Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Telefonomba belenézett, nem tetszett neki, amit talált. Kinek álljon feljebb?
Érdekes a kérdés. A jelenlegi barátom úgy tudta, már nem tartom a kapcsolatot az exemmel (sokáig így is volt), azonban nyár elején rám írt az exem, és azóta 1-2 hetente váltunk pár szót, havi kb 1x telefonalunk is egyet. Abszolút közömbös a történet, neki is, nekem is van kapcsolatom, tényleg kb a mizu-mizu megy. Nem mondtam el a barátomnak ezt, mert feleslegesnek éreztem, ugyanis abszolút nincs ennek jelentősége számomra érzelmileg és nem akartam felesleges aggodalmat, vitat (ő elég érzékeny az ex-témára). Azonban múlt héten egyszer nem figyeltem és a telefon feloldása közben kileste a kódom és amíg zuhanyoztam, belenézett a telefonomba és elolvasta az exemmel való levelezést. Par nappal később hozta fel a témát, hogy ez mennyire kiakasztotta, de közben azt is hozzátette, hogy annak ellenére akadt ki, hogy ő is látta, sem részemről, se részéről nincs közeledési szándék.
Valahol érthető, hogy rosszul esett neki, ugyanakkor én azt gondolom, mindenkinek vannak “titkai” és azt gondolom, ez az én privátszférám, hogy kivel beszélek. Ezt magamnak akartam megtartani, direkt nem akartam neki rosszat vagy kételyeket, mert tudom h erre ki van élezve. Azóta pedig kb ilyen dráma megy, kb 4 órán keresztül magyarázkodtam emiatt…
Picit azt érzem, átlépett ezzel egy határt, hogy belenézett a telefonomba.
Ezt soha se tudtam hova tenni, hogy ha nincs erzelmi kotodes az ex fele, de tudod, hogy a jelenlegi faszidat zavarna, akkor mi a francnak kell vele csevegni? Most vagy van megis valami erzelem es jol esik ha dumalgatsz vele es magadat is becsapod, vagy csak szimplan ennyire nem vagy tekintettel a baratodra.
Az hogy belenezett meg a masik dolog, de valszeg megerezte, hogy titkolsz valamit. Nem jo ómen ellenorizgetni a masikat. Ez a privatszfera meg olyan kozhelyes, persze jogod van hozza, en sem nezegetem a baratnom telojat mert megbizok benne, de lehetnel onkritikusabb, hogy neki meg joga van a nyilt lapokhoz.
Mindkettőtöl hibája.
Szerintem teljesen okés ha mindenkinek vannak pici "titkai". Nem is nevezném titoknak, inkább csak pl egy szokásnak amiről nem beszél, nem reklámozza. Nekem pl ilyen a gyakori:D
De ez itt komolyabb, mert TUDOD hogy Ő erre érzékeny.
Az lett volna a korrekt hogy valahogy szóba hozod. Nem kellett volna leültetni és elmondani mint egy kiselőadást, de illett volna csak szimplán egyszer szóbahozni és közölni és elmondani, hogy nincs gáz, nem kell félni. Akkor legalább tudná.
Ő is hibás, mert belenézett. Szerintem igenis kell némi privátszféra, ez mindenkinek más. Illetlenség és tiszteletlenség.
Szóval mindketten hibáztatok.
Szerintem itt az az érdekes hogy ő miért érezte úgy hogy bele kell neznie? Úgy érezte titkolsz valamit? Vagy csak bizalmatlan alapból?
Nem tudom
Nekem a barátom beszél az exèvel ..de engem nem zavar ,mig bizonyos dologig nem megy el a téma..
En nem beszélek egyik exemmel se !!de nem szólok neki mit csináljon
Szerintem jogos, hogy a párod kiakadt rád. Számomra ez nem fér ne bele a “privát szférába”. Sunnyogtál előtte , ő sunnyogva bizonyosodott meg erről .
