Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Más is észrevette hogy ott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is észrevette hogy ott ahol a feleség kezeli a pénzügyeket ott azért előbb utóbb azt (akaraton kívül is) a saját javára fordítja? Mit tennétek ez esetben?

Figyelt kérdés

Mikor összeházasodtunk 3 éve akkor megegyeztünk hogy ő kezeli a pénzügyeket, és mindkettőnknek van egyenlő költőpénze. A többi megtakarításra megy, amiből meg olyanokra költünk mint nyaralás, kocsi, stb. A probléma az hogy időközben a költőpénz kevesebb lett (kevesebb fizetés, több kiadás, stb). Persze az ő része is, de neki nincsenek drága hobbijai mint nekem, így jól elvan, sőt még olyan "extrákra" is marad, mint körmös, stb. A közös megtakarításból kezdetben volt hogy vehettem magamnak holmikat, de egy ideje már azonnal nemet mond rá (persze érthető hiszen az nem arra van). Csak az a bajom hogy engem egy nyaralás sokkal kevésbé villanyoz fel mint hogy mondjuk évekig drónozhatok hétvégenként. És persze ilyesmin sokat veszekszünk, de ugye a döntés végül az ő kezében van, és a hisztijeivel úgy intézi, hogy végül rábólintok amit mond, mert hát mégse akarom hogy ne menjünk nyaralni, stb.

Kicsit úgy érzem hogy az is gond hogy többet keresek mint ő, és ugyan megengedhetném magamnak a drága hobbikat, céges sörözéseket de közben meg nem tudom, mert egy számlán áll a pénzem és kitudja mikor abból egy durván túlárazott szállodába mehetek egyetlen hétre nyaralni..

De őszintén szólva nem a legjobb ötlet volt felhozni ezt neki mert amúgyis egy fájó pont hogy elvesztette az előző állását és jóval kevesebbet keres mostmár mint én. Így ez mindig veszekedésbe torkollik, úgyhogy ezt a vonalat már feladtam.

Tudom h nem a világ legnagyobb problémái ezek de azért bosszantó és elég rosszat tesz a házasságunknak. Járt már valaki hasonló cipőben?

2021. nov. 11. 19:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
28%
Akkor csapj az asztalra hogy márpedig igenis a te fizetésedből futja a drága hobbidra és a spórolt pénzetek felét adja oda hogy a hobbidra költhesd max nem mész nyaralni.Ennyi.
2021. nov. 11. 20:05
 12/26 anonim ***** válasza:
24%

Hát az arányokat be kell állítani. Nálunk lazán van 200e Ft amit a feleségem elkoltoget erre arra havonta így én is rendbe raktam a motorokat, és lazan elverem a pénzt. Most vettem egy új monitort 200e ft-ert O meg tetováltatott szemöldökot, meg befizette a maganedzot a hónapra.

Régen optimLizaltam és gondoltam a jövőre most meg nem érdekel a mának elek.

2021. nov. 11. 20:11
 13/26 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem is mindkettőtöknek kellene engedni. Olyan mintha egyikkőtök sem akarna engedni. Ő megszokta higy ő osztja be a pénzt. Ezér se furcsa hogy most hogy bele akarsz szólni ez furcsa neki. Pedig ugyanúgy van beleszólásod. A megtakarított pénzt te másra költenéd mint ő tehát ezt is tisztázni kellene. Téged nem érdekel a nyaralás, de őt igen. Téged más érdekel ami őt nem.

Mi lenne ha olcsóbban hoznátok ki a nyaralást? Pl előre kinéznéteknolcsóbb repulőjegyet, és ha hónapokkal előre foglalok szállást ingyenes lemondással is sokkal olcsóbb mintha 2 hónappal előtte foglalnátok le. Ugyanez az autó béléssel. Ha itthon utazok akkor is meg lehet szervezni, nem kell félni attól higy valami olcsóbb.

Tudom milyen rossz lentebb adni, úgy érzed hogy márpedig megérdemled, de ez van sajnos. Az a legnagyobb hiba ha nem akarunk róla tudomásul venni. Ugyanez a feleséged re is igaz. Neki is fel kell fogni ezt. Össze kell ülni és megbeszélni.

2021. nov. 11. 20:13
 14/26 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Még szeretném hozzátenni hogy amióta többnyire én kezelem a pénzt azóta van csak megtakarításunk. Hihetetlen milyen gyorsan csúszik ki férjem kezéből a pénz. De hozzá kell tenni hogy mi ugyanannyit keresünk nagyjából. Én tudok lemondani dolgokról, ő kevésbé. Én se szívesen de ő úgy veszi hogy mivel lemondok ezért nem is akarom. Pedig nem így van. Nálunk ez a helyzet.
2021. nov. 11. 20:38
 15/26 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk van egy x összeg amit havonta beteszünk a közôsbe, rezsi, háztartási dolgok, ha elromlik valami stb. Azon felül ami marad mindkettőnk számláján azt arra költi amira akarj.Nincs stressz, vita ki mire költ magának.
2021. nov. 11. 20:44
 16/26 anonim ***** válasza:
51%
A férj pénze a mienk az én pénzem az enyém😉
2021. nov. 11. 22:08
 17/26 anonim ***** válasza:
52%
Mert ő KÖZÖS élménybe akar fektetni, te meg olyanba(drón, céges sörözés stb), amit gyakorlatilag csak nélküle tudsz csinálni.
2021. nov. 11. 22:19
 18/26 Sunshinedoll ***** válasza:
40%

Nem. Nálunk, ha anyám nem kezelné és figyelne oda a pénzre, akkor már nem lenne pénze a családnak, mert apám sajnos képtelen felelősségteljesen bánni a pénzzel. Nem arról van szó, hogy drága dolgokat megvesz, inkább csak nem előrelátó, nem gondol előre és sok hülyeséget vesz, amire nem feltétlen van szükség.

Nálunk a családban mindig is anyám volt a pénzügyes, és nálunk elfogadott, hogy a nők jobban bánnak a pénzzel, mint a férfiak.

2021. nov. 11. 23:26
 19/26 anonim ***** válasza:
42%

Nekem ezzel az a bajom, hogy alapvetően az elv nem rossz, de szerintem átléptétek a határmezsgyét.

Nekem volt egy komolyabb kapcsolatom, ahol a kedves hölgy konkrétan sajátjának tekintette az én fizetésem és hogy én tegyek félre a MI közös életünkre a saját fizetésemből, amikor ő éppen nem dolgozott.

Szakítottunk.

Nem szabad ennyi elveszteni az autonómiádat. Gondolj csak bele, ha szingli lennél, te szabhatnád meg, hogy hogyan képzeled el az életed és mások tiszteletben tartják, hogy te egy önálló akarattal rendelkező lény vagy. Ellenben egy házasság gyakorlatilag sokszor és itt is arról szól, hogy lemész kutyába és egy hülyegyereket csinálsz magadból, azért mert valaki mos, főz, takarít és heti párszor megd*ghatod jó esetben. Szenzációs.

2021. nov. 12. 06:29
 20/26 anonim ***** válasza:
41%
Ha a nő kezeli a pénzed, akkor ha neki van 100, neked meg 1000, akkor neki van 1100. Miért kezeli ő a te pénzedet? Nem tudsz vele bánni vagy unod a pénzen való gondolkodást? Ha ez így van, akkor megérdemled, hogy ezen veszekedj vagy ne adj isten sajátjaként kezelje a pénzedet. Én is azt tenném.
2021. nov. 12. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!