Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjemmel nem értünk egyet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjemmel nem értünk egyet egy olyan dologgal kapcsolatban, aminél nem lehet kompromisszumot kötni: vagy egyik, vagy másik. Bárhogy döntünk, valamiről mindenképp lemondunk. De mindkettőnk számára más a kisebbik rossz, más a fontos. Engedjek neki?

Figyelt kérdés

A fenti a lényeg, de azért nevén nevezem a problémát, úgyis valaki kérdezné, miről van szó.

Külföldön élünk.

Én elköltöznék innen, valahová délebbre, mert hogy ahol élünk, nincs igazi nyár, viszont kemény, hosszú, zimankós telek vannak. És annyira, de annyira utálom ezt az időjárást! Nem nekem való. Ez a hely megfoszt engem a jó idő boldogságától... Mikor utazunk, nyaralunk, és végre jó időjárásban telik a napunk, mindig érzem, hogy "ez vagyok én"! Akkor vagyok elememben, akkor érzem jól magam, ha süt a nap, meleg van, kánikula van.

A férjem viszont nem akar délebbre menni, egyáltalán sehová nem akar menni, itt akar maradni. Ennek anyagi okai vannak, ugyanis jól keres, én se keresek rosszul. És ezt nem akarja elengedni. Én elengedném. Annyit máshol is tudnánk keresni, hogy megéldegéljünk. És annyival szebben telnének a napjaink, heteink, hónapjaink, éveink szép időben! Neki a pénz az első, nekem nem.

Mindig ilyenekkel érvel, hogy felhoz dolgokat, amikre komoly összegeket adtunk ki: ez se lenne, az se lenne; ha elköltözünk, nem telik majd! De engem ez már nem érdekel, csak az, hogy jobb éghajlaton éljek. Meg szerintem nem bízik magában, hogy máshol is tudna kellemes megélhetést teremteni magának...

Ahogy a kérdésben is írtam, régóta megy a huzavona, és elkezdtem fontolni, hogy elfogadjam a helyzetet, beletörődjek, és hagyjam, legyen, amit ő akar... Mert persze, az anyagi helyzet érvvel nehéz vitatkozni. De nem szívesen törődnék bele, nagyon mennék innen... Csak annak se látom értelmét, hogy még 3 évig ezen vitatkozzunk, és akkor nem csak az időjárás bosszant, hanem a rossz hangulat is kettőnk közt. Szeretném őt meggyőzni, de hogyan? Ha meg nem megy, akkor lehet jobb lenne feladnom, és beletörődnöm a fos éghajlatba.

2021. aug. 9. 01:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
45%
A lepontozott #9-el értek egyet. Depresszióban nem kell leélni éveket, a hosszú párkapcsolatnak meg egyik titka, hogy ne menjenek a felek a másik idegeire, tehát nem kell folyamatosan együtt lenni.
2021. aug. 9. 19:51
 22/26 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem Te is és mások is túl könnyen dobálóznak azzal, hogy majd megélünk….

Én már voltam nagyon szegény, nem boldogított az, hogy egy jó helyen éltem ( mert anno nagyszüleim véletlen ott építkeztek ami később felkapott környék lett)

A biztos anyagi háttér a minden!

2021. aug. 9. 21:42
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Tehát feladnád a jól fizető állásotokat és mennél pl Olaszországba déli részére harmadannyi fizuért, csak mert ott "meleg van"?

Nekem is elegem van a svájci "nyárból", mégsem lépek le az országból. Na, hogyne.

2021. aug. 11. 16:47
 24/26 anonim ***** válasza:
81%

Egyébként megsúgom, hogy a "majd megélünk" gyerekkel az röbid út a váláshoz. 0-24 stressz a férjednek, hogy tud-e elég pénzt hazahozni, te kapsz-e gyerek-ellátási díjat, mennyit, hogyan jöttök ki, stb.

A hideget ki lehet bírni, ám a folyamatos feszkót, ami a pénztelenségből ered, nem.

És nyugi, leadni a színvonalból az nem olyan ám, mint ahogyan te elkképzeled. Egy fenéket, szívnád a fogadat, mint állat, meleg idő ide vagy oda.

Tudom, mert voltam szegényebb munkahely leépítés miatt, és szinte mindig azon kattogtam, hogy télen sem lehet x összeg felett a fűtésszámla, mert akkor nem biztos, hogy tudok értelmesen enni. Magyarán: télen fáztam. Sokat.

2021. aug. 11. 16:52
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
hogy alakult?
2022. jan. 10. 18:21
 26/26 FoxtrotLidérc ***** válasza:
Ez engem is érdekelne...
2022. jan. 11. 07:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!