Simán el lehetett volna mondani a párodnak, hogy rád írt az exed. Ő tudtával , nyílt lapokkal beszélhettél volna a volt pároddal. Később mást is el tudnál előle titkolni? Mondván nem lényeg ? :D
Figyi te modszeresen becsaptad a baratodat azzal, hogy eltitkoltad elotte ezt direkt. O meg belenezett a telefonodba, hogy kideritse, hogy tenyleg hulyet csinalsz-e belole es ki is derult, hogy igen, vaj van a fuled mogott. Akkor most ki a sz.r?
Alapvetoen nem szep dolog belenezni a masik telefonjaba. De ha ugy erzed, hogy a parod hazudik neked, akkor mi a garancia, hogyha szamonkered nem hazudik megint? O is igy gondolta ezt. Mert nincs meg feled a bizalma. Es ha jogtalanul gondolna ezt, akkor lehetne ra kigyot-bekat kiabalni, hogy miert ilyen bizalmatlan meg hogy mereszel teged ellenorizgetni. De itt beigazolodott a dolog :)
Legalább nekünk ne hazudj. Nem azért nem mondtad el, mert "lényegtelen" az egész, hanem tudtad, hogy neki ez rosszul esne és inkább elsunnyogtad. A párod valószínűleg megérezte hogy valami nem kóser, esetleg véletlenül meg is láthatta, mikor előtt nyomkodtad a telefont, hogy dumálsz az exeddel. Persze, hogy rohadt kíváncsi lett, vajon mi folyik köztetek (ha ő úgy tudta, nincs köztetek kontakt). Tudod, ilyenkor van az, hogy rákérdezel a másiknál, ő lenyugtat hogy semmiség, majd óvatosabb lesz + törli a bizonyítékokat, ha valami sunyulás van (Őszintén, te mit csináltál volna? Megmondod az igazat, hogy igen, hónapok óta megint beszélek az exemmel?). Ő ezt megelőzve belenézett a telefonodba, ami szintén egy gusztustalan húzás volt, ugyanakkor valamilyen szinten "érhető".
Mind a ketten gázul viselkedtetek. Őszintének kellett volna lenned az elejétől, de ő is intézhette volna ezt másképp (pl. szemtől szembe megkérdezi tőled, hogy mi van, de ugye már leírtam, ez miért kockázatos). Egyikőtök se bízik a másikban. Valamiért te nem mondtad el, hogy újra beszélgetsz az exeddel, ő meg valahogy gyanút fogott, ami többé kevésbé beigazolódott. A kapcsolat alapjait kell átbeszélnetek. Körülbelül onnantól, kinek mit szabad és mit nem (nem beszélünk exekkel, nem nyúlkálunk bele a másik telefonjába stb.).
Én is néha csevegtem az egyik exemmel, ugyan úgy semmi nem volt köztünk, csak kb havonta egyszer írogattunk egymással ártalmatlan, mindennapi dolgokról, de ahogy lett új kapcsolatom, ezt hanyagoltam, mert tudtam, hogy ez a legtöbb embernek egy elég érzékeny téma, és többen nem fogadják el, mint amennyien igen. Nekem fontosabb volt a párom, mint egy random ex, akivel már x éve nem vagyunk egymás életének a részei, így megtiszteltem annyival az új partnerem, hogy leálltam ezzel és megszakítottam a kapcsolatot. Szerintem te is megtisztelhetted volna ennyivel, ha tudod, hogy rosszul esik neki. Vagy legalább beszélsz vele erről. Mi is megbeszéltük az egészet. Meg mindig bele kell gondolni, hogy fordított esetben ez neked hogy esne, és meg is van a válasz mindenre. Biztos te se örülnél neki, ha az exével telefonálgatna a hátad mögött.
De ugyanakkor, ez a telefonba turkálás meg véleményem szerint undorító. Nekem sose nézett bele senki a telefonomba eddig, de biztos, hogy kiakadnék.
Kellene nektek egy alapos megbeszélés, illetve sűrűzni kellene azt a kommunikációt a kapcsolatotokban.
Mindkettőtök hibás. Te átkúrtad a fejét, ő meg kutakodott.
Nem, ilyen "titkai" nincsenek mindenkinek. Ennyi erővel az is lehet magánügy, hogy ha ő más nőket dug melletted, és kedvesen megtartja magának, mert tudja, hogy neked ez nem tetszene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!