Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekkel otthon, valóban mindent nekem kell megcsinálnom a háztartásban és köszönetet se kell mondani érte egy kapcsolatban?
A kérdésnél sokrétűbb a problémánk a párommal. Amíg mindketten dolgoztunk, úgy tett, mintha neki ugyanolyan fontos lenne a lakásunk rendbentartása, a közös étkezések, családi programok, mint nekem. A nagy gyerekének már nem annyira, de betudható volt a kamaszkornak. Ha a gyereke elmulasztott egy hazimunkát, akkor a párom leszidta, kérte végezze el, segítsen. A gyerek továbbtanult, elköltözött. Most közös kisgyerekünkkel gyesen vagyok itthon. Azonban amióta megszületett a gyerekünk szinte elvágólagosan mintha a párom elfelejtette volna, hogy közös otthonunk van, amit közösen illene rendbentartanunk (szerintem). Hazaér a munkából és lefekszik a kanapéra és hiradót néz, majd esetleg játszik a gyerekkel (kizáról olyat, amihez ülnie vagy feküdnie elég és mellette nézheti tovább a híradókat) fél órát és elmegy lefekszik aludni.
Egy ideig rendszeresen kértem, hogy ebben vagy abban segítsen, mert azt gondoltam csak elfeledkezett róla (szemétlevitel, ruhahajtogatás). Később kértem, akkor legalább néhány nagyon egyszerű házimunkát vállaljon be, csak ne kelljen folyton nekem kérnem, figyelmeztetnem, emlékeztetnem, hogy az az ő feladata (még mindig).
Utána kértem, hogy rendben itt a teljes lista, mi egy háztartás vezetéséhez "kell", válasszon magának és döntse el milyen időközönként hajlandó azt elvégezni.
Minden csak pár hétig működött, utána jött a semmittevése, részemről meg a veszekedés, hogy de segítsen már, nem csak én lakok itt. Egyszer-kétszer aztán kibökte, hogy de hát ő dolgozik és pénzt keres, én meg úgyis "csak" itthon vagyok. Próbáltam higgadtan érvelni, hogy de előtte is részese volt a hazimunkának, én meg a gyerekünkkel nem egész nap a hátsómat vakarom. (Megj.: az én keresetem is magas volt, így maximális gyedet kaptam, volt megtakarításom, nem kérek tőle sose pénzt, a bevásárlások feleződtek, a rezsi nem feleződik már mióta gyest kapok.)
Ami nagyon bánt az azonban az, hogy annak ellenére, hogy ő szépen kihúzta magát a házimunkából és előadja a Férfi vagyok dolgozokot, én mindent megteszek az otthonunkért, még egy köszt se kapok. (Tiszta, rendezett legyen, főzök, a gyereket gondozom, nevelem, háziállatokat is ellátom.)
Ha ebédet főzök vagy sütit sütök, megeszik, de semmit nem mond a végén. Látja, hogy takarítok, mosok, teregetek, rendet rakok, wc-t pucolok a szemenem rebben, egy szót nem szól. Elpakolok utána semmi. Veszek neki kedvenc csokit semmi. Elmesélem adtam enni az állatainak semmi. Mesélek neki valamiről semmi.
Ha én nem szólok, hogy reggeli vagy ebéd és nem tálalok, akkor ő nem kérdezi meg, hogy ettem-e már, és kérek-e, hanem megy elővesz magánk valmit a telefont bámulva étkezik, aztan vagy elpakol vagy nem és kész. Mintha semmi nem érdekelné.
Korábban ha látta rajtam valami nem tetszik megkérdezte mi bajom? Elmondtam, megígérte jaj jobban figyel, igazam van, észre se vette. És akkor 2 hétig kicsit jobban figyelt.
Közben kéthetente kapok tőle egy továbbított reklám e-mailt, hogy hazassagterápia feleségeknek elődás mit akar egy férj...ha kérdezem mi a baja azt mondja semmi.
2 hónapig semmiért nem szóltam, semmit nem kértem tőle. Nem vette észre! (Azt se, hogy nem mesélek magamtól a napomról, ha elmegyek valahova, akkor nem mesélek az élményeimről, és azt se vette észre, hogy semmit nem kérdezek tőle sem.)
Egy nap, amikor már többedik alkalomkor a kész az ebédre az volt a válasza, hát ő nem is éhes, akkor kiakadtam. Nézett rám nagy szemekkel és miutan felsoroltam mennyire nem segít a hazimunkában, meg mennyire nem érdekli mi történik körülötte, vérig sértve közölte nem érti mivel érdemelte ezt ki, hiszen ő dolgozik, de én meg ezért lenézem. ??? WTF???
