Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tudja-e az a pasi élvezni az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudja-e az a pasi élvezni az életet, aki csak a spórolásnak él?

Figyelt kérdés

A párom(még nem vagyunk összeházasodva) minden egyes hétvégén, hazautazik az anyukájáékhoz, hogy ne kerüljön olyan sokba a hétvége...Szóval csak a hétköznapokat töltjük együtt vagyis néhány órát esténként, munka után..

Szerintetek lehet-e tartós kapcsolat közös élmények nélkül?(26 L)

2010. szept. 5. 11:32
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
egyelőre nem tudok elmenni tőle, mert anyagilag függök tőle:-/de már total elegem van belőle, a szerelem is meghalt, amit valaha éreztem iránta
2010. szept. 5. 12:16
 12/20 kolosszus22 ***** válasza:
76%

Jah, hogy anyagilag is tőle függesz. Akkor ne sírjon a szád. Nem véletlenül tart ő ott ahol tart, te pedig sehol nem vagy hozzá képest. Eltart téged tulajdonképpen. Még 26 éves létedre sem tanultad meg, hogy manapság az élet nem olcsó mulatság.

23/F

2010. szept. 5. 12:57
 13/20 anonim ***** válasza:
Tényleg más a kérdésed és a kifejtés. Én a kérdésre válaszolnék: igen tudja majd élvezni az életet, amikor elkezdi költeni a sok sok összegyűjtött pénzt :)
2010. szept. 5. 13:32
 14/20 anonim ***** válasza:
ja... és a helyedbe pattanék onnan! Komolyan!
2010. szept. 5. 13:33
 15/20 anonim ***** válasza:

A spórolás önmagában nem gond, de sokszor valami pszichés dolog áll a háttérben. Pl. önbizalomhiány, bizonytalanságérzet, önzés, félelem a világtól. Szerintem az is vezethet krónikus spóroláshoz, hogy az ember fél kipróbálni új dolgokat. Fél elmenni egy étterembe, mert ott más emberek vannak, fel kell öltözni rendesen, választani kell kaját, kulturáltan kell megszólalni (már ha olyan étteremről van szó, persze), és ilyenkor az ember könnyen talál egy nagyon racionálisnak tűnő ürügyet: "drága". Ezenkívül az spórolás nagy veszélye, hogy nincsenek "ünnepek" az életben, amikor azt érzem, hogy megengedhetek magamnak valamit, megérdemlem, megtehetem, elengedhetem magam, mert bízom magamban és a világban, hogy most nem bántanak. Mert ha spórolok, akkor a mai napon ünnepre fordíthatót félreteszem, mert félek, hogy hamarosan jön egy nap, amikor nem lesz miből "ünnepelnem". Ez a nap azonban sosem jön el, ha betegesen spórolok, mert nem is várom a napot, csak a spórolásért önmagáért teszem félre mindig az aznapit. És valóban, így nem lesznek közös élmények, mert az élmények egy jó része az "ünnepekkor" jön.

A második kérdésedre a válasz: igen, lehet tartós kapcsolat közös élmények nélkül. De a fontosabb kérdés: akarsz tartós kapcsolatot élmények nélkül?

2010. szept. 5. 14:28
 16/20 anonim ***** válasza:

Áh, veszett fejsze nyele. Tapasztalatból tudom.

A nevelő apám is ilyen amióta csak ismerem, de ő már ilyen is marad. Nagyon fárasztó volt vele élni.

Gyakran én is ilyen vagyok. Dolgozok rajta, mert nem szeretnék mást ezzel bántani. Sokat fejlődtem az elmúlt fél évben. Volt egy időszakom amikor még magamtól is sajnáltam a pénzt. Még egy kiflire is. Viszont most is van amikor 5 ft árkülönbség miatt inkább órákat keringek a boltokban.

Elég bizarr, hogy még mindig hazajár. Az nem sok jót jelent. Bármikor megváltozhatnak az otthonról kapott "segítség" szabályai és mértéke.

Kiskoromban részben e miatt, az apám házassága is ráment egy hasonló helyzetre. Pusztán azért, mert apám nem tudott leválni az anyjától, és mert kényelmesebb és olcsóbb volt az anyja kajáját enni és odavinni a szennyest.

Persze így sérűlt a család önnállósága és az egymáshoz füződő viszonyok is. Nevelőanyám pedig nem bírta elviselni amiért nem övé a saját háztartása. (Szerintem igaza volt.)

Egészséges, önnálló felnőtt ember, nem tesz ilyet.

Én ha nagyon nincsen pénzem inkább tésztát, krumplit és kenyeret eszek, sem hogy a szüleimtől kérjek kaját. Pedig nem okozna nekik problémát.

Persze nem itélkezhetek feletted, de te is igazán igyekezhetnél minnél hamarabb fügetlenné válni.

24/F

2010. szept. 5. 16:45
 17/20 anonim ***** válasza:

11:52-esnek írtam..a párom is hitel nélkül vett lakást.

És nagyon jól keres!!!és mégis kvára szarrágó..

Nem bíztos,tudod én már egy nővel több évig vagyok eggyütt vagy éltem és nagyon kihasznált,csak a pénzem és a segítségem kell neki,én igy viselkednék már mint a fiúd,óvatossan,mert elég volt hogy én fizettem a lakást ő meg csak a kaját.nagyon sok millióval húzott le 10 év alatt a semmiért.Ezért nem bízok egy nőben sem.Mikor más volt az is csak ilyen volt ő 300-at húzott le rólam.Én már nem tudok bízni 1 be sem.

2010. szept. 6. 16:36
 18/20 anonim ***** válasza:

egyelőre nem tudok elmenni tőle, mert anyagilag függök tőle:-/de már total elegem van belőle, a szerelem is meghalt, amit valaha éreztem iránta

Látod,nem mész el tőle mert kihasználod a pénz miatt!

Kihasználod a pénz miatt te is mint sok ezer nő másokat !!!!!!

2010. szept. 6. 16:38
 19/20 A kérdező kommentje:

Ez nem teljesen így van, ahogyan írod, már megbocsáss!

A lényeg, hogy Ő-mármint a párom nem is akar megváltozni, mindenre azt mondja, hogy hülyeség ez , hülyeség az...

ezek szerint ennyire begyepesedett, legközelebb biztos fiatalabb pasit fogok választani..bár nem hiszem, hogy ezen múlik...

Próbáltam megváltoztatni nem ment..a szülinapomat sem ünnepli meg, én mindig az övét..asszem én vagyok a legnagyobb hülye a világon, főzök, mosok rá, szóval ergó Ő ugyanúgy kihasznál engem.erről ennyit..

és igenis lelécelek, mihelyt anyagilag egyenesbe jövök!

2010. szept. 6. 16:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Jól vagy azóta..?
2022. máj. 1. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!