Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítség! A páromnak alkohol problémái vannak,hogyan segíthetnék neki?
Előszöris a legfontosabb, hogy ő akarja a változást.
Ameddig nincs meg benne az elhatározás vagy egyáltalán maga a felismerés, hogy sokat iszik és változtatni akar, addig bizony ez nem fog menni.
Nagyon sok esetben transzgenerációs öröklődés az alkoholizmus, fontos lenne tudni, hogy a családban felmerült-e ez a probléma, ha igen, kinél, ez anno milyen érzéseket váltott ki a férjedből, stb. Ha családi, akkor ki kellene beszélnie és feldolgoznia például egy jó szakember által.
Az alkoholisták döntő %-ban a problémáik elől próbálnak elmenekülni.
Mély önvizsgálatot kellene tartani és rájönnie, hogy milyen problémák elől akar menekülni, mi a kiváltó ok/a probléma gyökere és ami a legfontosabb, hogy egy teljesen új problémamegoldási stratégiát kell találnia az alkohol helyett.
Pszichológusi segítség esetleg nincs a közeletekben?
6 Sajnos igen nagy eséllyel családi dolog “örökletes “ ha lehet ezt így mondani. Pszichológust már kerestem korábban, ( magamnak, más dolog miatt ) de hónapokra ad időpontot nehéz bekerülni …. Végülis én sem jutottam el , úgy ahogy megoldódott magától a problémám de félek az övé nem fog.
15-20 ezer /alkalmas magán ellátásokra nekünk nem telik.
Itt a legnagyobb probléma, hogy Te akarod, hogy ő ne igyon. Lehet neki ez teljesen optimális.
Elvileg Támaszgondozó létezik minden nagyvárosban. De sokat nem ér, ha ő piálni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!