Nem tudok vele már mit kezdeni. Elfáradtam, kiábrandultam. Annyira megalázónak érzem az egészet. Gyerekvállalás előtt nem ezeket valotta, akkor így köszi, úgy köszi, juj de finom, aztaaa. És a gyereket is nagyon akarta. Valami mentalis problémája van? Vagy neki ez a minta? Nekem tényleg csak a gyerek es a házimunka és nulla köszönet?
Nagyon el vagyok keseredve.
Szuper, hogy csak a pozitiv kommentek maradhatnak! Továbbra is ugy gondolom, hogy ingyen akarod eltartatni magadat, mikozben nem dolgozol, de a hazimunkat is a ferjed csinalja. Majd mikor ezzel szembesitenek, torlod a kommentet
👏👏👏
6-os ((("Te megköszönöd neki minden nap, hogy dolgozik, eltart mindkettőtöket? Vicces, hogy semmit nem írtál arra mennyit dolgozik egy nap, mentálisan/fizikailag milyen nehéz a munkája, stb. Magyarul az ő helyébe bele sem képzeled magad, vagyis ugyanazt csinálod totálisan te is, amit ő is csinál. Azt írod hazaér a munkából, játszik a gyerekkel fél órát, majd elmegy lefeküdni aludni. Ezek szerint elég fáradt lehet. A takarításról, főzésről úgy írsz, mintha 3-an minimum 150 négyzetméteren laknátok és 10 felnőttre kellene minden nap főznöd. Érdekes módon én a 3 emberre való főzéssel megvoltam nagyon maximum napi 2 óra alatt és a 60 négyzetméterünk takarítása, rendben tartása is inkább HETI néhány órában volt mérhető.")
100 nm es ennek a felet a gyerek miatt muszáj naponta legalább felseperni felmosni (por, homok, haziállat).
Azt irod 3 emberre napi 2 óra főzés. Nekem nem jut ennyi rá, mert akkor a gyerek hisztirohamban fetrengene vagy csak a képernyő elé tudnám letenni, amit nem akarok. A kicsinek külön kell főzni, bélbetegség miatt. Naponta 2x1-1,5 órat levegőn vagyunk sétálunk, játszóterezünk. Hetente többször a kicsit tornára kell vinni. Írtam nem kell eltartania. Bevásárlás feles és csak a gyes óta fizeti a rezsit teljesen ő. Előtte felesben fizettük, kkor is, mikor még az ő kamasz gyereke itt lakott. Írtam van tartalékom...A munkája ülőmunka, irodában, ahol ketten vannak. Olvasás és írás a fő feladat. Tehát az agya lehet lefárad. 8 órás a munka. Az irodáig tömegközlekedési szközön ül (mindig van szabad ülőhely) és végig a telefonját hallgatja, netezik. Irodából sok magánhívást, netezést is intéz. Az én munkám ugyanez volt annyi különbséggel, hogy napi 9 órában nyomtam és az agyamon kívül a lábamat is kellett használnom (egy hatalmas irodai épületben futkostam napi 2 órát, ha nem többet, és hiperaktív főnök minden kívánságát azonnal kellett teljesíteni, így a stressz faktor is elég magas volt:-)). Tehát át tudom érezni a fáradtságát. Azt nem kötözködésképpen írom, de a te ahogy írtad ezt a megköszönöm-e minden nap a munkajatra, hát ő se köszönte, míg én évekig dolgoztam, de én meg még a pincérnek is megköszönöm az elém tett ételt, nem hogy a páromnak vagy bárkinek. Nekem ez gondoskodást jelent. Valószínű itt van a gond, neki nem azt jelenti.
11-es bocs, de ki töröltetett és mit???
Most léptem be a kérdés kiírása óta és a 6-osra válaszoltam épp.
Kérlek küldd el priviben, nem sértődöm meg.
12
Tévedés!
2 gyonyoru kislányom van!
(Egyébként, 170 ezer ft, az kb db bevasarlás!)
Amikor CSAK a gyerekkel voltam otthon, eszembe nem jutott volna megkérni a férjemet, hogy barmit csináljon. Ja! De! nyilván a gyerekkel foglalkozzon! - de ezt csinálta magátol. Eletem legszebb idoszaka volt. Semmi mas dolgom nem volt, csak a 200m²-en rendet tartani, főzni, mosni, takaritani, napi átlag 2-3 óra volt a háztartás, a többi időt meg magamra meg a gyerekre költöttem! Ezerszer könnyebb volt. Megtehetném, hogy nem dolgozom, de szeretek dolgozni, így már 50-50%ban vegezzük a hazimunkat, meg a gyerek koruli teendőket. Ismét megkerdezem, mi a fenet csinál az anyuka egész nap, ha csak HTB.s anya? Te mi a fenét csinálsz egesz nap, ha csak annyi a dolgod, hogy HTB anya légy???
P.S. Kerdező, legalabb addig ne torold a kommentet mig választ kapok! Köszi.
