Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 7 év után még mindig szeretem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

7 év után még mindig szeretem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

7 éve szakítottam életem első komoly kapcsolatával. Közös megegyezés volt...alig 2 hétre rá összejöttem egy sráccal, azóta van tőle 2 gyermekem, összeházasodtunk. Volt párom is megnősült (náluk nem lehet baba) de sokan mondják, ismerősök, hogy nem a legideálisabb házasság. A srác teljesen kifordult magából, amióta ezzel a csajjal van.

A mienk se túl ideális. Sokat veszekszünk, már-már néha nem szeretem. Sokáig nem tudtam, mi van velem...ma döbbentem rá, hogy én még mindig az előző páromat szeretem, és lehet, hogy ha akkor azt a mélypontot átvészeljük, és együtt maradunk, boldog párkapcsolatom lehetne, de valószínűleg gyermek nélkül...

Most csak a gyerekeim boldogsága van. a párkapcsolatom elég ramaty...

Mit tanácsoltok ilyen helyzetben - azon kívül, hogy hülye vagyok???És hogy felejtsem el? (a szakításunk után még kb 1 évig tartottuk a kapcsolatot, aztán az új nője elmart minket egymástól a hisztijével, azóta nem beszéltünk)

2008. dec. 13. 01:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám 25 év után is szereti az apám előtti nagy szerelmét.

Baj? Nem. Fiatalon tévedett. Most xar a házasságuk a szüleimnek és a legjobb karácsonyi ajándék tőlük az lenne, ha belekezdenének a válásba, mert mi, a gyerekeink is idegileg tönkremegyünk benne. Hallod, ma már odáig fajult a dolog, hogy összeverekedtek és majdnem baj lett. Én nem akarok mentőt vagy rendőrt hívni rájuk.

Nem vagy hülye, akik összetartoznak, azokat a sors összehozza. Anyukám is sok év után újból rátalált a nagy szerelmére, az "exre", és egyre jobban látszik, akármi történt, hiába házasodtak mindketten mással, az érzés kölcsönös, és valahol érzem, hogy a pasi is meg fogja lépni idővel.

És tudod, mit? Biblia kedvenc részem a szeretethimnusz, abban az van, hogy: "A szeretet soha el nem múlik." És ez így van rendjén.

2008. dec. 13. 02:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, még valami. Ismerős a helyzeted, hasonló történt velem is, de én nyitva hagyom a kaput, és nem megyek férjhez, míg őt szeretem, nem vállalok gyereket mástól, mert több próbálkozás után is kiderült, nem működök mással. Ráadásul szüleim tévedéséből okulva, leendő gyermekem nem nőhet fel úgy, ahogy nekem kellett, nem tehetem ki egy tévedésből hozott házasság szenvedéseinek. A kutyaharapást szőrével nem működik hosszú távon. Akármilyen elméleteket gyártanak erről a nagyvilágban. Marhaság. Csak önmagukat ámítják, gyávák, vigasztalják, vagy ezzel próbálják leplezni, hogy a korábbi kapcsolatban ők hibáztak.

Ne hallgass az ilyen elméletekre. Aki egyszer igazán szeretett, az tudja, mit jelent, és abban örökre megmarad, ha nem látszik, akkor is, ott parázslik, és csak azt várja az érzés, hogy újból esélyt kapva feltörjön, és elsöpörjön mindent.

Ez a mai világ tele van ökörségekkel. Te ne hallgass ezekre. Itt túl sokan néznek túl sok Mónika Show-t, túl sok valóságshow-t, túl sok Győzit és hasonlókat, túl sok bulvárt olvasnak... Nem minősítem ezeket a hírességeket, nem tudom, milyenek a magánéletben, csak kár, hogy ilyenekhez adják az arcukat, amiket be kéne tiltani, mert az egész világra károsak.

Lehet, hogy le leszek pontozva, de amit átéltem és átélek, az nagyobb bizonyíték az igazamra, mint bármely okostojás best sellere.

2008. dec. 13. 02:26
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Nem tanácsolhatok semmit.

