Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adjak esélyt a réginek, vagy koncentráljak az újra?
Szünet van a kapcsolatomban, valószínűleg vége, de még látok némi esélyt a folytatásra és szeretném is folytatni, ha a másik fél is akarja.
Viszont közben megismerkedtem valakivel, akivel érzem a szikrát. Egyelőre nem alakult ki semmi, de biztos, hogy a közeljövőben fogunk találkozni és ismerkedni egymással.
Ti melyikre koncentrálnátok?
Így már azért más. Az előző partnerrel szerintem ne folytasd már. Ez a szünet dolog nagyon gyerekes. Pár hónap után már rögtön "szüneteltetni" a kapcsolatot azért elég nevetséges, meg ezt a szünet dolgot is egy baromságnak találom. Illetve ha az újnál ezt érzed, és nála nem érezted, akkor ez is egy ok arra, hogy ne folytasd, mert vannak még olyanok, akikkel sokkal mélyebb kapcsolatod is lehet, ez arra enged következtetni. Ezt engedd el és kezdj ismerkedni az újjal. Ha nem lesz belőle semmi, az sem baj, a mostani kapcsolatod amúgy sem az igazi, ha egy új ember kitudott belőled ilyen érzelmeket váltani.
Remélem lesz ebből az újból valami és tényleg nagyon szép kapcsolat lesz belőle. Sok szerencsét 🤗
Jaaa, hát így árnyaltan teljesen máshogy hangzik. Ebben az esetben egyértelmű lenne számomra, hogy a régi kapcsolatot lezárnám, mármint megmondanám, hogy köszönömöm, velem ne játszadozzon meg szüneteljen senki, viszlát. Mert te is írtad, hogy kb. ezt te is lezártad. Mondjuk a kérdésben meg azt írod, hogy szeretnéd folytatni, ha a (volt) párod is akarja... De véleményem szerint ez nem vezet jóra soha, oda lenne a bizalom és az intim szeretet. Úgyhogy lezárnám. Az új valakinek meg megmondanám, hogy ez a helyzet veled, ha szeretne megismerni, akkor a közeljövőben (pár hét) randizhattok, de egy kicist egyedül lennék, és rendezném magamban a dolgaimat.
Mert úgy érzem össze vagy zavarodva, a régivel folytatnád, ha ő is akarja, de amúgy már magadban lezártad kb, meg itt az új, akivel megmagyarázhatatlan vonzalmat érzel. Rendezd az érzelmeid, légy kicsit tudatosabb. És ebben egy kis egyedüllét fog segítneni, úgy, hogy magadra koncentrálsz.
13: Ebben teljesen igazad van, kívülállóként én is ezt tanácsolnám magamnak, csak sajnos az én helyzetemben nem biztos, hogy ez járható út.
Évekig voltam egyedül és tökéletesen meggyőztem magam arról, hogy jó ez nekem így, nem is kerestem a lehetőségét, hogy bárki felé nyissak, olyan életet alakítottam ki magamnak, amibe nem fért bele egy kapcsolat. Persze azért hiányzott, de az azzal járó kompromisszumok, az összecsiszolódás és a többi az nagyon nem, úgy voltam vele, hogy jobb nekem egyedül. Amikor a mostani szünetelő partnerrel megismerkedtem, nagyon nehezen győztem meg magam, hogy én egyáltalán szeretnék kapcsolatot és pont ebből fakadtak a súrlódások köztünk. Mire eldöntöttem, hogy vállalom az ezzel járó mindent, beengedem az életembe, addigra ő bizonytalanodott el. Ismerem magam annyira, hogy ha most pár hétre visszavonulok a magányomba, akkor újra bele fogok kényelmesedni évekre. Most még bennem van a lendület meg az élmény, hogy milyen valakivel összebújni, hogy azért jó dolgokat is tud nyújtani egy kapcsolat, de ha ez most kudarccal zárul, akkor tuti feladom. Bár lehet, hogy így is, úgy is ez lesz a vége.
Értelek. Ha huszon, vagy harminc pár éves volnál azt tanácsolnám, hogy a régit hagyd, azzal már elrontottátok, és légy egy kicsit egyedül. Viszont így ha 40-50 éves vagy, azt nem tudom, én 28 évesen nem nagyon tudom átérezni még a megalkuvást, elveim feladását, amit látok anyámon, nagynénémen 1-2 idősebb nőn. Lehet 10-15 év múlva így fogok gondolkodni, bár ezt nem tudom még elképzelni.
Viszont ha továbbra is érdekel független külső szemlélő véleménye, akkor - immár konkrétabb tények tudatában - továbbra is azt mondanám, hogy hagyd a régit, és kezdj tiszta lappal az újjal. De úgy, hogy tisztázd vele, hogy te milyen vagy, neked idő és türelem kell. Ha valaki komolyat szeretne és komoly ember is, nem probléma ha hónapok után jön a bizalom és az elköteleződés. Én viszont fiatalon is ilyen vagyok, mármint megértem, ha valakinek idő kell. És így csináltam az összes barátnőmnél is, megmondtam nekik, hogy akkor fog megtörténni a szex, az összeköltözés, meg minden ilyesmi, amikor úgy érzik, hogy felkészültek rá. Nem baj ha valaki ilyen, vannak sokan, akik így gondolkoznak, csak tisztázni kell az elején mindent. ÉS őszintén, nyíltan kommunikálni mindenről.
Kérdező! Nem lehet, hogy tudat alatt félsz elköteleződni, ezért inkább belekezdenél egy új kapcsolatba? Írtad, hogy a jelenlegi párodnak bizonyos dolgokban változnia kellene. Nem lehet, hogy ő ezért ijedt meg és időt kért? Sok párkapcsolat azon bukik el, hogy túl sok változást várnak el egymástól a felek!
Szerintem te már eldöntötted, hogy mi legyen! Leírtad, hogy akit bemutattak neked ("az első pillanattól valami megmagyarázhatatlan vonzalmat érzek iránta") lesz a "nyerő".
Ha neked már másik partneren jár az eszed, akkor hogy lennél szívvel-lélekkel a régi mellett?
Abban viszont egyetértek az előttem szólókkal, hogy nem szabad egyik kapcsolatból a másikba "vándorolni", anélkül, hogy átgondolnád mi neked a fontos egy párkapcsolatban, milyen terveid vannak a jövőre nézve a párkapcsolatodat illetően, és hogy mennyire vagy képes kimozdulni a komfortzónádból egy tartós kapcsolat miatt!
Sok szerencsét, remélem jól döntesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!