13
"Nekem nem jut ennyi rá, mert akkor a gyerek hisztirohamban fetrengene vagy csak a képernyő elé tudnám letenni, amit nem akarok."
- Na itt hibázol! Nyugodtan tedd le! Nyilván nem egész nap, de ha idegennyelvü, akkor abból hasznod is van! Tudom, a 6 evesem 2 nyelven beszél, folyékonyan!
5-ös Sajnos ezen túl vagyunk. Egy időben még csaladterapiára is elmentünk, de ott finoman szólva mindent megígért a terapeutanak, de otthon akkor is csak par hétig volt kellemesebb a helyzet. Ha kérdezem mi a baja? (De ok legközelebb igyekszem finoman és kedvesebben kérdezni.) A válasz semmi. Legjobb vagy legrosszabb esetben meg menjek el egyedül, hogy megtudjam milyen egy jó feleség és olyankor nem tudom eldönteni ezt poénnak szánta vagy flegma.
A kérdezősködésbe, viszonzás híján belefáradtam. Sajnos sokszor volt, hogy vartam, érdeklődtem, elé tettem megmelegítve az ételt...majd ha én kezdtem el mesélni valamit már vetődött le a fotelbe, racuppant a hírekre és felhangosította. Kipróbaltam pár alkalommal, hogy mi van, ha félbehagyok egy történetet a közepén vagy egy mondatot, végén már szót. És nem vette észre. Nem tűnt fel neki!
10-es latom nem fejezted be, de értem, amit írtál. Ráfeszülni azért feszültem rá, mert nagyon elvagólagos volt a szülés után az, ahogy ő közel semmit se akart otthon megtenni. Közben nem kommunikalta, se előtte, se utana sokáig,hogy figyelj anyuka leszel mostantól csinalj meg minden otthoni melót és kösz előre 3 évre. Egy ilyen hozzáállású emberhez nem kötöm az életem egy gyerekkel. Tehat egyrészt erre nem számítottam. Másrészt arra sem, hogy a közös gyerek nem lesz egy egyszerű eset, harmadrészt arra se, hogy - de szépen megcsinálok mindent, ahogy a szülés óta és akkor is, ha őneki nem tetszik munka utáni hazimunka vagy egy hétvégi egyszeri porszívózás se, de az fáj, hogy egy kösz vagy egy dicséret nem hangzik el.
Nálunk olyan, mintha a wc-ben a tartóban folytontermő wcpapír lenne, az ágyneműk varázsütésre lesznek 2 hetente frissek és ropogósak, a melegétel 5 perc alatt kerül a konyhapultra, a ruhák öntisztulnak és lebegve mennek vissza a szekrénybe, miközben összehajtogatják magukat. Én meg közben legyek kedves, figyelmes, a gyerek legyen cukimuki, a kiskedvencek meg takarítsák ki magukat stb. . Bocs nem belelovalni akrtam magam, de olyan jól esne néha, ha valaki azt mondaná, drágám milyen jó haziasszony vagy, mindent remekül megoldasz.
Az ő fizetéséből közek 200.000 megmarad, de ehhez képest hó végén panaszkodik nincs pénze (nem mintha kérnék tőle). Fogalmam sincs hova költi vagy kire (gondolom a nagy gyerekre is), de ezt se az elején, se most nem firtattam, mint ahogy kérni se kérek tőle soha pénzt.
15-os ertsd mar meg én nem töröltem senkiét. Sőt jó kérdezőhöz méltón minden válasznak a zöld pacsi megy. A válaszadók és a moderátorok is tudnak "jelenteni", törölni.
Azt nem írtam vagy próbálom nem nagydobra verni itt, de talán nézted, miket most kommenteltem, a gyerekünk nem egyszerű eset. Mozgásban, beszédben le van maradva, ezért kell hetente többször tornára vinnem szakemberhez. Otthonra is kapunk feladatot (amit én kell végezzek vele, mint olvashattad az eredeti leírásomban). Plusz sajnos a bélbetegség (nem nekem a gyereknek), aminek köszönhetően se glutén, se tej, se tojás, se semmi. És nem 1 hónapja, hanem 1,5 éve.
A képernyő elé letevést meg egy neurológus tiltotta meg. De hidd el, igen megszegem, leteszem elé a gyereket, csak akkor meg lelkiismeretfurdalásom is van, hogy de hát egy orvos szerint tilos, de én meg mégis.
Ettől függetlenül biztos van, aki élvezi full HTB-t, de azt hittem ott a férfi agyondicséri a nőt, érzékelteti, hogy megbecsüli a munkáját, minimum egy köszönetet elrebeg néhanapján. Ezért is kérdeztem meg, hogy akkor most ez a normális, hogy amióta szültem, gyereket és a haztartást tolom nem napi 8-ban és 10-ben, akkor ezt mostantól nekem még a párom se köszöni meg.
(Egy villanyégőt nem cserél ki😭).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!