Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom egyszer átvert. Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom egyszer átvert. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon nagyot csalódtam a páromban. A kolléganőjével chatelgetett és mikor rájött, hogy zavar, titkolta. A végen kiderült, hogy még össze is beszéltek, hogy ír nekem a nő, hogy sajnálja és nem ír többet persze ez csak az én "beetetésemre". Aztán szakítottam a párommal, de kibékültünk. Azt mondta ez jó lecke volt, hogy elveszíthet, soha nem akarja ezt még egyszer. Elvileg megmondta a nőnek, hogy kész ne írkjon és ki is törölt minden nem fontos régi beszélgetést a telefonjából. A nővel kezdte. Ez odáig szép, de mi van, ha folyamatosan törli? Aah, nem tudom mit tegyek. Szeretem és hinni akarok neki, de valahogy meg kell győződnöm a teljes nyugodsághoz. Hogyan tudnám "ellenőrizni"? Jó, nyilván a nő telóját kellene megnézni de ez sajnos nem játszik
2021. júl. 27. 00:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
74%
Sajnos ennek annyi! 😟
2021. júl. 27. 08:25
 12/25 anonim ***** válasza:
74%
A bizalmadat már eljátszotta, nem fogsz benne többet bízni, mindig kételkedni fogsz. Ennek így nincs értelme. Vagy elhiszed neki amit mond és vele maradsz vagy ha nem inkább hagyd el.
2021. júl. 27. 08:35
 13/25 anonim ***** válasza:
24%

Mindketten hibáztatok. Te abban hibáztál, hogy nem tudtad könnyedén venni, hogy a párod chatelget egy kolléganőjével, ő pedig abban, hogy ezt a problémát titkolózással próbálta megoldani.

A jó párkapcsolat nem a másik ember teljes kisajátításáról szól. Nem várhatod el a párodtól, hogy szakítson meg minden kapcsolatot az összes nővel, csak azért, mert ez téged zavar. S igazából téged azért zavart a chatelés, mert eleve nem bíztál benne. A chatelgetés lehet teljességgel baráti is, erre nem gondoltál. Lehet, hogy az illető nővel barátként jól megértik egymást, ilyen értelemben lelkileg szüksége van őrá is. Ő nem akarta ezt a barátot elveszíteni, amikor választás elé állítottad, ezért folytatta titkolózva.

A helyzetnek a részedről egyetlen, radikális megoldását látom: mondd neki, hogy nyugodtan chatelgessen tovább az illető nővel, vagy más nőkkel, amennyiben kizárólag baráti kapcsolatról van szó; ám természetesen amint fény derül arra, hogy többről van szó, azonnal és végleg elhagyod. Ezzel nyílt határokat fektetsz le, továbbá adsz neki és magadnak egy esélyt, s közben a bizalmatlanság légkörét is valamenyire eloszlatod. Minden más megoldás élethosszig tartó bizalmatlanságot, gyanakvást szül, amely megmérgezi a kapcsolatotokat. Még ha bele is menne abba, hogy soha többet senki más nővel nem áll szóba, akkor is ez a helyzet hosszabb távon fojtogató volna a számára. Az igazi szeretet arról szól, hogy engedjük a másiknak, hogy az legyen, aki ő. Ha a párod megérzi, hogy nem akarod kalodába zárni, megváltoztatni a saját szükségleteid szerint, hogy bízol benne, akkor a szereteted számára valódi örömforrás lesz és melletted marad. Ha viszont állandóan korlátokat és bizalmatlanságot érez a kapcsolatotokban, akkor egy idő után garantáltan el fog hagyni. Hosszabb távon éppen a félelmeiddel és az azokból eredő korlátaiddal űzöd el.

2021. júl. 27. 08:47
 14/25 anonim ***** válasza:
73%

Hasonló volt velem :) exevel beszélt jaj neki o semleges nem jelent semmit, csak kérdezte mizu ilyenek.. o letiltja :) aha ugy átvert mint a sz.rt es folytatta a hátam mögött a -beszélgetést az esetek 70 80 százalékaban ez van :) akkor szétmentünk és mint ti újra kibékültünk de sose tudtam mar bízni benne

Bar több gondunk is volt , bántott vert engem.. de nem ez a lényeg

Azóta külön mentünk es sose tudnék mar benne bízni 100 osan

Mondanom se kell hogy a szakítás után egyből ennél az exnel kötött ki ;)

2021. júl. 27. 09:43
 15/25 anonim ***** válasza:
12%
#14: Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Az előző párral tovább tartani a kapcsolatot egészen más, mint egy munkahelyi kolléganővel chatelgetni. Ha valaki minden, vele azonos nemű emberben veszélyt lát a párja környezetében, akkor az állandó gyanakváshoz vezet és ez a légkör tönkreteszi a kapcsolatot. Nem szabad a ló túlsó oldalára átesni, mert az jóval többet árt, mint használ.
2021. júl. 27. 10:21
 16/25 anonim ***** válasza:
22%
Már megint te?
2021. júl. 27. 12:26
 17/25 anonim ***** válasza:
37%
Honnan tudod mit csetelget a kollégájával? Azzal nem tarthatja a kapcsolatot ? Kérdem én vele nem csalhat meg ? Gondolkodj!!!
2021. júl. 28. 09:53
 18/25 anonim ***** válasza:
23%

#17: Látom, te el sem tudod képzelni, hogy egy férfinak nőnemű jóbarátai legyenek. Mintha minden férfi minden nőben csak a potenciális partnert látná. Ez csupán egy, féltékeny természetű nők által kigondolt paranoiás hit, melynek én magam vagyok az élő ellenpéldája.

Férfiként nekem három női jóbarátom is van, s mindhármuk komoly párkapcsolatban él. Nemcsak üzeneteket váltok velük, hanem sokszor fél vagy egész napokat is együtt töltünk kettesben. Van közöttük, akivel volt már, hogy egy egész hétvégét együtt töltöttem. (Ehhez képest egy kolléganővel való chatelgetés semmi.) S ezen találkozgatások, közös programok közben, bármily hihetetlenül is hangozhat számodra, egyikünknek sem jutott eszébe semmi testi kapcsolat. (Pedig én nem vagyok sem impotens, sem meleg.) Ennek a 3 női barátomnak a partnerei pedig egyszerűen megbíznak bennük és bennem is, hogy nem él semelyikünk vissza az együttlétekkel. A kölcsönös bizalom minden kapcsolatnak az alapja. Ha ez megvan, akkor nincs félelem, sem féltékenység. Ha nincs meg, meg kell próbálni azon dolgozni, hogy kiépüljön. Minden más megoldás a gyanakvás légkörét szüli. A szeretet nem kompatibilis a bizalmatlansággal, s ha valakiben csak úgy tudok megbízni, hogy a cselekvési mozgásterét korlátozom, az már régen rossz. Ilyen alapon nem lehet harmonikus egy kapcsolat.

2021. júl. 28. 21:19
 19/25 anonim ***** válasza:
46%
Nem ezek semmit se tudnak csak szétmarni egy kapcsolatot.Annyi hülyeseget ideírtak meg hogy hagyja ott!Ennyire tellik!
2021. júl. 29. 05:33
 20/25 anonim ***** válasza:
Ha csak chateltek minek akadtál ki? Vagy a párod minek törölgette? Ha csak beszelnek nincs ertelme törölgetni . Azt se ertem minek hazudott.
2021. júl. 29. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!