Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kezelitek mikor a párotok elvonul a problémák megbeszélése elől?
Mikor van valami konfliktus, egyszerűen nem lehet vele megbeszélni. Rendszerint olyankor hazavonul, nem veszi fel a telefont, nem reagál ha írok, egyszerűen beszüntet minden kommunikációt. De ha messengeren beszélünk és van valami nézeteltérés, akkor is ezt csinálja. Kilép a beszélgetésből, és tovább semmi. Pedig még csak nem is veszekedésekről beszélek.
Nem a jó tanácsra van szükségem, hogy szakítsak vele. Ha így folytatja, azt magamtól is megteszem.
Hanem, hogy ki hogy bírja, ki hogy kezeli a helyzetet?
Szét feszít az ideg, hogy nem lehet vele megbeszélni semmit.
Milyen az ilyen ember? Miért vonulnak ezek el a probléma megbeszélése elől?
Volt ilyennel dolgom + még távkapcsolat is volt és titkolta hol lakik, szóval ha ő nem akart beszélni, lehetetlen volt elérni, számomat letiltotta, írásaimat kb naponta olvasta csak el, képtelenség volt vele megbeszélni bármit. Olyan apróságokon is kiakadt, hogy egy szónak félreértette a jelentését és magára vette aztán lehúzta a rolót. Közben párhuzamosan másokkal ment el autókázni, haverkodni, füvezni.
Sokat rástresszeltem, mert én meg komolyan vettem a másikat és próbáltam küzdeni értünk, bele is betegedtem. Végül szakítás lett.
Igazából ezzel azt akarja elèrni, hogy "neki legyen igaza", a problémát meg tartsd meg magadnak. Mert ezzel, hogy bevágja a hisztit, eltereli a figyelmet az eredeti problèmádtól, mert onnantól már arra komcentrálsz, hogy újra kontaktusba kerülj vele. Plusz már te èrezd magad rosszul, hogy azt szóba merted hozni.
Tiszta manipuláció.
Azt próbáltad már, hogy ilyenkor nem mèsz utána, nem hivogatod, nem pitizel? Hanem még várod, amíg lehiggad, ès esetleg jelentkezik?
Az a baj, hogy addig nem fog változni semmi, amíg elèri ezzel a cèlját.
Ilyenkor mond meg neki (vagy írd meg), hogyha lenyugodott, ès hajlandó megbesuèlni a dolgokat, akkor jelentkezzen. Ès te utána tènyleg ne keresd, várd meg az ő lèpèsèt.
Igen: ezt úgy hívják, hogy passzív-agresszív viselkedés.
Az ilyen embert jobb kerülni.
En irtam egy gyakorlatias megoldast ami hatékony erre le van pontozva.
Aki keptelen hatni a masikra az tenyleg jobb ha elengedi akkor.
Jajj de jókat, jajj de igazakat írtok. Abba a csendes verésbe rendesen beleborzongtam.
Ez valami személyiségzavar lenne?
Valami nárcisztikus szerűség?
Én is volt, hogy azt mondtam, hogy akkor most elég. Természetesen akkor ő keresett.
"Én is volt, hogy azt mondtam, hogy akkor most elég. Természetesen akkor ő keresett."
Ennyi. Erről beszèltem. Hamis bűntudatot kelt. Ne hagyd magad. Mondom, ilyenkor hagyd rá, ès mond meg, hogy keressen ha èrtelmesen lehet beszèlni vele.
Én az ilyet biztos nem kezelném jól. Mármint ismerem magam, tudom, hogy addig megyek utána, amíg nem beszéljük meg és zárjuk le a témát, viszont ha ettől teljes egészében elzárkózik, elérhetetlenné válik, nem beszél velem napokig, hátha elfelejtem a problémát, akkor én nem kepesztenék utána ezerrel, hanem a problémával együtt őt is elfelejteném. Velem ilyet nem játszhat senki, hogy letilt meg nem beszélünk meg mittudomén. Élőben meg ha kell, rátöröm az ajtót, hát na bumm.
Olyannal, aki ennyire képtelen felvállalni a konfliktusokat, személy szerint nem tudnék összejönni, de szerintem ilyen szintű konfliktuskerülés az alapból párkapcsolati alkalmatlanságot jelent, mert akármilyen összeillő pár vagytok is, olyan egyszerűen nem létezik, hogy éveken át soha egyszer ne legyen nézeteltérésetek. És akkor van két út: megbeszélitek ott helyben, letudjátok a gondot fél-egy óra alatt és továbbléptek, vagy napokig megy ez a huzavona, fokozódik a feszültség benned is, mert nem csak a bennragadt vita zavar, de ez a gyerekes viselkedés is, és kész, egy szög a kapcsolat koporsójába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!