Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudnám elengedni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám elengedni a folyamatos aggódást a kapcsolatomból, a félelmet, hogy elhagy?

Figyelt kérdés
Párommal több, mint 4 hónapja vagyunk együtt, nagyon sokat vagyunk együtt, mondhatni együtt is élünk. Néha összeveszünk, de mindig sikerül valahogy megoldani a probkémáinkat. Sajnos viszont ezt érzem, hogy előző kapcsolataimvól származó félelmeimet nem tudom magam mögött hagyni. Még ha minden rendben is van folyamatosan bennem van az az érzés, hogy mi lesz ha otthagy és szakít velem csak úgy a semmiből (ez már egyszer megtörtént egy korábbi kapcsolatomban). Nagyon szeretném ezt az érzést elengedni, azt érzem, hogy nagyon sok jó pillanatomat elrontja.

2021. okt. 13. 09:08
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt még hozzá szeretném tenni, hogy más emberi kapcsoaltaimban nincs ilyen problémám, csak párkapcsolatokban.
2021. okt. 13. 09:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megtörtént, tudod hogy ha szakítana is túl fogod élni, tanulsz belőle és tovább keresel. Nem lesz a világvége egy szakítástól, akár 18 vagy akár 70.
2021. okt. 13. 09:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen velem is sokszor fordult elő, hogy a semmiből otthagytak. Egy kis sírás majd talpraállás. Mostani kapcsolatomnál is előbújt kicsit ez az énem, de felülkerekedtem rajta.
2021. okt. 13. 09:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szorongó típus vagy sajnos,

Kapcsolatban van külön egy ilyen kategória , most nem tudom linkelni :/

2021. okt. 13. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha folytatod ezt a viselkedést, el fog hagyni. Csak rövid ideig vonzó/cuki a túl védelmező pár. Utána a bizalom hiányának fogja már érzékelni. Továbbá kell mindenkinek a szabadság.

Ezeket tudatosítsad magadban.

2021. okt. 13. 09:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

4 hónap és már együtt éltek... Na mindegy :) De még tök normális, hogy belevetítesz az előző kapcsolataidból. Erre figyelj tudatosan, hogy ne fojtsd meg és ne ellenőrizgesd vagy gyanúsítgasd alaptalanul..., de aztán ahogy telik az idő, már őt fogod látni és jobban fogsz bízni benne.

Ez kicsit olyan, mint amikor rosszul lettél útközben valahol (ha történt már veled ilyen, mondjuk hasmenéstől a bokatörésig), akkor utána kevésbé magabiztosan indulsz el hosszabb útra, de ha sokáig nem ismétlődik, egyre messzebb és messzebb is el mersz menni, s a végén el is felejted, hogy ilyesmin aggódtál.

De akarnod kell bízni, mert anélkül meg ugye nincs értelme az egésznek, s a bizalmatlanság, féltékenység, önbizalomhiány tényleg alááshatja, ami kettőtök között van. (De szerintem igazán nyílt kommunikációjú kapcsolat esetén ezt még meg is lehet beszélni.)

2021. okt. 13. 11:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Nem szoktam ellenőrizgetni, sőt! Sokat van a barátaival, eljárnak együtt bulizni, de egyáltalán nem zavar sőt. Teljesen őszintén szoktam neki kívánni, hogy élvezze a velük tölött időt és szórakozzon. Igazából nem attól félek, hogy például megcsal, inkább újra és újra előjön bennem az az érzés, hogy mi lesz ha ugyanaz megtörténik újra, mint korábban és nagyon fogok szenvedni a szakítás után. Ezt az érzést szeretném leküzdeni, tudom, hogy bennem van ilyen téren a hiba, és ezt az én oldalamról kell rendeznem, mivel ő nem ad okot ilyesféle aggodalmakra!
2021. okt. 13. 11:21
 8/10 anonim ***** válasza:
33%

Ezt mindenki benézi.

Ez nem előző kapcsolatok miatti félelem. Ez a jelen. Te Mellette vagy félelemben.

Hidd el más pasi mellett nem éreznéd ezt a felelmet mert más pasi nem váltja ki beloled ezt a félelmet.

Egy parkapcsolat kolcsonhatas.

Azt érzem amilyen hatással a párom van rám.

Nem mást. Nem az exeket érzed. Nem azokkal vagy kölcsönhatásban. Nem a multban érzed hanem a JELENBEN.a párodtol. Mert Ő maga nem vált ki beloled bizalmat.

2021. okt. 13. 12:03
 9/10 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem meg simán hoz ilyet az ember máshonnan. Nincs tiszta lap.
2021. okt. 13. 14:39
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el utolso ha faek egyszeru parod van mellette valahogy nem feltekeny az sem akit azelott agyba főbe csalt más.

Ez nem multbol hozott dolog.

2021. okt. 13. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!