Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire normális,ha a barátnőm nem akar megemlékezni a családtagjairól halottak napján?
Én sem járok soha. Amíg nagyapám élt, vele jártam, mert neki fontos volt. Már meghalt, nagyon hiányzik, de attól nem lesz jobb, ha kimegyek a sírjához. Ő már nincs ott, az csak egy sírkő. Sőt, anyám (a gyereke) sem jár ki oda, mondjuk ő azért, mert nagyon megviselte mindig a temetőzés lelkileg.
Tök felesleges ezzel nyomorítani magukat az embereknek. Aki meghalt, az meghalt, mindig hiányzik, de attól nem jön vissza, ha célzottan kimegyünk gyászolni és szomorkodni a sírhoz. Csak elb.ssza vele az egész napját az ember.
Irigylem a családodat, ha annyi szabadidejük van, hogy más dolguk sincs hétvégén, mint a sírokat kapirgálni. Ez mondjuk egy nyugdíjasnál még oké, de egy aktív dolgozó embernél kicsit fura.
A kérdés második fele (nem látogatja a családját és a tiédet sem) pedig egy másik probléma, amire konkrétumok nélkül semmit nem lehet mondani.
Vidékiek vagytok amúgy? Ott jobban van ez, hogy mindenki tudja melyik sír kié, és ha nincs rajta mindig friss virág, akkor már megy a károgás, hogy milyen emberek ezek, nem hoznak virágot a Jucikának halottak napján. Nagyobb városokban csomóan egyáltalán nem járnak temetőbe.
megertem, en is utalok kijarni a temetobe.
a halottakrol nem csak ugy lehet megemlekezni, hogy kimegyunk fagyoskodni a sotetben evente egyszer. ha ugy alakul, megnezegetek par regi kepet, meghallgatom a nagymamam kedvenc zenejet, nezegetem a festmenyeit amiket halala elott festett, es ennyi. mindenki mashogy emlekszik meg.
Én se járkálok ki a temetőbe. Mécsest se gyújtok.
A páromék halottak napján mindig mennek a családi sírjaikhoz, fényképezik milyen fasza munkát végeztek, pózolgatnak szomi fejjel a síroknál. Lőnek pár csoportképet. Posztolják facebookra, sírós szöveggel emojikkal stb..
Az év többi napján lesz4rják az elhúnyt hozzátartozókat (még az élőket is) nem is gondolnak rájuk. A sírós kiírások után másnap már minden happy.
Na, ezek mennyivel érzelmesebbek mint én? Szerintem ez undorító viselkedés, nem igazi szeretet.. Ez csak a külvilág felé megjátszás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!