Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy lehet ezt kezelni? Ti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet ezt kezelni? Ti hogy reagálnátok ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Az utóbbi pár évben munka és magánéleti gondok miatt kevésbé tudtam odafigyelni magamra, ráadásul stresszevő is vagyok. A korábbi szép vékony alakomnak búcsút inthettem, habár nőies maradtam, de összességében mostanáig felszedtem vagy 15 kg-ot. A járvány alatti időszak még keményebb volt. 3 hónapja jutottam el odáig, hogy végre magamra is időt tudtam szentelni, elkezdtem tudatosabban étkezni és sportolni. Leadtam 2 kg-ot, mikor kiderült, hogy terhes vagyok. Az elkezdett diétát nem folytathattam, és mivel előtte nem edzettem rendszeresen, az első trimeszter alatt nem mertem sportolni. Amit leadtam, visszahíztam, plusz még 1-2 kg-ot. Való igaz, hogy nem vagyok nádszál, viszont szerintem alapvetően nőies alakom van, igaz van kis pocakom is, ami teljes mértékben nem a babának köszönhető, L-es ruhákat hordok.

Elkezdtem kapni az olyan megjegyzéseket, miszerint “milyen nagy már a hasad ahhoz képest, hogy 13 hetes vagy”, “jajj néztem is, hogy most csak elhíztál vagy terhes vagy”. A párom eddig hajtogatta, hogy mennyire csinos vagyok, sokkal jobban tetszem így neki, mint évekkel ezelőtt, de a napokban ő is mondta, hogy kövér vagyok.

Borzasztó rosszul esik, nyilván nem ez az az időszak, mikor elkezdem magam sanyargatni, de nem eszek össze-vissza, igyekszem odafigyelni, most már a kismamatornát is be fogom iktatni. Egyszerűen viszont nem értem, hogy tehetnek ilyen jellegű megjegyzéseket az emberek egymásra. Én soha senkinek nem kritizáltam a külsejét, habár nyilván nekem is feltűnt, hogy XY hízott, de maximum akkor nyilatkoztam, ha valaki csinosodott, vagy ha valaki kérdezte a véleményem, de akkor is próbáltam úgy őszinte lenni, hogy közben nem vagyok bántó.

Nem tudom, hogy kellene reagálnom, mindig lefagyok és hagyom, hogy mások földbe döngöljenek. Akkor is, ha a megjegyzést tevő illető másfélszer nagyobb darab nálam, és még csak nem is terhes.

2021. júl. 10. 14:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
78%

Hűha, elég kemény válaszokat kapsz itt. Elhíztál, és? Nem te vagy az első és nem is az utolsó ilyen ember. Az L méret az olyan durva? Gondolom nem 80 kiló volt a kiinduló súlyod.

Elkezdtél tenni ellene, de közbejött a terhesség. Most az a legfontosabb. Nem kell koplalni, csak kicsit odafigyelni az evéssel és edzés helyett sokat sétálni.

Nem is értem milyen tapintatlan bunkó emberek közt élsz te. Ha valakiben van egy kis empátia pont nem egy terhes nőnek mond ilyeneket, akiben amúgy is zsongnak a hormonok. Engedd el a füled mellett a beszólasokat, vagy eréjesen állítsd le őket. Ráérsz az alakoddal akkor komolyabban foglalkozni ha már megvan a baba.

Ne haragudj, de a férjed meg egy bunkó. Eddig nem zavarta a súlyod, de most hogy a gyermekét hordod probkémázik? Gratulálni tudok neki...

2021. júl. 10. 16:33
 12/37 anonim ***** válasza:
25%

Azért ha egy s méretre felmegy 15 kiló abból már lehet L és az igen látványos különbség.

A férjet is megértem (egy bizonyos szinten) mert az s-m meretű feleségből, most van egy L. Az 9 hónap múlva könnyen lesz xl. Mert nyilván nem most fog alakot formálni a kérdező.

De ha őt nem zavarná a dolog, nem is bántódna meg a megjegyzéseken

2021. júl. 10. 16:43
 13/37 anonim válasza:
31%

“Habár a kérdésem nem erre vonatkozott, de különösen viccesnek találom, hogy senki nem tudja honnan indultam vagy hogyan híztam, de mindenkinek határozott véleménye van arról, hogy esetleg nőiesen husis maradtam vagy szétfolyó disznó vagyok.”

Írod , hogy stresszevő vagy, tehát nem betegség miatt híztál ennyit hanem azért mert sokat ettél.

Akkor meg mit vagy felháborodva a kommenteken? Te tehetsz róla, hogy így nézel ki.

2021. júl. 10. 16:46
 14/37 anonim ***** válasza:
17%

A plusz 15 kiló meg az L-es ruhaméret nem a "nöiesen husis" (habár ez is a mérsékelten kövér körülírása), hanem a kifejezetten elhízott kategória.

