Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szexmentes kapcsolat hosszú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szexmentes kapcsolat hosszú távon lehet működőképes? (Többi infó lent)

Figyelt kérdés

Barátnőmmel 6 éve vagyunk együtt. Sajnos hosszú távon rájöttünk, hogy ő aszexuális. (Egyébként én voltam neki az első párja). Ez nála olyan szinten jelenik meg, hogy bár orgazmusra képes és szokott is maszturbálni egyedül, de nem érez vonzalmat mással való szexuális együttlétre, szex közben nincs felizgulva és nem élvezi egyáltalán.

Kb. havi max 2-3x létesítünk szexuális együttlétet, de ez általában szomorúsággal és veszekedéssel ér véget, mert ő egyáltalán nem élvezi és ezt én látom is rajta, ezáltal én sem élvezem.

Ettől függetlenül nagyon jól elvagyunk és minden teljesen működik a kapcsolatban, és egymás igazi lelki társai vagyunk, de sajnos én igényelném a szexuális életet. Ha belegondolok, hogy ha egész életemet úgy kellene leélnem, hogy ez a maximális szexualitás az életemben, akkor szomorú leszek, de ha arra gondolok hogy szakítanom kellene az igazi lelki társammal akkor is szomorú leszek.

28 évesek vagyunk mindketten.

Esetleg van itt olyan, aki hasonló párkapcsolati problémákkal küzd vagy valaki tudna adni tanácsot, hogy ez hogyan megoldható hosszú távon?

2021. aug. 8. 15:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Igazából ő nem vágyik más személlyel sem szexuális kapcsolatra, ha soha nem szexelne többet senkivel, akkor is jól el lenne. Erről már beszéltünk.

Azt persze nem tudom, hogy én szexuálisan vonzó vagyok-e számára, de igazából soha nem mondta, hogy nem tetszem neki.

Kapcsolatunkban van intimitás, szeret összebújni, csókolózni, nagyon szereti ha ölelgetem vagy ha együtt alszunk(összebújva), tehát nem rejtegeti magát előttem.

Viszont mindig azt mondja, hogy neki a szex ciki/zavarba ejtő/kellemetlen, és azt hogy mindig olyanokra gondol szex közben, hogy valószínűleg én őt csúnyának látom (pl. kövérnek) vagy ügyetlennek és hogy ezért nem is tud másra koncentrálni. Ami azért fura, mert mindig adok neki pozitív visszajelzést és dicséretet, hogy nagyon tetszik nekem.

Volt már úgy, hogy már egész közel volt az orgazmushoz, de azt mondja hogy egyszerűen nem megy neki, nem tudja elengedni magát és hogy zavarja hogy én olyankor ott vagyok és hogy nem egyedül van.

2021. aug. 8. 17:01
 12/16 anonim ***** válasza:
11%
Prosti.
2021. aug. 8. 17:57
 13/16 anonim ***** válasza:
38%
Biztos lelépnék, főleg 28 évesen. Keress belevaló klassz csajt, aki még az ágyban is teljesítené, amit te elvársz. Itt elég önző a csaj.
2021. aug. 8. 18:20
 14/16 anonim ***** válasza:
85%
60 év felett lehet működőképes lenne.
2021. aug. 8. 18:26
 15/16 anonim ***** válasza:
81%

Szintén aszex-spektrumosként írok:

Azt lenne érdemes megnézni, megbeszélni, hogy amik a barátnődet zavarják-e a szexben, azok konkrétan az aszexualitáshoz köthetőek-e, vagy valami más áll a háttérben. Magamról legalábbis tudom, hogy az olyan jellegű gondolatok, hogy vajon ügyetlen vagyok-e, csúnya vagyok-e, inkább önértékelési problémákhoz kapcsolódnak, mint az aszexualitáshoz. Illetve mi miatt tartja cikinek/kellemetlennek? A szexuális orientációja miatt, vagy valami más egyéb társadalmi/egyéni berögződés lehet a háttérben?

Az alapján, hogy amik az ő legnagyobb problémái, látszólag (!) nem az aszexualitáshoz köthetőek, szerintem menthető a dolog. Mivel ennyi ideje együtt vagytok, és mindketten szeretnétek tenni a kapcsolatotokért, lehet, hogy érdemes lenne beszélni egy párterapeutával/szexuálpszichológussal, aki tisztában van az aszexualitással. Ha gondolod, szívesen körbekérdezek aszex&LMBT+ ismerősöknél/csoportokban, hogy ismernek-e ilyet.

2021. aug. 8. 21:55
 16/16 anonim ***** válasza:
86%
11-es kommented alapján nem aszexualitás, hanem önbizalomhiány és szorongás, nem tartja magát elég vonzónak. Szexuálpszichológus.
2021. aug. 9. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!