Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy házasság tényleg nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy házasság tényleg nem sokat ér?

Figyelt kérdés
Anyám azt mondja nem éri, miért akarnék a barátommal összeházasodni, mikor ő vele rosszabb életem lenne, mikor egy egyszerű munkásember a barátom, és nem keres sok pénzt. Szóval ő nem olyan, mint sok szülő aki már a napot várja mikor házasodik meg a gyereke. Bár a barátom még csak el sem jegyzett eddig. Anyám azt mondja addig örüljek, míg nem vagyok házas. Szerinte nekem gyerek sem kell, főleg ebbe a mai világba, az a hülye, aki szül. Meg szerinte nekem úgy is csak hibás gyerekem születne, mivel én is, és a barátom is azok vagyunk. Szoktunk beszélni ismerősökről is. Azt mondja szerinte egy nőt annál jobban szeretnek, minél jobban belerúg a férfiakba. Hogy milyen hülye vagyok én, ha azt hiszem mindenki megvan úgy őrülve a házasságért, mint ahogy én. Hogy az aki megcsalja a másikat, arról mit hiszek, hogy az szereti a férjét.
2021. aug. 31. 15:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
9. Teljesen egyetêrtek. Nyilván nem ettől lesz tartós, és nem ettől fogja 2 ember évtizedekig szeretni egymást, de akkor is más, mint egy pasim- csajom kapcsolat, számunkra a házasságunk hab, azon a bizonyos tortán😊❤️ 8. Voltam.
2021. aug. 31. 18:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

10-es, szövegértés.

Pont ezt írtam, hogy olyannal kell házasságot kötni, akiről tudod, hogy ki fog tartani melletted. Nem azt írtam, hogy kössetek házasságot, mert akkor tuti melletted marad a pasi/nő.

Sok elrontott házasságot láttam már. Olyat is, aki többször elvált, és bizony az elején is látszott, hogy nem is kellett volna összeházasodniuk. Valahogy ők is tudták, de azt hitték, a papír majd megoldja a problémákat. Nem, nem oldja meg. Olyannal kell házasságot kötni, akivel az egész életedet szeretnéd leélni. Aki pénz miatt van veled, vagy azért mert szép vagy, nem elég. Ha állandóan félrelép, és azt hiszed, hogy majd ha házasok lesztek, akkor megváltozik, tévedés. Ő egy olyan ember, az ilyentől menekülni kell.

Persze a filmek/könyvek is okozzák ezt a tévhitet az emberek fejében, ahol adott a szívtipró, csapodár nő/férfi, akit meg kell hódítani, és a film végén meg házasságot kötnek, happy end. Dehogy az! A problémák pont ott kezdődnek, a kémia hamar elmúlik két ember közt, és ha nem jó ember/nem illetek össze a papír önmagában semmit sem ér.

Viszont a papír kifejezi az összetartozást, a megbecsülést két ember között.

2021. aug. 31. 21:18
 13/16 anonim ***** válasza:
25%

"akiről tudod, hogy ki fog tartani melletted"

De ezt nem lehet előre tudni, az emberi természet instabil, és nagyon gyorsan fordulnak ellened azok akikről azt hitted, hogy "mindig kitartanak majd melletted". Az a baj, hogy az "örökké" nem reális. Történik valami nem várt és borul a logika, a "de hát azt hittem, hogy" optimizmus.

Az emberek az emberi természet sajátosságai miatt nem megbízhatóak.

2021. aug. 31. 21:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

" ezt nem lehet előre tudni"

De lehet, csak ahhoz olyan mély kapcsolat kell, amiben ennyire megismered a másikat, megnyíltok, és őszintêk vagytok egymással. És nem, az alapvető emberi tulajdonságok, hűség elvek, értékrend, nem változnak, maximum túl felszínes az ismerettség... Nem ismerted meg eléggé a másik személyt, idealizálod, olyat látsz bele ami nincs ott.

2021. aug. 31. 21:53
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

14.

De ezt sem tudhatod előre, hogy vajon ez mennyire mély? Ez nem egy objektív dolog amit mérni lehet, hogy "Na, mostmár elég mély". Ez a gond ezzel.

Őszinte pedig csak az lehet aki vagy birkajellem bármilyen sötét vagy rossz gondolat nélkül, esetleg amolyan reinkarnálódott Jézus. Ha "rossz" gondolatai vannak valakinek az nem lehet őszinte. Egyszerűen nem szabad őszintének lennie, mert utálni fogják a gondolataiért... Még az önmagukat toleránsnak nevezőek is.

2021. aug. 31. 22:01
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A 14-esnek van igaza. Lehet előre tudni. Azért, mert olyan emberrel álltál össze, aki átvert, nem biztos, hogy mindenki ilyen.
2021. szept. 1. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!