Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rájöttem hogy miert műbalhézott es volt velem szemét a párom. Ezután hogyan komunikáljak gondolkodjam?
Fo kérdés hogyan lehet ugy a kapcsolatban az EN problémàimat megbeszélni ha a masik reakcioja nem a problemamegoldas, hanem elkezd viszonthibáztatni vádolni, hogy engem hozzon ki bmi masban hibásnak.
A napokban oltári balhe volt abbol de szakitassal fenyegetozes is, hogy irdatlanul rommá elkezdett kritizálni es hozzá tette azt is hog' hosszu távon nem fog ez menni neki ha ilyen vagyok.
Full hülyeségekbe kötött bele, a komolyságát az adta a dolognak csak hogy megingatta a kapcsolatunkat a bizalmamat kezdtem tartanibaz elvesztésétol en lettem aki aggodik hogy kidobják stb.
Es most esett le utolag a mögöttes dolog hogy en ezt miert kaptam.
Alapvetoen ugy kommunikal ha hibaztatom vagy vmi nekem nem tetszik akkor engem bevádol inkabb es ramforgatja engem hoz ki sz.rnak.
Es szoval a balhe elott jeleztem neki h nekem gusztustalan h mellettem nőkre nyáladzik es igy en lehet gyereket se akarnék mert akkor már totál megalázo is lenne nekem.
Azaz felvetettem nekibeg' hibat es jeleztem h nem biztos h ez miatt en komolyan gondolkodom vele.
Errr rá pár napra kaptam azt meg hogy egy idegőrlő balhet csinalt illetve rommá szemétkedett velem aljasul.
Nos annyit hoztam tudtára csak hogy rajottem már, leesett hogy mindezt en miert kaptam.
Hogyan tovabb?
Egyáltalán ... mit keredtek egymás mellett? Ez nem kapcsolat.
Ismerem a fajtàjàt. A nőm pont ilyen volt.
Azt m9ndja hogy nem beszéljúk meg a problénákat. Oké beszeljük. Mondom neki erre agresszíven felcsattan és hibàztatni kezd mindenért. Arról is én tehetek ha ő kötekedő agresszív.
Aztàn összepakolja a cuccàt és elmegy hogy ő szakít. Elbúcsúztam töle.
Otthonról felhív hogy én meg se próbàltam őt visszatartani.
1 nap múlva visdzakönyörgi magát. 1 hét minden oké, aztán függöny fel és kezdődik elölröl.
Most nèz úgy ki hogy utolsó esély. Velem nem fog taktikázni manipulàlni.
Asszertiv kommunikaciot kellene tanulniuk de az ilyenek nem tanulokepesek.
Igy a masiknak kell ezt megtanulnia kezelni.
En csupan ennyit mondtam neki most hogy engem zavar ha van egy A problemám amit meg akarok vele beszelni, es megoldas megbeszeles helyett azt kapom hogy ramolvas vadol hibaztat B C D baromsagokkal.
Kértem nem egyszer hogy ne keverje ossze a dolgokat stb stb stb
De nem tudja.
A konfliktuskezeles nala = viszontvádolas hibaztatás átforgatás a masikra.
Es természetesen marad az A problema ami nekem rosszul esik viszont en valtoztassak B C D ben.
Amik amugy valojaban nem problemak csak felfujja, műbalhe csak.
4
Mintha a páromat írnád le nőben.
Amikor úgy kezdődik a probléma megoldása hogy " persze, bezzeg te amikor ...."
Vagy "erröl is te tehetsz ...." "ez is miattad van ...." ... és amikor te ezt csináltad velem ...
Pontosan
Az ilyeneknek a celja hogy rola elterelje a témát.
Kb mint oviban az ujjal mutogatás.
Ez egy primitiv konfliktus kezeles.
Nem hiszem hogy ne lehetne a primitivekkel szemben barmit is elérni es az okos csak enged...
De ezert a kerdes. H9gyan lehet ilyenekkel ha nem is beszélni de akkor ilyeneknél célt erni A problema megokdásában?
Hogyan lehet motiválni irányitani ha szobol nem ért, illetve ha erre nincs otlet hogyan lehetne velük kommunikalni.
Ha ez nem lehetseges akkor evidens hogy nem kommunikacio a megoldas.
Azaz ha vmi bajom van arrol nem beszelni kell vele mert nincs ertelme, hanem szimplan akkor tenni iranyitani motivalni manipulálni stb.
Azt az egyet áruld el, hogy TE miért vagy benne ebben a kapcsolatban? Mi a jó? Semmit se tudtok megoldani, mert csak a veszekedés van. Mindenki másnak egyértelmű lenne, hogy nincs értelme folytatni, alapjaiban nem működik.
Nem fenyegetőzni kell a szakítással meg a gyerekvállalással, hanem kitenni.
Onnantól, hogy ennek ellenére vele maradsz, már ne kérj külső segítséget. Ebben bennemaradni egy módon lehet: lenyelsz mindent, nem szólsz semmiért, csak tűrsz és adsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!