Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá a barátnőmet, hogy végre dolgozni menjen?
Mindketten 25 évesek vagyunk, én taxisofőr vagyok, a párom pedig óvodában volt dajka egészen 2020 márciusáig. Azóta semmi munkája nem volt, én tartom el havi 210ezerből és a hónap végén mindig be kell osztani a pénzt. Ha dolgozna akkor nem lenne ebből gond.
Az én fizumból megy a rezsi mert a saját lakásomban élünk, ő meg mindennap bevásárol csak élemiszert és vesz nekem cigit, ő nem dohányzik.
Folyton ha szóba kerül ez ideges és mérges lesz, azt mondja próbálkozik de sehova se kell. Most a munkaügyi által elkezdett egy online bolti eladói tanfolyamot de mellette is tudna dolgozni. Mi baja lehet?
Azt is mondja fél az emberektől, de ez nem jó kifogás arra hogy ne dolgozzon.

Az a baj, hogy szerintem sehogy nem tudod rávenni, ha ő ilyen típus. Azért valljuk be, tény, hogy nem egyszerű munkát találni, de ha én úgy lennék, hogy egy éve nem kapok munkát, elmennék akkor takarítónak vagy pultosnak, mittdomén, egy fizetésből nem lehet megélni (ráadásul valljuk be, mi a jó abban, hogy valaki más fizetésére vagy utalva, pláne úgy, hogy az nem is egy nagy összeg?), és szerintem egy év munkanélküliség után ne fanyalogjon az ember, ha épp nem talál a szakmájának/elvárásainak megfelelő munkát.
Akkor vállaljon átmenetileg valamit és közben keressen jobbat vagy járjon tanfolyamra.

Őszintén szólva én nem értem ezt a kérdést. Odáig tiszta, hogy el kéne mennie dolgozni. (Ha szociális fóbiás, akkor hogy lehetett dajka?🤔)
Na de, ha ő vásárol minden nap élelmiszert+még naponta cigit is vesz neked (én is dohányzom, tudom, hogy rohadt drága), akkor hogy tartod el te? Ha csak nem egy 10 hálószobás villában laktok, akkor a kaja, meg a cigi sokkal többe kerül, mint a rezsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!