Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha valakivel boldog vagyok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valakivel boldog vagyok, de egyébként nagyon zavar, hogy ennyire lusta, akkor lehet ennek a kapcsolatnak jövője? Hogy tudnék változtatni rajta?

Figyelt kérdés

Én 24L, barátom 24F.

Boldognak boldog vagyok, amikor vele vagyok. Nagyon jó együtt, szeretjük egymást. Ez így kishíján egy éve tart. Nem költöztünk össze, de sokat vagyok náluk, főleg hétvégente, gyakran együttalszunk.

Igazából az tetszett meg benne, hogy a legtöbb pasihoz képest nem nagyképű, lenéző. Kedves, jófej fiú, de nem menőzik, nem bulizós fajta.

Az a nagy gond vele, hogy szerintem rettenetesen lusta. Ez így utólag derült ki róla, amikor komolyabbra fordult a dolog, egyébként nem mutatta jelét, amikor még csak randizgattunk.

Érettségi után semmit nem kezdett az életével, nincs diplomája, szakmája, nem dolgozik semmit se. Szerencséjére van családi vállalkozásuk, de azon belül sem igazán csinál semmit, néha elintéz pár telefonhívást, amikor a szülei nem érnek rá. Szerintem eléggé elkényeztették a szülei. Én folyamatosan mondogatom (pl mostanában is), hogy legalább nyári munkára mi lenne, ha jönne hozzánk melózni, de neki semmi kedve nincs. Rengeteget filmezik, vagy játszik, videókat néz meg twitch élőadást, amikor nem azt csinálja, akkor edz a gépein. Eljárni valahová is nagyon lusta, mikor náluk vagyok, van hogy én megyek el vásárolni. Aztán néha segít főzni (ért hozzá), csak ha rajta múlna, akkor estig se lenne befejezve a kaja. Mindig kitalál közben valamit, kávézni kell, kimegy rágyújtani, bekapcsolja a TV-t, aztán kifekszik az ágyban, így inkább rámmarad. Sokszor van úgy, hogy hét elején írogat valamit, hogy mit kéne csinálnia a ház körül (lenyírni a füvet, takarítani, stb), de hétvégén, mikor odamegyek, kiderül, hogy még nem jutott el odáig, hogy megcsinálja.

Mostmár még lazábban kezel mindent, mióta együtt vagyunk. Eddig még képes volt valamit felmutatni, hogy lenyűgözzön, ajándékot vett, vagy főzött valami finomat, de ahogy észrevettem, mostanabán tesz mindenre. Kicsit sem érdekli, hogy mi van körülötte, ha egyedül élne, szerintem csak akkor kapná fel a fejét, hogy gond van, ha már ráomlana a ház, egyébként minden rendben volna. Lusta elpakolni a dolgait, nagyon nagy a rendetlenség a szobájában meg eleve az emeleten, a por, a pókháló, a minden. Néha még a zuhanyzást is halogatja, annak ellenére, hogy tudja, megyek hozzá. Még be is ismeri, hogy "ja, szerintem ez a ruha volt rajtam a múlthéten is", aztán a haján is látom, hogy elég zsíros, tuti nem mosta meg.

Van autójuk, de azt ő soha (tényleg soha) nem vezeti, bármilyen probléma adódna, annak ellenére, hogy van jogosítványa. Ha valahol meg kell jelenni, vagy busz, vagy a szülei elviszik, vagy néha én.

Arra már rá tudtam venni, hogy sétáljunk, menjünk el közösen moziba. Nagyon nagy szívfájdalommal párszor hozzánk is eljött, de szerinte a szüleim ki nem állhatják, nem nézik őt nálunk jó szemmel (nem így van), ezért nem repes az örömtől, hogy ő jöjjön hozzám.

Ennek ellenére, szerintem rám jobban hallgat, mint a szüleire, talán félti a seggét. Ha valami nyűg neki, de egyébként szeretném, ha megtenné, akkor rá szokta venni magát, bár nem azonnal.

Fenyegetni azért nem akarom, hogy vége lesz, ha nem teszi ezt, vagy nem teszi azt. De szeretném azért, ha változna ezekben a dolgokban. Nyilván nem egyről a kettőre kéne, de az nagyon jó volna kezdetnek, ha elmenne dolgozni valamit, nem otthon döglene mindig.

