Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha két ember szereti egymást,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha két ember szereti egymást, miért rontják el egymás szórakozását?

Figyelt kérdés

Olvastam Gerle Éva cikkét, amiben a párkapcsolati szabotálásról van szó, és a leggyakoribb okok: irigység és lustaság. Apuka lusta a gyerekre vigyázni, irigy az asszonyra, mert hívták valahova, gyerek nem tud leszakadni anyáról. Én személy szerint inkább a fordítottjáról tudok, hogy a hisztis hercegnő nem bírja elviselni hogy nem körülötte forog a világ, vagy annyira szorongós, hogy retteg attól, hogy megcsalják, esetleg feleségként mindent ő csinál, és a pasi folyton kimarad.

Mindenkinek más a tapasztalata, de miért bszznk ki a saját párunkkal?

2021. nov. 26. 08:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Ott van hogy irigyseg. Komplexusok. Bizonytalansag
2021. nov. 26. 08:51
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

szerintem meg felnpőtt ember ne szenvedjen azért, mert "otthon van hagyva". Mi a búbánatért kell aggódni egy bulizás miatt, hacsak nem a Mont Everest csúcsán tervezik, palack nélküli mászsá keretében?

Miért kellemetlen az, ha a másik, a párunk, néha szuverén, független személyiségként nélkülünk is elmegy, szórakozik, társadalmi életet él? Milyen komplexusai lehetnek annak az embernek, aki emiatt szorong, manipulál, érzelmi zsarol?

értem én, hogy a te meg én-ből lett egy mi, de azért a lóf@sznak is van vége, miért kell olyan helyzetete termeteni akkor, megfordítom én, kedves tizes, ami miatt a másik, csak lelkiismeretfurdalások közepette léphet ki az ajtón, hogy aztán két óra szornogásos erőlködés után hazarohanjon az életképtelen csecsemő párjához, aki mindezt okozta?

Hányinger az egész, mikor felnőtt emberek agonizálnak azon, hogy az ember nem szűnt meg létezni mint egyén, és nem omlik össze a miatt, hogy a társda nélkül van valahol, fújj, Dunába vele, hogy képzeli...

47 múltam, jó ideje vagyok házas, 20+-as a gyerek is, de valahogy sikerült managelni az életünket efféle drámázások nélkül eddig is, nem is tudom, lehet ezért működik?

2021. nov. 26. 09:09
 13/23 anonim ***** válasza:
48%

12

Felnőtt ember ne legyen párkapcsolatban, ha képtelen párban gondolkodni. Ne akarjon learatni olyan gyümölcsöket, amiket nem gondozott.

2021. nov. 26. 10:14
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"Én személy szerint inkább a fordítottjáról tudok, hogy a hisztis hercegnő nem bírja elviselni hogy nem körülötte forog a világ, vagy annyira szorongós, hogy retteg attól, hogy megcsalják, esetleg feleségként mindent ő csinál, és a pasi folyton kimarad."

Egy kérdés:ebben a helyzetben szerinted ki cseszett ki kivel, kérdező?Őszintén érdekel.

2021. nov. 26. 10:58
 15/23 A kérdező kommentje:

Én nő vagyok, és a pasim szabotálta az összes szórakozásomat.

De összességében a nők szokták korlátozni a barátjukat:

A lányunokatestvérem például nem bírta elviselni, ha a barátja nem vele foglalkozik. Barátnői sem voltak, mert őket is irányítani akarta, ezért kihisztizte, hogy a barátja se menjen sehova

Egy barátnőm nagyon visszahúzódó volt, meg is csaltàk egyszer, ès mindig aggódott, ha a baràtaival ment el a barátja

Illetve van az a nõ, aki egyedül csinál mindent otthon, õ jogosan haragszik, ha pasi mindig távol van

2021. nov. 26. 11:07
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

15 Én is úgy gondolom, hogy ha a nő a mindenes, az jogosan haragszik.

A többi helyzetbe nem látok bele, mert tényleg van, hogy valakinek minden fontosabb, mint a "párja", de közben meg úgy tesz, mintha a párjával lenne a baj.

