Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire normális,ha a barátnő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire normális,ha a barátnőm nem akar megemlékezni a családtagjairól halottak napján?

Figyelt kérdés
Ha rajta múlna ki se menne a temetőbe soha. Szinte rá kellett beszélni,hogy vegyünk már pár mécsest és menjünk ki a temetőbe.Akkor meggyújtottuk és már indult tovább.Nálunk anyám,nagyanyám,szinte minden hétvégén kimentek a temetőbe,vittek egy kis virágot eltöltöttek kis időt,stb.De semmi családi érzés sincs benne,nem látogatja a családját,az enyémhez sincs kedve eljönni. 1-2 barátnője vagy nem tudom kivel beszélget a telefonján,ha van szabadideje.
2021. nov. 1. 10:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
21%
A volt párom sem járt temetőbe, mert meghalt az unokatestvére. Megértettem volna (bár halottak napján azért illik kimenni illetve sírgondozás), de a stílusa egy nagyon leereszkedő “akikijáratemetőbeazbirka” volt
2021. nov. 1. 11:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal betegebb dolog hetente temetőbe járni, mint egyáltalán nem járni. Ha nem akar menni, ne erőltesd.
2021. nov. 1. 13:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sem járok soha. Amíg nagyapám élt, vele jártam, mert neki fontos volt. Már meghalt, nagyon hiányzik, de attól nem lesz jobb, ha kimegyek a sírjához. Ő már nincs ott, az csak egy sírkő. Sőt, anyám (a gyereke) sem jár ki oda, mondjuk ő azért, mert nagyon megviselte mindig a temetőzés lelkileg.

Tök felesleges ezzel nyomorítani magukat az embereknek. Aki meghalt, az meghalt, mindig hiányzik, de attól nem jön vissza, ha célzottan kimegyünk gyászolni és szomorkodni a sírhoz. Csak elb.ssza vele az egész napját az ember.

Irigylem a családodat, ha annyi szabadidejük van, hogy más dolguk sincs hétvégén, mint a sírokat kapirgálni. Ez mondjuk egy nyugdíjasnál még oké, de egy aktív dolgozó embernél kicsit fura.

A kérdés második fele (nem látogatja a családját és a tiédet sem) pedig egy másik probléma, amire konkrétumok nélkül semmit nem lehet mondani.

Vidékiek vagytok amúgy? Ott jobban van ez, hogy mindenki tudja melyik sír kié, és ha nincs rajta mindig friss virág, akkor már megy a károgás, hogy milyen emberek ezek, nem hoznak virágot a Jucikának halottak napján. Nagyobb városokban csomóan egyáltalán nem járnak temetőbe.

2021. nov. 1. 13:54
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Tudod miről szól ez a nagy temetőbejárkálás? Arról, hogy jaj mit szólnak a rokonok, meg a szomszéd, ha nem gyújtok gyertyát, ha gazosak a sírok. Kifelé mutatni, azt tudnak sokan. Én hetente kétszer látogattam nagypapámat a halála előtti 8 évben, de miután meghalt, utálok kijárni a temetőbe és tényleg azért megyek, mert köpködnek a rokonok, ha gazos a sír. Ettől függetlenül utálom ezt az egészet, a fél családom kint van a temetőben, huszonéves fiatal lány korom óta basszus állandóan ez az egyik szabadidős programom, hogy na mi lehet a sírokkal. Igazából már leszarom, kimegyek anyák napján meg halottak napján, esetleg a nyáron egyszer és a többi nem érdekel, akkor se ha derékig ér a gaz. Nincs nekem erre energiám. Én se akarok sírt, max. egy kis betontömböt a hamvaimnak, de nekem ne ültetgessen senki semmit, ne azzal töltsék a kis szabadidejüket, hogy a síromon kapálnak. Az a lényeg, hogy életemben szerettek, semmire se megyek már a lelkifurdalás kapálásokkal. Általában azok töltik a fél életüket a temetőben, akiknek lelkifurdalásuk van, meg ezek a kifele látszatemberek.
2021. nov. 1. 15:36
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Nekem anyukám volt mindenem, de egyszer sem voltam kint a temetés óta. Az nem az ő helye. Az egy idegen hely, idegen emberek maradványaival. Nem köt oda minket semmi. Inkább olyan helyekre megyek, ahova életében sokat jártunk, ami hozzá köthető.
2021. nov. 1. 15:39
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

megertem, en is utalok kijarni a temetobe.

a halottakrol nem csak ugy lehet megemlekezni, hogy kimegyunk fagyoskodni a sotetben evente egyszer. ha ugy alakul, megnezegetek par regi kepet, meghallgatom a nagymamam kedvenc zenejet, nezegetem a festmenyeit amiket halala elott festett, es ennyi. mindenki mashogy emlekszik meg.

2021. nov. 1. 18:58
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Pszichológus feloldaná a gátlásait.
2021. nov. 1. 22:13
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Én se járkálok ki a temetőbe. Mécsest se gyújtok.

A páromék halottak napján mindig mennek a családi sírjaikhoz, fényképezik milyen fasza munkát végeztek, pózolgatnak szomi fejjel a síroknál. Lőnek pár csoportképet. Posztolják facebookra, sírós szöveggel emojikkal stb..

Az év többi napján lesz4rják az elhúnyt hozzátartozókat (még az élőket is) nem is gondolnak rájuk. A sírós kiírások után másnap már minden happy.

Na, ezek mennyivel érzelmesebbek mint én? Szerintem ez undorító viselkedés, nem igazi szeretet.. Ez csak a külvilág felé megjátszás.

2021. nov. 3. 20:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Na kérdező, mi van?
2021. nov. 23. 21:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!