Amit írsz az alakodról, az is egyértelmüen kövér nökre jellemzö, mégha probálod is megmagyarázni magadnak, hogy nem.

Ami jó hír, hogy ennek nem kell így maradni, a terhesség alatt is le lehet adni a fölösleges zsírt.

Ilyen túlsúly esetén akkor is jól tud fejlödni a baba, ha a túlsúlyod fele lemegy rólad, mert a baba meg egyebek maximum 8-9 kiló, de ezt a normál súlyodhoz kell viszonyítani, azaz ha a terhesség végére leadsz 6-8 kilót, akkor még mindig böven elég a gyereknek.

Terhesség alatt is lehet mozogni, odafigyelni a kalóriákra meg arra, mit és mennyit eszel, szóval ez sem mentség az elhízásra.

2021. júl. 10. 16:46
 15/37 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy én kövér lettem, ezen szerencsére lehet segíteni és voltak/lesznek is rá törekvéseim. Azonban a gyengeelméjűség sajnos egy olyan dolog, ami már csak rosszabb lesz, javulni nem fog.

Köszönöm azoknak, akik képesek voltak a kérdésemre válaszolni.

A többi hibátlan manöken és fotómodell, akikben szemernyi hiba sincsen pedig remélem jól kiélte magát, most már elégedetten folytathatjátok a tökéletes életeteket a tökéletes férjeitekkel.

2021. júl. 10. 17:09
 16/37 anonim ***** válasza:
54%

A kommentelok nagy része egy abszolúte idióta.

Nem normális, hogy ilyen környezetben vagy. Ha téged zavar a súlyod, akkor más megjegyzése nélkül is teszel ellene. Ha valaki megjegyezi neked, akkor szólj rá, hogy ne legyen toxicus, mert neked is vannak olyan meglátásaid amiket jobb ha nem tud senki. De legalább te tudod mikor kell csendben maradni.

Támogató közegre lenne szükséged.

A férjed meg egy tapló féreg.

2021. júl. 10. 18:50
 17/37 lizzi77 ***** válasza:
42%
Ne törődj senkinek a véleményével, igazából csak a férjeddel tartoztok egymásnak "beszámolással" a fizikai vonzódás fenntartása miatt, a többiek véleménye irreleváns. Ha a férjednek plusz egy-két kg már sok, azért rákérdeznék, hogy nála mi a súlybeli lélektani határ, amit még jónak tart, de ez is csak a szülés után kb. 1 évvel lesz reális. Senki sem tökéletes, én ilyenek szoktam mondani ha megjegyzést tesz vki, hogy " 100 év múlva a kutyát sem fogja érdekelni",vagy " Hát igen, voltak mostanában súlyosabb problémáim is ennél".Meg úgy vagyok vele, hogy amíg nem élte át valaki, ami én átéltem, addig ne ugasson bele az életembe. Amúgy is az ismerősök általában az ilyen megjegyzései két beszélgetés indítónak szánják, és mivel a fizikai változás a legnyilvánvalóbb, így az a téma. Mindezt megspékelve azzal, hogy tökre nem is bántani akarnak, csak nem gondolnak bele, hogy neked ez rosszul esik. Én mindig csak megdicsérek vmit az illetőn,ha ilyesmire kerül a sor. Gyakorold a tükör előtt, hogy mit válaszolnál, ha nagyon bosszant, akkor közöld, hogy sajnálod,de időre mész valahova, azon kész.
2021. júl. 10. 18:56
 18/37 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, mi az induló súlyod és mennyi vagy most(magassággal)? Igazából ha a normál BMI alsó határáról indultál akkor még lehetsz a normál tartományban vagy a túlsúlyos alsó részében. Ez esetben el tudom képzelni, hogy annyira nem vészes a helyzet.
2021. júl. 11. 07:43
 19/37 anonim ***** válasza:
28%

18!

Ha nem lenne vészes, nem tenne rá megjegyzést kb senki. De mivel arról panaszkodik, hogy szinte mindenki ilyen megjegyzéseket tesz azért értelmes emberben az merül fel, hogy igazuk van.

2021. júl. 11. 07:46
 20/37 A kérdező kommentje:

A kérdés továbbra sem az, hogy “szerintetek kövér vagyok?”, hanem az, hogy miként lehet kezelni azokat a kéretlen megjegyzéseket, amihez amúgy az ég világon senkinek semmi köze.

Lehet, hogy valakinek olyan ocsmány az ábrázata, hogy rosszul esik ránézni, mégsincs jogom a képébe dörgölni, hogy olyan ronda plasztikáztatnia kellene.

2021. júl. 11. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!