Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nők szakítanak ha kiderül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők szakítanak ha kiderül párjuk hitelképtelen?

Figyelt kérdés
És ezért nem tudnak lakáshitelt felvenni?

2021. jún. 17. 07:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%
Nézzetek hülyének, fogalmam sincs, ez mit jelent, vagy mit kéne erről kérdezni. Nálunk a családban az volt a "mantra", hogy azt a pénzt költsd, amit már megkerestél, úgyhogy nem ismerem a hiteleket.
2021. jún. 17. 08:23
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Annak, aki hitellel akar lakást venni, és egyedül nem telik rá, hanem a párjával közösen tervezi, és tényleg lakást akar venni, és nem ilyen szupermobilis nomád típus, aki csak bérelni akar, annak bizony baromi nagy probléma lesz. Azért nem várhatod el tőle, hogy az álmait, anyagi biztonságát vagy az álmát tegye félre csak azért, mert feláll rá a farkad.

De vannak olyan nők is, akiknek ez nem probléma. Nekem pl. saját lakásom van, így ez nem tényező az életemben - ha ilyen a helyzet, ha meg tudja oldani, hogy ne csak nálam találkozzunk és ha nála vagyunk, ne az legyen, hogy úgy akar megdugni, hogy papírvékony fal mellett anyukája vagy a lakótársa végighallgatja az aktust, és nem akar tulajdonrészt a lakásomból, amihez semmi köze nincsen, nekem nem baj, hogy hitelképtelen. Bár kérdés az is, hogy miért hitelképtelen - ha nem tud a pénzzel bánni, vagy szenvedélybeteg, és ezért, az meg személyiségileg kuka.

2021. jún. 17. 08:33
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Élettársammal, 2 gyerekkel (egyik övé, másik enyém) akartunk házat venni, a bérelt 2 szobás lakás helyett.

Lekérte KHR listát, épp most tették fel egy nemfizetett hitel miatt (együtt értettük félre egy levelüket, mely szerint már rendezte. Nem...)

Kifizeti és még 1 év passzív BAR lista, tehát nem tud hitelt felvenni.

Biztosan nem fogom emiatt elhagyni.

2021. jún. 17. 08:35
 14/28 anonim ***** válasza:
13%
Akinek van fix munkahelye, az nem hitelkeptelen. Ez még azért alapelvaras. Az sem túl vonzó, ha valaki felvesz egy rakat hitelt mindenféle hülye dologra.
2021. jún. 17. 08:39
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért elég nagy gond. Mitől lesz valaki hitelképtelen? Vagy nincs bejelentett munkahelye...ami abban az esetben fordul elő, ha nem tanult eleget és nem tud olyan helyen elhelyezkedni. Amúgy aki kézbe kapja a pénzt és hitelképtelen, annak ugye lehetne félretéve pénze, amit belerak a hitelbe ha te felveszed.

Lehet korábbi tartozás miatt, amit nem fizetett...ebben az esetben elég felelőtlen, megbízhatatlan.

Nem kell arra lebutítani, hogy a nőknek a pénz a fontos. Mindenkinek fontos a pénz, mert lehetőséget teremt dolgok elérésére. De ez remekül ábrázolja, ha aluliskolázottság miatt van olyan munkahelye, ahol nincs vagy csak 2 órára van bejelentve... akkor nem lehet túl jó beszélgetőpartner. Ismerek olyanokat akik 8 általánossal rendelkeznek...elég korlátozott a téma amiről beszélni tudnak, ami érdekli őket. Ráadásul ennek is több vállfaja van. Van akinek kihívás a tovább tanulás, mert nincs olyan szellemi színvonalon, van aki meg leszarja... na most mindkettő problémás.

Ha tartozás miatt van, akkor felelőtlen, egy házassággal, gyerekkel is az lenne.

Van még egy eset de gondolom azért tetted fel a kérdést mert nem ez áll fenn. Hitelképtelen viszont van otthon elrakva készpénz mert mondjuk kézbe kapja és gondol arra, hogy mi lesz később.

Az életben szükséges a hitel. Van aki ellenzi, van aki fél tőle. Ha megnézed azok az emberek jutnak egyről a kettőre akik vesznek fel hitelt. És ismerek oylat is aki nem vesz fel és inkább évekig kuporog, hogy elérjen valamit...de én addigra elértem, élveztem és a hitelt is rég kifizettem. Problémás kérdés. Neked kell tudni milyen életet szeretnél.

Ha te tudsz felvenni akkor tök mindegy, hogy a másik tud-e nem? Ha szereted. Ha nem fontos a hitel, akkor lehet gyűjtögetni is. De zt gondolom, jó ha az embernek van lehetősége, még akkor is ha sosem fog kelleni.

2021. jún. 17. 08:47
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván attól függ, hogy miért az. Ismerősi körömben voltak akik nem kaptak hitelt pl. tartós betegség, vagy határozott idejű munkaszerződés miatt, ezek nyilván nem szakítóokok. Ha nem dolgozik, felelőtlen a pénzügyeiben, stb. akkor meg össze se jönnénk eleve.
2021. jún. 17. 09:25
 17/28 anonim ***** válasza:
76%
Igen. Hacsak nincs mellette pénzed és legalább az egyikőtöknek lakása.
2021. jún. 17. 09:32
 18/28 anonim ***** válasza:
84%

Én jó eséllyel igen. 27 éves vagyok, nyilván a korosztályomból ismerkedem, és ha valaki ennyi idősen BAR listára kerül, az azért elég gáz. Még a devizahitelek bedőlésére sem lehetne hivatkozni...

Nyilván, ha katás vállalkozó, vagy határozott idejű munkaszerződése van, stb., de ezért nem szeretik a bankok, vagy a családi vállalkozásba nem teljes állásba jelentették be, de ha oda kerül a sor, ezt megteszik, az más, mert ez egy olyan dolog, amin lehet változtatni, amikor szükség lesz rá, és mondjuk egy házvásárlás nem kétnapos döntés, van idő rá felkészülni.

2021. jún. 17. 09:47
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem szakítanék/válnék... vahyis ok függő...

Mi 4 éve voltunk együtt, mikor saját házat terveztünk venni. Valamennyi önerőnk volt, de hitel is kellett.

Bementünk a bankba, ott derült ki, hogy férjem "bar-listán" van, nem vehet fel hitelt. Ő is elcsodálkozott ezen. Mint kiderült, az ő nevén volt egy telefon előfizetés, amit az anyja használt. Az anyjával megszakadt a kapcsolat, ő nem fizette tovább. Férjem cimet váltott, a végrehajtó, akinek a telefonos cég átadta az ügyet, nem találta meg. Így egy 3x10.000ezer ftos havidíj miatt férjem nevére felhalmozott a drága mama vagy 300.000ft tartozást... kifizettük, de ettől a hitel kérdés nem oldódott meg.

Így az én nevemen lett felvéve a hitel, és ennyi. Nem problémáztunk egy percig sem rajta.

Házat megvettük, masodik babánkat várjuk.

2021. jún. 17. 09:54
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Én nem voltam hitelképes 2 éve, mikor a házunkat vettük, mert kezdő vállalkozó voltam, katás, és ezt legalább egy lezárt évtől veszik csak figyelembe. Gyesen voltam még a kisebbik gyerekkel, adóstársként a gyest meg a csp-t számították be, mint bevételt. Nem vált el tőlem a férjem :D

Szóval nem csak az lehet ám a háttérben, hogy valaki KHR listás, vagy nem dolgozik.

2021. jún. 17. 10:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!