Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is késő már változtatni?
24 éves nő vagyok, a párom 29 éves.
Ő is és én is tanulni szeretnénk még, és változtatni az életünkön.
Ő jelenleg autószerelő, én pedig pedagógus vagyok.
Egyikben sem jó a fizetés, ebből nem igazán lesz saját ház/élet.
A környezetünk sajnos állandóan frusztral minket, hogy már minimum két gyereknek kellene lenni, nem pedig karriertépíteni.. én nem így gondolom..
valóban az lenne az élet célja, hogy szülni két gyereket és besavanyodni?
Kedves kérdező ahogy írták is nem a szakmátokkal van a baj hanem a hozzáállásotokkal de ezt ne leszólásnak vedd hanem tanácsnak. Arra próbálunk rávilágítani hogy nem teljesen újra kéne kezdeni az életeteket hanem kihozni a maxot abból amitek van mert jelenleg a minimumot keresitek velük. És amíg ez marad a hozzáállásotok addig bármilyen szakmával újra ide fogtok jutni.
Egy jó autószerelő pl bármikor megkereshet alkalmazottként is egy nettó 350-et főleg most hogy az új autó egyre drágább és több használtat vesznek. Ha viszont a barátod hajlandó így is ennyiért dolgozni akkor lehetne bármilyen más szakmája, abban is ugyanúgy kizsákmányolnák. Vagy lehet hogy egyszerűen nem elég jó munkaerő és nem ér többet, de ebben az esetben sem a szakmájával van a baj, hanem vele. Nem szakmát kéne váltania, hanem kiállni magáért, másik munkahelyet keresni vagy saját vállalkozást tervezni.
Téged tekintve is pl a bébiszitteléshez felesleges a diploma, nem használod ki az adottságaidat. Lehetnél pl magántanító olyanok mellett akiknek nem tetszik a magyar oktatás színvonala és ebből egyre több van, vagy akár itt élő külföldiek gyereki mellett. Csak hát ehhez is tervezni kéne, ötletelni, reklámozni stb. Ismerősöm német magántanárként vállalkozó, még a diplomája se volt amikor havi nettó 300-at keresett online tanítással, minimális befektetés kellett az elinduláshoz. Ha nem teszel magadért akkor hiába vézed el a logisztika okj-t, azzal is csak ki fognak zsákmányolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!