Mi a véleményetek arról, hogy a barátnőmet behívták vasárnap dolgozni és reggel 6 óra dolgozik és még mindig nincs itthon ( 15:20 )?
Egyes, nem ezt hívják rabszolgaságnak.
Nálunk reggeli műszakban, ha 2 után dolgoztattak, akkor kötelesek voltak kifizetni a megkezdett órákat, szóval nem szaroztak inkább :)
Üzletek akkor leltároznak, amikor amúgy zárva tartanának, vagy pedig egy nap rendkívüli zárvatartást rendelnek el.
Ahhoz, hogy ez egy nap alatt megtörténhessen (a leltár), az kell, hogy minden dolgozó ott legyen.
Amkor zárva tart a bolt, akkor nyereség helyett ráfizetés van, tehát mindenkire szükség van ahhoz, hogy egy nap alatt lezavarják a leltárt.
.
Megtehetik, hogy vasárnap leltároznak és megtehetik, hogy emiatt minden dolgozójukat berendelik.
Barátnőd is érdekelt a leltárban, hiszen ebből derül ki, mennyire rentábilis a bolt működése, elbír-e annyi dolgozót, amennyi van, vagy pedig a haszon érdekében meg kell valakitől válni.
Nos, ez lehet(ne) a barátnőd is.
Még eddig szó sem volt, hogy milyen módon honorálják a túlórát.
Igazából a Bélánál vagyok. Hatalmas farka van és egész éjjel "leltároztunk" :)
Holnap reggel jövök, pá :)
Üdv, egyetlen barátnőd
"De nehogy már egyes embereknek fontosabb a munka mint az egészségük. Akkor miért nem lehetne azt , hogy beosztani , hogy mikor mennyit csinálnak." B+ tudod milyen keveset kapnak az ilyen boltokban az emberek? Én is dolgoztam üzletben, ahová vasárnap is bementem, mert kellett a pénz, és nem mondhattam fel akkor.
Téged a szüleid tartanak el vagy milyen álomvilágban élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!