2021. nov. 26. 11:10
 17/23 anonim ***** válasza:
92%
Az irigység, féltékenység, és az ezzel összefüggésbe hozható szorongások sajnos sok ember hozzáállásában és tetteiben meghatározó erők. Ez mindkét nem esetén így van, mivel azonban (nagy átlagban) elég mást élsz és tapasztalsz férfiként, mint nőként, az irigység-féltékenység megnyilvánulásai is (nagy átlagban) eléggé mások férfiaknál, mint nőknél. Én úgy emlékszem, a nők körében jellemző dolgokat is taglalta több írásában, pl. elsárkányosodás.
2021. nov. 26. 13:21
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Gerle Éva írásait egyébként nem kell készpénznek venni, sokkal inkább gondolatébresztőnek. Illetve egy-egy jelenséget sokkal találóbban tudott ábrázolni vagy megfogalmazni, mint mondjuk a nyers statisztikák, vagy a nem túl bőséges szókincsű emberek. Egy időben rendszeresen olvastam az írásait és sokat adott abban, hogy ne az apámra és haverjaira jellemző nőalázó vonalat vigyem tovább a párkapcsolataimban. De egy ideje már nem követem. 2013-15 környékén a kommentek még sokkal inkább a tapasztalatok megosztásáról, az együttgondolkodásról szóltak, azóta viszont évről évre erősebb makacs önhittséggel ír és szelektál, és leginkább már csak a semmire nem használható szolgaszerű bólogatások mennek át a szűrőn (illetve nemrégiben úgy láttam, hogy szinte minden tartalom jelszavas lett).
2021. nov. 26. 13:23
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nekem nőként inkább a páromban vannak hasonló vonások. Direkt soha nem csinálna ilyet, de ha 1-2 éjszakára elmegyek nélküle mondjuk fél évben egyszer, akkor rengeteget írogat, hogy hiányzom neki, és olyan szomorú nélkülem. Ami cuki, csak ettől nyilván szar embernek érzem magam. Mindegy, már én is keményebb vagyok, visszaírok neki, de megyek ha hívnak, ennyi jár.

Ő egyáltalán nem az az eljárós fajta, szóval fordítva nincs ilyen probléma. De én amúgy jobban is bírom az egyedüllét mint ő. Mondjuk ez abból is fakadhat, hogy ő otthonról dolgozik, simán van, hogy én vagyok az egyetlen offline napi interakciója a külvilággal.

De mondjuk olyannal én sem tudnék lenni, aki rendszeresen otthagy 1-2 hétre. Mert az meg már nekem sok. Valakinek meg belefér. Mindenkinek olyannal kéne összejönne, akinek kb hasonló a magánytűrése mint saját magának. Csak ez nem igazán derül ki egy kapcsolat elején.

2021. nov. 26. 16:19
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, ki ez a Gerle Éva, de azt igen, hogy a neten szerte-szana hemzsegnek a “szakértők” akik jól megmondják a tuttit.

Kitalálnak mindenféle erőltetett kifejezéseket, és azokra hamis lábakon álló elméleteket építenek. Marhaság. Van a normalitás, az egyenrangúság, a másik egyéniségének a tisztelete, ami egyúttal bizalom.

A házasság, együttélés ideális esetben két szuverén, érett felnőtt ember életszövetsége. Normális esetben nem jelentheti a barátok, a család feladását. Mindketten külön is mehetnek ide-oda. A lényeg az arányokon van. Teszem azt, a munkámmal jár, hogy meg kell jelennem klf. rendezvényeken, pl. könyvbemutatók, mellette szinte minden nap sportolok valamit: egyik napnúszok, másik nap futok, harmadik nap teniszezem. Volt, mikor a párom eljött velem, mert utána mentünk valahova. De 99% mindenhova egyedül megyek.

Az meg az abszurdok abszurdja lenne, ha vernyákolna, hogy ne járjak el, mert akkor unatkozik. Ha unatkozik, nem űz rendszeresen értelmes hobbit, nincs értelmes elfoglaltsága, akkor semmi közöm hozzá, akkor nem is lehetett volna a feleségem.

Most az olyan alpári, proli szintet kikerülöm, hogy valaki eljár inni, bulizni, asszony meg otthon. Az nem házasság.

2021. nov. 30. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!