Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, hogy jobb legyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy jobb legyen minden?

Figyelt kérdés
A párom állandóan iszik és szavakkal bánt engem. Nem akarom elhagyni, nem akarok nélküle élni. Csak az tenne boldoggá ha megint olyan lenne mint régen. Én rontottam el? Miattam nem hagyja abba az ivást? Nem tudom vele megbeszélni sem mert egyből támadásnak érzi ha segíteni akarok. Mindig csak annyit mond, hogy a pénz miatt ideges. Nem vagyunk rossz helyzetben, csak most nehezebb hónapokat élünk, de megvan mindenünk, amire szükségünk van. Lehet, hogy ez csak egy kifogás és nem akarja elmondani miért ideges igazából? Azt mondja szeretné ha a felesége lennék és gyereket is szeretne de én ezt így nem merem bevállalni, nem szeretném ha a gyerekem azt látná hogy apu mindig iszik. Mit tehetnék? Sehogy nem lesz már jobb? Miért zárkózik el ha segíteni akarok?
2021. júl. 18. 10:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy a te hibád. A párod alkoholista. És miattad nem fog megváltozni. Neki kell elhatároznia magát.

Mennyit iszik?

2021. júl. 18. 10:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy szulj neki gyereket de még csak hozzá se menj feleségül! Csak rosszabb lesz. Tapasztalat. Házasság után jön a verés mikor olyan kedvében lesz mikor iszik. gyerek után még rosszabb lesz mert akkor már nem csak inni fog az ilyen, emellett még egyedül is fog hagyni, cserben hagyo a gyerekkel és nevelheted egyedül míg ö szórakozni fog míg te duculod otthon a ketten vállalt gyereket.

Még most menekulj míg nem késő

2021. júl. 18. 10:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagy gondok vannak mar ott ha iszik a párod később az alkohol hatásra bántani is fog. Erőszakos lesz és ha esetleg nem ihat, teged fog hibáztatni mert te miaz hogy nem fogadod el az ő döntését hogy Ő MARPEDIG ISZIK. Eszedbe se jusson hozza menni vagy gyereket szülni neki , mondanam hogy adj neki meg idot várd a hónapokat es ha javulást látsz AKKOR lehet elindult a normális élet felé.. De szerintem erre csekély az esély.. ha erzel magadban érőt adj neki időt, de készülj fel hogy nehéz lesz
2021. júl. 18. 10:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Elozo vagyok

Láttam már olyat aki leszokott es normális életet élt , de ezek kis számba fordulnak elő

2021. júl. 18. 10:38
 5/12 A kérdező kommentje:
Csak már kezdek belefáradni a várakozásba. Lassan 2 éve ez megy. “Majd ha meglesz ez majd ha sikerül az majd ha lesz amaz akkor jobb lesz.” Hiszen ha gyerekünk lesz is lesznek nehézségek, azt hiszi akkor majd nem lesz stresszes? Miért nem látja be hogy gödörben van és miért nem hagyja, hogy legalább én segítsek? Hogy lehet rajta segíteni? Eszembe jutott már, hogy elköltözöm és ha nem hajlandó változni nem jövök vissza, de bűntudatot éreznék amiért magára hagytam akkor, amikor a legnagyobb szüksége lett volna segítségre. Annyi mindent kibírtunk már együtt és nem tudnék tükörbe nézni ha most elengedném a kezét. De közben meg nagyon fáj, hogy ezt az egészet csak én tartom össze. Szeret és ragaszkodik hozzám, tudja, hogy nem jó úton jár, akkor miért nem akar változtatni?
2021. júl. 18. 10:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert alkoholista. Egy szenvedélybeteg nem tud csak úgy változtatni. Fogd fel kèrlek, hogy ez nem rólad szól, te nem tudsz mit tenni. Vagy terápiára megy, vagy ott kell hagyd, mert jobb nem lesz.
2021. júl. 18. 11:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Olvass utána a szenvedélybetegek hozzátartozóiról. Tonnányi cikket fogsz találni, ahol hasonló érzéseket fogsz olvasni és tanácsokat, hogy mit tudsz csinálni MAGADDAL. Mert vele nem tudsz semmit. Neked kéne felfognod, hogy nem vagy bűnős, ha elhagyod.
2021. júl. 18. 11:05
 8/12 A kérdező kommentje:
Dehát mégis hogyan alakul ez ki? Mitől érzi egy ember hogy mostantól ő ezzel tudja csak élni az életét? Minden rendben volt, mi történt? És ezek után hogyan lehet bárkit is megszeretni? Mi rá a garancia, hogy más nem lesz ilyen néhány év boldogság után?
2021. júl. 18. 11:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Úgy alakul ki, hogy az illető gyenge mentálisan... Erre nincsen más szó..

Borzasztó gyerekkorom volt. De tényleg. Minden túlzás nélkül. Minden barátom csodálkozott, amikor beavattam őket a kulisszák mögé, hogy hogy lehet, hogy nem egy elvonón fetrengek.

Úgy, hogy nem akartam fölösleges mégjobban tönkreb.szni az életem és felfogom ép ésszel, hogy sem a drogok, sem az alkohol nem fogja megoldani hosszútávon a problémáimat és a múltbéli sérelmeimet.

Ilyen életúttal magam is csodálkozom, hogy random, nagyjából jó élettel rendelkező emberek hogy csúszhatnak le, hogy képesek a saját életüket szándékosan elcseszni...

Egyébként rengeteg alkoholista van már manapság. Számomra az is alkoholista, aki "csak" minden hétvégén iszik a haverokkal.

Lehet, hogy merev vagyok, de én automatikusan kukázom az olyan pár jelölteket, akik rendszeresen isznak haverokkal. Nekem ez nem fér bele. Régen én is buliztam, elég sokat, de mostmár nem ez a prioritás és kb évente 3x,ha iszom valamit.

2021. júl. 18. 11:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg, hogy kezeltesse magát egy addiktológián, vagy menj el vele egy ilyen dokihoz.
2021. júl. 18. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!