De én megpróbálnám kitapogatni, hogy reagál az exem egy óvatos közeledésre. Abból le lehet vonni, mik a kilátások.

2008. dec. 13. 02:51
 4/8 Srapnel ***** válasza:
26%

02:26-os, az, hogy neked mi jött be és mi nem, egy dolog, másnál máshogy is működhet, úgyhogy elég erős ez a kinyilatkoztatás.

A kérdezőnek annyit mondanék, hogy szerintem csak egy illúzióba, egy érzésbe szerelmes. Köré épít és képzel rengeteg dolgot és az iránt vágyakozik, miközben az az ember, akit elképzel már nincs. Idővel a régi szerelmek is megváltoznak, az ő életük is ment tovább, miközben a vágyakozóé.

Szerintem koncentrálj a valós dolgokra, az itt és mostra. Ha akkor közös megegyezéssel szakítottatok, akkor az a kapcsolat sem volt jó igazán és kicsi az esélye, hogy most jobb lenne.

2008. dec. 13. 17:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsónak üzenem, hogy talán most nem követném el ugyanazokat a hibákat, hiszen azóta eltelt 7 év, komolyodtam, változtam... Akkor, amikor vele összejöttem, 18 voltam...még fiatal. Most már érett nőként talán másként állnék bizonyos dolgokhoz, pláne, hogy 2 gyermekes anyuka lettem. Teljesen más a világnézetem, mint akkor volt. Egyébként mostani párommal sokkal mélyebb gödrökbe zuhantunk, mint az ex-szel, amikor szétmentünk, csak a mostaninál közrejátszik a közös gyerek is.
2008. dec. 14. 00:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Dettó ugyanez a helyzet, csak nekem nincs gyerekem. De a 7 év stimmel! Nem gondoltam, hogy van még ilyen nyomi ember rajtam kívül, most egészen jó kedvem lett! :-) (Bocs, nem sértésnek szántam) :-) Nem tudom, hogy lehet elfelejteni, de ha valaki tud valami tuti módszert, ne szégyellje leírni.

Minden jót Neked! Mondják, hogy az idő mindent megold... de mi van, ha mégsem?

2008. dec. 14. 12:08
 7/8 Srapnel ***** válasza:

Azóta eltelt 7 év, komolyan változtál. Miért is gondolod, hogy ő nem változott? Lehet, hogy ami akkor összekötött benneteket a gyakorlatban, az már nincs. Nem tudom, miért pontoztak le ennyire, mindenféle ellenérv nélkül.

Miért gondolja azt pár ember, hogy amit ők tapasztaltak, az egy általános igazság? Csak azért, mert páran nyertek a lottón, nem jelenti azt, hogy a legjobb módszer a megélésre a lottózás lenne a munka helyett.

Nem mondom, hogy maradj a mostanival, de az, hogy a mostanival nem jó a kapcsolat, nem annak a bizonyítéka, hogy az exszel jobb lenne. Ilyenkor visszanyúl az ember a legkellemesebb emlékeihez, mint a legutóbbi jó kimentett álláshoz a számítógépes játékokban.

A "mi lett volna, ha?" jellegű kérdéseknek semmi értelme, így történt, így történt, nem tudod megváltoztatni. Az sem biztos, hogy az exeddel meg boldogan élnétek azóta is. Ez spekuláció, ez kapaszkodás valamibe, ami csak a te fejedben él (mert hogy nem történt meg), hogy eltereld arról a figyelmet, hogy mi a fenének házasodtál akkor össze a mostanival, ha egyszer mást szerettél. Nem hibáztatlak és nem minősítelek, itt most nem ez segítene rajtad. Mint ahogy az sem, hogy jaj, mi lett volna ha vele maradtam volna? mit csináljak? Koncentrálj a mostani kapcsolatodra, hogy ha menthető, mentsd, ha nem, akkor valahogy fejeződjön be. Utána majd jöhet a másik, ha már tiszta fejjel, függetlenül tudsz dönteni és érezni.

2008. dec. 14. 15:17
 8/8 anonim ***** válasza:
..
2016. máj. 23. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!