Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is észrevette hogy ott ahol a feleség kezeli a pénzügyeket ott azért előbb utóbb azt (akaraton kívül is) a saját javára fordítja? Mit tennétek ez esetben?
Mikor összeházasodtunk 3 éve akkor megegyeztünk hogy ő kezeli a pénzügyeket, és mindkettőnknek van egyenlő költőpénze. A többi megtakarításra megy, amiből meg olyanokra költünk mint nyaralás, kocsi, stb. A probléma az hogy időközben a költőpénz kevesebb lett (kevesebb fizetés, több kiadás, stb). Persze az ő része is, de neki nincsenek drága hobbijai mint nekem, így jól elvan, sőt még olyan "extrákra" is marad, mint körmös, stb. A közös megtakarításból kezdetben volt hogy vehettem magamnak holmikat, de egy ideje már azonnal nemet mond rá (persze érthető hiszen az nem arra van). Csak az a bajom hogy engem egy nyaralás sokkal kevésbé villanyoz fel mint hogy mondjuk évekig drónozhatok hétvégenként. És persze ilyesmin sokat veszekszünk, de ugye a döntés végül az ő kezében van, és a hisztijeivel úgy intézi, hogy végül rábólintok amit mond, mert hát mégse akarom hogy ne menjünk nyaralni, stb.
Kicsit úgy érzem hogy az is gond hogy többet keresek mint ő, és ugyan megengedhetném magamnak a drága hobbikat, céges sörözéseket de közben meg nem tudom, mert egy számlán áll a pénzem és kitudja mikor abból egy durván túlárazott szállodába mehetek egyetlen hétre nyaralni..
De őszintén szólva nem a legjobb ötlet volt felhozni ezt neki mert amúgyis egy fájó pont hogy elvesztette az előző állását és jóval kevesebbet keres mostmár mint én. Így ez mindig veszekedésbe torkollik, úgyhogy ezt a vonalat már feladtam.
Tudom h nem a világ legnagyobb problémái ezek de azért bosszantó és elég rosszat tesz a házasságunknak. Járt már valaki hasonló cipőben?
kedves kérdező.
Ha megengedsz egy tapasztaltabb véleményt..
Régen én is úgy gondoltam kezelheti, a talicskát egy irányba toljuk.
Azt az ember ráeszmél ez egy baromság.
Az a helyes, mindenkinek van saját pénze. Mindegy hogy a párod, vagy ismerős vagy szomszéd, mindenkinek saját pénze van, a pár jelentése hogy amikor hazamész nem üres a lakás, és ebbe nem kell többet belelátni.
Nincs közös terv, nincs közös cél, nincs semmi.
Te drónozol, ő meg nyaral. Kész. Amikor az utatok egymás mellé vezet együtt mentek, ha elkanyarodik távolodtok.
Ennyi a párkapcsolat, az összes többi marhaság hogy közös, megosztjuk és vigyázunk, megbecsüljük.. Nincs. Ezt csak valami marha kitalálta.
22: nem, néha még a haveri is több mint a házasság, a barátság meg, a sokszorosa. Ha én dronozni akarok akkor a barátokkal dronozok, mert ők értik ezt meg.
Tegnapi esemény:
Házassági évfordulónk volt, megcsináltam azt amit a feleségem és gyerekeim kértek. Teritettem dolgoztam vele.
Kész minden, felesegem kijelenti hogy mégse ezt akarja enni meggondolta magát , kivett a hűtőből maradékot és megmikrozta. tulkeppen érdektelen volt hogy én csináltam nekik enni (bar rendszeresen főzök mert ő csak 3-4 ételt tud)
Barátoknal már mindenki várja megtérítenek nekem segítenek imádják ha főzök nekik, örülnek neki.
A barátság örökre szól (45 vagyok van 30 év feletti barátságban tapasztalatom, nem is egy) a házasság meg addig ameddig a gyerekek felnőnek , vagy ameddig kényelmes vagy éppen ameddig egyiknek megéri a másik meg bírja.
Van ebben valami, bár a barátság és a szerelem közti különbség az bensőséges viszonyban van. A barátságnál nem merül fel a szakítás, legalábbis az én baráti kapcsolataim az atombombát is túlélik. Nincs nyifogás, nincs panasz, csak örülünk, ha együtt lehetünk. Ha ez mondjuk ezért-azért 2 évig nem történhet meg, akkor sincs semmi. Minden úgy megy tovább, mintha mi sem történt volna.
A szerelmi viszonyban érthető az aggodalom. Az sokkal bensőségesebb tud lenni és mivel az utódokról szól, ezért az ösztönök másképp mozdulnak. Egy szakítás keményen megviseli az embert, akármilyen profin csinálja. Viszont a szakítás reális szcenárió, amire nem lehet felkészülni. Az asszony akármilyen tapló módon viselkedik, belepusztulhat egy válásba és fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!