Ti mit tennétek? Hogyan tudnám meggyőzni ésszerűen lehetőleg, hogy változtasson kicsit ezen az életmódon, mert nekem nem tetszik, amit csinál (jobban mondva amit nem csinál)?

Az felejtős, hogy szakítani - a boldog vagyok rész az igaz. Ő maga rendben van emberileg, csak ez a végtelen lustaság, a minden pont jól van neki ahogy van stílus aggaszt.

Ötleteket adnátok? Mit tudnék tenni?

2021. jún. 19. 23:06
 1/10 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos semmit. Ha csodapina lennél kifordult volna önmagából, és mindent megtett volna, hogy bevágódjon nálad. Láttam már ilyet. Unokatesóm ugyanez volt. De csak akkor változott meg gyökeresen amikor élete nőjét megismerte, egyből motivált lett. Rá sem lehetett ismerni. A többi nője mellett viszont nem törte úgy magát.

Bár később elvette a lányt, de amikor kezdett megromlani a kapcsolatuk, elmúlt a szerelem, akkor ő ugyanaz a pató pál lett aki előtte volt, így a vége vállás lett.

Ha te lenél neki a nagy szerelem, akkor most nem lenne ez a kérdés. Így viszont csak annyit tudok tanácsolni, hogy vagy így fogadod el vagy... Sajnálom.

2021. jún. 19. 23:23
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Menekülj...
2021. jún. 19. 23:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem tudsz tenni. Az ember egy idore ossze tudja kapni magat, de aztan mindig visszaall arra az alapszintre, ami az ove. Eletmod valtassal lehet csodakat elerni, de pont annak fog a legjobban ellenallni. A legjobban akkor jarna, ha a szulei kipakolnak, te meg otthagynad. Hirtelen meg kene allnia a laban, ahhoz pedig valtoznia kell. Ilyen az, amikor bura alatt nevelenek valakit, nem kepes semmire.
2021. jún. 20. 00:02
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

Én biztosan be segítenék,ki tanulnám,majd ha úgy alakul teljesen átt venném a vállalkozást,nyilván ez mindig azoknak adatik meg leginkább aki nem akarják.

Őszintén szólva sok nő azt hiszi meg tudja változtatni a férfit,sajnos erre eléggé minimális az esély.

Saját szememmel látom drága testvéremet,gyerek is van már,hát a fejlődés nagyon de nagyon lassú.

El sem tudtam hinni hogy ő ezzel az emberrel akarja le élni az életét,pedig de.

Nem egy csúnya ember az már egyszer biztos.

-Lusta.

-Nem vigyázz más házában a dolgokra,pedig normális ember figyel szerintem.

-Egyszerűen ha valami kicsit is hibás fogná és ki dobná,ezekután venne egy újat,csak legyen miből ugye.

-Nem gondolkodik,inkább erővel próbálja megoldani a dolgokat,ebből aztán jönnek a gondok,majd ki lehet dobni a fúrót stb...

-Nem akar fejlődni tovább a munkában,pedig lenne rá lehetősége,ha fejlődne legalább nőlne valamennyivel az a kevés fizetése.

-Nem nagyon tud bánni a gyerekkel,leginkább amikor a gyerekével van feszt a telefonját nyomogatja.

Állítólag én jobban tudok bánni,foglalkozni a gyerkőccel 23 évesen mint a 31 éves.

Sajnálom a testvéremet,van egy kis gyerkőce és egy nagy,nem tudom később egyedül hogyan fogja megoldani a problémákat?

Örökké én sem tudok mindig ott lenni ha kellek.

Egy dolog biztos,nem egyszerű annak az élete akinek gyerekei vannak.

Ezeket a dolgokat látva,mostmár 3x is meggondolom,kivel jövök össze,nekem ez a nyűg nem hiányzik,mert ugye vannak ilyen nők is.

Sajnos azt kell mondjam,nem sok esélyt látok arra hogy nagyon megváltozik a barátod.

Jól látod,akkor kapna észbe talán ha össze dőlne a ház.

