Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem gyüjtögető lett. Egy szemétdombon lakunk. Teljesen kiborít. Hogyan tudnám megváltoztatni, vagy rávezetni arra, hogy ez nagyon gáz?
Van egy 50 m² pincénk + egy 40 m²-es faházunk és tele van a cuccaival. Ami nem is lenne gond, de szanaszét van minden. Ytong és hungarocell darabok, papírdobozok, üres műanyag flakonok, üres aludobozok... Gyűjti a kupakokat, régi rossz gépeket. Van neki 3! nagy doboz elavult számítógép alkatrésze. Ma megtaláltam a rég kidobottnak hitt vasalódeszkát is.
Állandóan veszekszünk emiatt. Többször beköltöztek az egerek is. Komolyan, mint egy ki*@szott putri!
Ma elkezdtem összepakolni a kazánházban, hogy legalább szerelőt tudjak hívni a kazánhoz és teljesen kiborult, hogy bántom a cuccait.
Jól teszi, joga van hozzá.
Ha nem tetszik költözzél el.
A kérdés, kié a ház.
Lehet, hogy apának kellene költöznie.
Nálunk nagymamám ilyen, 60 év szirszarjai vannak összegyűjtve, egyedül nagyapám állta útját ennek időnként, de attól még így is rengetek cucca van aminek sok értelme nincs.
Sajnos - nagy-nagy sajnos - ez a hajlam öröklődött, mert anyám és a testvérem is ilyen, és én magam is. Igaz én "okosan" egy ideje bizonyos dolgokat gyűjtök csak szisztematikusan, így állok ellen a "nem értelmes dolgok" gyűjtésének.
De ellene nehéz tenni, ha maga a személy nem ismeri ezt be/el. Ha már elismeri, akkor a dolog kordában tartható.
A bárod gyűjtögetése hasonlít valami mániákus betegséghez. Én nem konfrontálódnék szemtől-szembe, mert nem fogja megérteni.
Helyette, amikor nincs otthon, minden takarításnál kiraknék 1-2 holmit. Sose olyankor, ha otthon van és sose a nagy dolgokat.
Ismerősöknél bevállt a módszer, mert igaziból nem kereste a férj sose a kidobott dolgokat. De ha tudta, hogy ki akarják rakni, akkor teljesen ki volt borulva.
A ház közös! A válás nem opció, hiszen szeretem őt. Nem is értem, hogy miért kellene azonnal válni, ha felmerül egy probléma.
Ő egy nagyon jó ember és nem mellesleg csodálatos apa.
Viszont ez a "titokban kidobok pár holmit" megoldás tetszik.
Köszönöm a tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!