Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy kezelnéd, ha a párod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kezelnéd, ha a párod durván minősítené azt a szakterületet, amin te tanultál, ami a szakmád?

Figyelt kérdés

Mindenki gondolja végig, mit tanult az egyetemen, miről van diplomája.

Most képzeljétek bele magatokat abba a helyzetbe, hogy a párotok rohadéknak és gec*nek, ku*vának és szemétládának és minden effélének nevezné az adott szakma képviselőit, és egészében leszólná azt a tudományterületet, amit ti szerettek, ahonnan a diplomátok van.

Miközben tudja, hogy ti szeretitek a szakmátokat és érdekesnek találjátok azt a területet.

Teszi azt azért, mert bár ő másik területen végzett, de volt olyan tanára az egyetemen meg olyan tárgya, amit a te képzési területedről tanított valaki, kudarcok érték, és emiatt rühelli az egészet.

És ezt mondja, mondja, nincs tekintettel rátok, hogy ezzel mégiscsak megsért, és mondja annak ellenére,h. több mint 10 éve történt ez vele.

És még ő van kiborulva, ha mondod neki, hogy lécci ezt tovább ne...

2021. okt. 7. 22:07
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a koncepciót.

Én miért vagyok g*ci azért, mert értek egy tudományterülethez (legalábbis jobban, mint ő)? Mármint, eleve ezt a szót arra használják, aki árt neked vagy szivat téged, nem pusztán a tudásért...

Másrészt attól, hogy neki nem ment valami, ami eredetileg sem volt a szakterülete terv szerint, miért sértődik meg ennyire? Engem pl. úgy baxtak meg fizikából, mint a huzat, minden percét gyűlöltem az egésznek, de sosem akartam fizikus lenni, szóval ki nem szarja le.

A párom nagyon érti a témát, néha agyamra megy azzal, ahogy ragyogó szemekkel beszél róla, de nem érzem ezt is provokálónak, mert informatikusnak tanultam eleve, szóval mit számít nekem, ha ő a kakas egy másik szemétdombon? Vagy tegyük fel, hogy haragszom a tárgyra és fölöslegesnek tartom az egész szakmát (nem amúgy)... Miért haragudjak még így is a páromra?

De hogy valaki rohadék meg g*ci legyen... Hát ilyet max azokra mondanék, akik tényleg dögevő munkát végeznek és tényleg pofa kell hozzá, de ahhoz meg jellemzően nem kell diploma. De azt is csak azért, mert az igazságérzetem bántja.

Nem, egyszerűen nem tudom ezt hova tenni. Szerintem nem tudnék rá mit mondani, kényszeredetten felröhögnék, hogy konkrétan a semmivel ilyen indulatokat váltok ki belőle.

2021. okt. 8. 04:44
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ahhoz mit szólna, ha segítenéd neki megtanulni, mintegy elégtételként...?

Más ötletem nincs, bár én nem hiszem, hogy bajlódnék egy ilyen emberrel.

2021. okt. 8. 04:48
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

Szociális munkát tanultam. Azt mondta, hogy "az ilyen emberek teszik tönkre a világot ( mint én), és "liberális kö.sög mind".

Nem viseltem jól.

Ex lett belőle.

2021. okt. 8. 09:51
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hittem hogy az ilyen szakos emberek intellektuàlisabbak.

Egy IT-s 🙂

2021. okt. 8. 10:50
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak rosszabb lesz. Az én volt férjem ugyanezt csinálta. Nekem már a posztgradualis képzesről is megvolt a diplomám, ez volt a harmadik, ő meg még akkor se volt képes elvegezni a levelezős szakját. Soha egy rossz azót nem mondtam rá, de ő nekem folyamatosan, hogy nekem könnyű stb, illetve hogy akkor keressek már egy rakás pénzt, ha már ennyi papírom van. Véletlenül sem azért, mert én energiat és időt raktam bele, ő meg nem. Tanár voltam... tudjatok, azzal mennyit lehet keresni... a posztgrad pedig tolmács, de utazni nem "engedett" ám, mert hogy lesz ebből család és ki fog főzni. Elváltam. Sajnos a tolmácsolást így is el kellett engednem, tehát magával is rántott félig a dagonyába. Te ne várd ezt meg. Rajtad tölti ki a frusztrációját, ez nem fog megváltozni.
2021. okt. 8. 12:22
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jobb is ha egy ilyen korlátolt vadbarom nem kap doktorit. Ez milyen durca már, hogy nem sikerül neki, meg ismer pár ilyen szakembert akit nem bír, és emiatt lenéz egy egész tudományágat...

Én pl elég megosztó dolgot tanulok, ha elmondom, és rájönnek, hogy ez mit jelent, akkor sokan azonnal leírnak magukban. Nem zavar, szívük joga, de páromnak nyilván nem egy ilyen embert választanék.

2021. okt. 8. 15:53
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Akárhogy is nézem, azok a jelzők rád is vonatkoznak.

Szóval én a kukát javaslom.

2021. okt. 8. 20:52
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy párom, aki reál szakon volt, míg én humán. Rendszeresen vágta a fejemhez, hogy szart sem er a szakom,nem lehet vele elhelyezkedni, ő fog najd engem is eltartani meg miegymás. Szerencsére szakítottunk és a mostani párjának semmilyen végzettsége nincs, úgyhogy nem értem, nálam mit pattogott ennyit :D ja és azóta én már magamat tartom fenn, ö meg meg mindig a szüleinél lakik. Erről ennyit. Ha a párod nem szereti a szakteruleted vagy nem érdekli, az is oké, de egyszerűen nincs olyan,hogy ilyen stílusban beszel róla. Ez egy nagyon intő jel!

23 n

2021. okt. 11. 09:11
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Volt ilyen, bár nem konkrétan a szakomat minősítette, hanem hogy egyáltalán a felsőoktatásban tanulok. Mondanom sem kell, neki az érettségije is alig lett meg. Én ezt soha nem hoztam fel, szakítás után ő már olyanokat is, hogy “nem vagy okos, mert egyetemre jársz, csak egy fogyatékos k#rva vagy”.

A kapcsolat alatt nem tettem semmit ez ellen, szimplán csináltam a dolgom. A gáz az volt, mikor elkezdte, hogy hagyjam ott az egyetemet, úgysem ér semmit, amit csinálok/csinálni fogok. Amit én ezek után megfogadtam, az az, hogy soha többet nem keveredek bele olyan kapcsolatba, ahol egyfelől ostoba az illető, másfelől nincs egy alapszakja minimum. Valahol durván hangzik, tudom, mivel rengeteg értelmes férfi van diploma nélkül is, viszont ez a rossz tapasztalat jelenleg nem motivál arra, hogy engedjek ebből.

2022. jan. 22. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!