Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjemmel nem értünk egyet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjemmel nem értünk egyet egy olyan dologgal kapcsolatban, aminél nem lehet kompromisszumot kötni: vagy egyik, vagy másik. Bárhogy döntünk, valamiről mindenképp lemondunk. De mindkettőnk számára más a kisebbik rossz, más a fontos. Engedjek neki?

Figyelt kérdés

A fenti a lényeg, de azért nevén nevezem a problémát, úgyis valaki kérdezné, miről van szó.

Külföldön élünk.

Én elköltöznék innen, valahová délebbre, mert hogy ahol élünk, nincs igazi nyár, viszont kemény, hosszú, zimankós telek vannak. És annyira, de annyira utálom ezt az időjárást! Nem nekem való. Ez a hely megfoszt engem a jó idő boldogságától... Mikor utazunk, nyaralunk, és végre jó időjárásban telik a napunk, mindig érzem, hogy "ez vagyok én"! Akkor vagyok elememben, akkor érzem jól magam, ha süt a nap, meleg van, kánikula van.

A férjem viszont nem akar délebbre menni, egyáltalán sehová nem akar menni, itt akar maradni. Ennek anyagi okai vannak, ugyanis jól keres, én se keresek rosszul. És ezt nem akarja elengedni. Én elengedném. Annyit máshol is tudnánk keresni, hogy megéldegéljünk. És annyival szebben telnének a napjaink, heteink, hónapjaink, éveink szép időben! Neki a pénz az első, nekem nem.

Mindig ilyenekkel érvel, hogy felhoz dolgokat, amikre komoly összegeket adtunk ki: ez se lenne, az se lenne; ha elköltözünk, nem telik majd! De engem ez már nem érdekel, csak az, hogy jobb éghajlaton éljek. Meg szerintem nem bízik magában, hogy máshol is tudna kellemes megélhetést teremteni magának...

Ahogy a kérdésben is írtam, régóta megy a huzavona, és elkezdtem fontolni, hogy elfogadjam a helyzetet, beletörődjek, és hagyjam, legyen, amit ő akar... Mert persze, az anyagi helyzet érvvel nehéz vitatkozni. De nem szívesen törődnék bele, nagyon mennék innen... Csak annak se látom értelmét, hogy még 3 évig ezen vitatkozzunk, és akkor nem csak az időjárás bosszant, hanem a rossz hangulat is kettőnk közt. Szeretném őt meggyőzni, de hogyan? Ha meg nem megy, akkor lehet jobb lenne feladnom, és beletörődnöm a fos éghajlatba.

2021. aug. 9. 01:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

10

#8 vagyok. Én pont azt írtam,hogy utálom a kánikulát és mégis megszoktam,amikor mediterrán országban éltem. Holott én fizikailag rosszul vagyok a melegtől,fizikailag inkább Szibériába illenék.

2021. aug. 9. 10:56
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Én a meleget szeretem, a hideget nem viselem. De ami most megy a vírushelyzet miatt, lezárások, karantén...mindezek miatt bezárások-munkahelyek elvesztése...Nem költöznék. Az anyagi biztonság fontosabb lenne mint a meleg.
2021. aug. 9. 12:14
 13/26 A kérdező kommentje:
3# Európában, csak északabbra, mint Magyarország. És magasabb a tengerszintfeletti magasság is, mint Budapesten, ahol felnőttem. De ha te 15 fok felett szenvedsz, akkor ez neked való lenne, el se akarnál innen menni. Én azonban 15 fok alatt szenvedek.
2021. aug. 9. 13:36
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
De egyébként nem értem, hogy akkor miért mentél oda lakni?
2021. aug. 9. 13:42
 15/26 anonim ***** válasza:
16%

Én tuti, hogy költöznék, férjjel vagy nélküle. Egy életünk van (de jó is volt hinni a lélekvándorlásban), biztos, hogy nem szenvednék. Még akkor sem, ha nagyon szeretem a férjem.

Ha ő is szeret, úgyis utánam jön.

És le van sz.rva NAGYON NAGY ÍVBEN az anyagiak. Majd elmész bolti eladónak vagy takarítónőnek és élsz egy olcsó szálláson. Megoldod. Aki ilyen értelmesen ír, az nyilván nem egy hülye. :)

2021. aug. 9. 13:43
 16/26 A kérdező kommentje:

14# Miért? Anno eldöntöttük, hogy szerencsét próbálunk külföldön. Tudtam, hogy hideg lesz, de nem érdekelt, csak a "kaland" lebegett a szemem előtt. Azért ide jöttünk, mert a férjemnek itt volt lehetősége instant jó munkahelyre. Ő azonnal jól kezdett keresni, én meg befejeztem az egyetememet, és szintén jól fizető állásom lett. Szóval beindultak a dolgok, és maradtunk. És szerettünk itt lakni, mert a közbiztonság sokkal jobb, mint Budapesten, és 1-2 év után már olyan utazásokat engedhettünk meg magunknak, amikről korábban álmodni se mertünk. De az évek elteltével már ezek a jóléti dolgok nem boldogítanak engem. Szeretném jól érezni magam a lakhelyemen. Szeretném, ha az évi átlagos napsütéses órák száma 1-2 ezerrel több lenne.

Amúgy mindenki válaszát elolvastam, csak nem írtam mindre külön választ. Az aki írta, depis volt Írországban, na ő megért engem.

2021. aug. 9. 13:52
 17/26 anonim ***** válasza:
84%
Nem olyan könnyű ám lefele adni az életszínvonalból mint azt elképzeljük.
2021. aug. 9. 13:53
 18/26 A kérdező kommentje:
Nem akartam írni, de most akkor írom, hogy a dolgot tovább nehezíti, hogy gyermekvállalás előtt állunk. Még nem vagyok terhes, és még nem is ügyködünk a dolgon, de nagyon szeretnénk gyereket, és körülbelül mostanra terveztük, hogy jó lenne. Ha ez a dilemma nem lenne, lehet mára már terhes lennék, vagy legalábbis tutira már dolgoznánk a babaprojekten. De ha ide szülök gyermeket, annál inkább itt ragadok évekre. Férjemnek meg annál fontosabb, hogy itt vannak a jó anyagi feltételek az előttünk álló időszakhoz.
2021. aug. 9. 13:58
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyereket akartok és ilyen fontos a férjed keresete,akkor igazából nincs is kérdés szerintem. Döntsd el,hogy mi kell. Család meg jólét, vagy esetleges lecsórósodás,de legalább meleg van.
2021. aug. 9. 18:26
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
És csalódtam az emberiségben. :)
2021. aug. 9. 18:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!