Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tegyem túl magam rajta?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tegyem túl magam rajta?

Figyelt kérdés

A barátommal több mint 2 éve vagyunk együtt. Rengetegszer megbántott, kihasznált és szörnyen bánt velem. Én ezeken a dolgokon megpróbálom túl tenni magam, mindent beleadok hogy működjön. Van egy dolog azonban, amin viszont nem vagyok képes túl tenni magam.

Én nem tudom mi erre a megfelelő kifejezés, de én úgy érzem erőszakot követett el ellenem; Nagyjából másfél éve voltunk már együtt, amikor a szexuális életünk úgymond megritkult, nem kívántam a páromat, mert ahogy viselkedett velem egyszerűen taszított. Ahelyett, hogy változtatott volna, ő ezt úgy reagálta le, hogy gonoszkodott velem, mint egy kisgyerek, és azt mondogatta, hogy biztos azért nem akarom, mert nem szeretem. Ezt addig csinálta, amíg végül bele nem egyeztem. Ő tudta, hogy az aktus fájni fog nekem így, de úgy tett mint aki ezt nem veszi észre, később pedig állította, hogy nem tudta hogy fáj nekem. Ez hónapokig ment így, míg végül szakítás-közeli állapotba kerültem. De amikor a beszélgetésre került a sor, ő sírt és ígérgette hogy megváltozik értem, én pedig elhittem.

Azóta tényleg igyekszik, és úgy bánik velem, ahogy azt az elejétől fogva kellett volna tennie. Kedveskedik és türelmes. De kezd belefáradni, hogy nem kap érte semmit. Mert én nem vagyok képes lefeküdni fele, sem megcsókolni, pedig neki irdatlan mennyiségű fizikai érintésre lenne szüksége, de én nem vagyok rá képes. Sose voltam az a fajta, és így már főleg nem.

Beszélgettem erről a családommal és a barátaimmal. Utóbbiak szerint már réges-rég szakítanom kellett volna, míg édesanyám szerint egyszerűen túl kéne tennem magam ezen. De mégis hogyan?

2021. okt. 15. 12:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
97%

Az a baj hogy nem hiszed hogy felőled és belőled is indulhatnak cselekmények. Fura.

Ez ezt mondta az azt mondta.

Te mit mondasz? Azt mondod nem jó vele. Aztán azt mondod: nem állok készen. -na az önmegtagadás es a nemcselkvés az bezzeg megy!

Ötlet: Mondd inkább azt ki, hogy "készen állok a szakításra", és azt cselekedd meg!

Az aktív cselekvéshez pont annyi energia szükségeltetik, mint a passzív áldozat szerephez!

Aki képes elszenvedni, azt képes cselekedni is.

Akinek volt ereje önmagát megtagadni, annak van ereje mást megtagadni is!

Erős vagy. A tested nagyon jó hozzád, jelzett, már megtagadta ezt a kapcsolatot.

Ha a tested ellen fordulsz, a tested is ellened fog fordulni idővel.

Az ilyen önelnyomásokból önerőszakból ("kibírom") lesznek a szépséges rákos meg emésztőrendszeri betegségek.

Menj el egy terápias beszélgetésre egy pszichiáterhez vagy pszichológushoz! Nagyon jól tudjak az ilyet kezelni es segíteni javaslatokkal ötletekkel.

2021. okt. 18. 00:36
 22/26 glycerin válasza:
100%
Amikor megromlik egy kapcsolat, és mindenki megy a maga útjára, hirtelen akármerre nézel, mindenütt szerelmekbe és lehetőségekbe botlasz.
2021. okt. 18. 10:51
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

A kapcsolat első 2 évében genyó volt veled, amikor még bőven a rózsaszín ködös időszak van.

El tudod képzelni, hogy még 20 éven keresztül átéld ugyanazt és tovább örlődj?

Ha nem, akkor szakíts.

2021. okt. 18. 10:58
 24/26 CsakValaki96 válasza:
100%
Elég keményen szóltak az előttem levők. Hmm..nemrég néztem egy netflixes sorozatot az a címe "Egy szobalány vallomása" nézd meg mert szerintem részben rólad szól. Amiben vagy az családon belűli erőszak. A fiú nem fog megváltozni, most épp jó pillanatai vannak, de aztán ugyanolyan lesz veled mint régen. Lehet, hogy úgy érzi szeret és te is ezt érzed, de ez illúzió. Ő kihasznál téged és minnél sebezhetőbbnek bizonyulsz annál jobban ki fog használni. Szerintem nem játszod az áldozatot. A legtöbb férfi ezt nem tudja megérteni, de egy nő máshogy működik mint egy pasi, és drágám téged most erősen manipulálnak. Hívd fel a kék vonal lelkisegély számát ez a 116 111. Lehet, hogy nem tudod megállapítani, de kívülről nagyon úgy néz ki, hogy erőszak áldozata vagy, ők segítenek neked, és egy pszichológust is keress fel, mert valószínűleg sok trauma ért. Remélem minden rendben lesz veled. A lelkisegélytől meg ne félj. Mikor engem megerőszakoltak nagyon sokat segítettek. 24/L
2021. nov. 2. 00:01
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"már réges-rég szakítanom kellett volna,"

Szerintem is.

2 perc az egész, annyira csak össze tudod szedni magad.

Mi lesz ebből 2 vagy 10:év múlva?

2021. nov. 6. 11:54
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Szakítás. Mikor eljutsz ide, hogy megérinteni, megcsókolni sincs kedved, egyszerűen nem tudod magad rávenni, akkor innen már nincs tovább.. És ne haragudj meg, hogy ezt mondom, de szégyellheti magát anyukád, amiért szerinte ezen csak túl kéne lépned. Igen, fel kell dolgoznod, de csávókám nélkül. Neki innentől már nincs helye az életedben. Biztos vagyok benne, hogy nem is szereted már. Akkor meg minek kínzod magad?
2021. nov. 13. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!