Azt hittem nem vagyok százas,mert nekem is vannak hibáim, de ezek szerint az én hibám ehez képest sokkal kisebb.

Ha nekem lenne kapcsolatom,biztosan mennénk minden hová,lennének meglepik, romantika,sok közös élmény,

séta az nálam alap lenne mert szeretek,szívesen mennék túrázni is ha vevő lenne rá.

Sok dolog csinálnék a párommal,igaz nekem nincs vállalkozásom és szerintem nem is nagyon lesz,meghagyom azoknak akik szereetnek otthoni is munkával sokat foglalkozni.

Azért egy év alatt el lustulni,nem semmi.

Egyszer élünk,élvezzük az életet egy olyan emberrel akik hasonlóak mint mi magunk.

2021. jún. 20. 00:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Menekülj!!!!!!
2021. jún. 20. 05:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen dolgot tanulj meg egy életre: senkit se fogsz tudni megváltoztatni.

Pont.

Indulj ki ebből: így, ahogy most van a párod, el tudod képzelni mellette az életed? Ő ilyen lesz akkor is, ha együtt éltek, ha gyerek lesz. Reggeltől estig döglik, hordja a két hetes büdös ruhát, nem zuhanyzik, megeszi a kosz, rendetlen. (Mondjuk te is igényes lehetsz, ha ezek után van gusztusod hozzá.) Majd te eltartod, munka után takarítasz, főzöl, mosol, aztán dugtok, és fekszetek. Olyan romantikus!

Tudod, hogy miért nem változik meg? Mert nincs rá oka, neki így jó. Van mit enni, van hol lakni, helybe megy a punci, mi kell még? Tudja, hogy úgyse fogod kitenni. Annyira nem tisztel, hogy letusoljon mire mész és tiszta ruhát vegyen, hogy ne a túrós, egy hetes hugyos farkát vedd a szádba, te meg helybe is mész érte, és boldog vagy. Ritka igénytelen nő vagy.

2021. jún. 20. 07:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondom, hogy gy minden apróság miatt ki kell dobni egy pasit, de ez az a helyzet
2021. jún. 20. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ö már nem fog változni ,érted sem. Vagy megszokod vagy megszöksz. Még fiatal vagy ,van más pasi is a világon aki nem ilyen. De ,ha nem akkor viseld is el!!
2021. jún. 20. 11:40
 9/10 1Léna ***** válasza:
100%

Ha már most zavar a lustasága, késöbb még jobban fog zavarni, vagy te is lustává válsz mellette.

Addig nem fog megváltozni amíg nem érzi ennek szükségességét. Akkor is csak akkor, ha ő maga akar változni.

A leírásodból úgy tünik nincs erre semmilyen készetése.

Az a kérdés, hogy elfogadod-e őt így ahogyan van? Mondjuk egy életen át? Milyen hosszú távra tervezel te vele? Mennyi energiát akarsz ebbe a kapcsolatba beletenni és mi az amit hosszútávon a boldogságod fenmaradása végett te elvársz?

2021. jún. 20. 17:19
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne menekülj mert nem veszélyes a srác lol aki ezt írta.

Nem azt mondom hogy sohasem fog megváltozni de addig nem fog amíg te kitartasz mellette. Ritka az amikor magától észbe kap a lusta srác hogy hoppá! Ez nem jó így! Szóval ahogyan érzed. Én nem akarlak befolyásolni ez egy komoly döntés és neked kell eldöntened hogy jó lenne e neked ez az élet. Hogy ha pl. elképzeled hogy hogyan lesztek 5 év múlva (amikor már elkezdődik a babázós projekt), 10 év múlva (hogy besegít e a gyereknevelésbe), esetleg 15 év múlva (amikor a gyerekek általános iskolás korúak lesznek). Gondolom te is inkább emiatt aggódsz nem igaz?

Bármilyen döntést is hozol, a döntés felelőssége is rád hárul. Mert az sem ritka hogy kifásul az asszony és elválik a férjétől 10 év házasság után. Ez legfőképpen a fiatal házasoknál jellemző. Idősebbek már jobban tudják hogy mit akarnak az élettől és a másik féltől.

2021. jún. 20. 21:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!