Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet ilyen helyzetben mondani amivel helyre billenek a dolgok?
A párommal távkapcsolatban vagyunk. Egyik pillanatról a másikra annyira képes megborulni. Történt például hogy míg utaztam a munkába menet vonaton, felhívtam és végig beszélgettük az utat. Minden szép és jó. 40 perc volt az út. Aztán végállomáson mondtam neki hogy, leteszem elugrok a boltba veszek valamit éhes vagyok. Aztán buszra szálltam, folytattam az utam, és ő rám írt hogy mi a helyzet. Mondtam neki buszon ülök sokan vannak, mellettem is ülnek közvetlen. Pontosabban egy srác állt, levettem a táskát a mellettem lévő helyről és szóltam neki hogy üljön le ha gondolja ne álljon (így is tett). Aztán eléggé fáradt voltam csak úgy néztem ki az ablakon kb 15 percet utazok busszal, közben írtam a páromnak hogy majd ha beérek a melóhelyre írok, elmondtam neki a helyzetet, és hogy most nem akarok írni mert itt ülnek mellettem és zavar (arra gondolok ránéznek az emberek a telóra stb ne olvassa miket írok) és a párom teljesen megkattant, és nekem állt hogy biztos hogy valami picsát ültettem le magam mellé, és basz*jatok meg mind a ketten aki miatt nem írok. És hogy ő lefosva érzi magát mert fontosabb egy idegen hogy üljön, és am is ki f*t érdekel az az idegen, minek kellett nekem leültetnem, stb.. mint az hogy neki írjak. Hiába írom neki hogy szeretem, és nyugodjon meg semmi nincs, bentről írok...nem használ. Innentől dacoskodik, rideg lesz stb...aztán jön azzal hogy találkozni sem akar így hogy úgy érzi lefosom...
De ezt úgy képzeljétek el, 17h kor még minden jó, 17:30 kor már buszon ülök és fél óra alatt ilyet fordul a dolog. És annyi. Akár mit teszek mindenbe bele tudja látni hogy ő le van fosva (ahogy fogalmaz).
"Innentől dacoskodik, rideg lesz stb...aztán jön azzal hogy találkozni sem akar így hogy úgy érzi lefosom..."
Ilyen előzmények után annyit mondtam volna, hogy rendben, megértem és elfogadom, hogy nem akar többet találkozni.
Ha én lennék ilyen helyzetben, egészen biztosan nem azon agyalnék, hogy hogy mit mondhatnék erre, amivel "helyre billennek a dolgok", hanem azon, hogy akarok-e egy pszichésen instabil, önbizalom hiányos, betegesen féltékeny, kontroll mániás barátnő mellett leragadni, és hagyni, hogy manipuláljon a játszmáival.
Súlyos önbizalomhiánya és bizalmi problémái lehetnek. Megmondom őszintén, nagyon hasonlított a gondolkodásom a párodéra, azért volt bennem állandóan ez, mert nagyon féltem, hogy elárulnak.
Valószínű ez valami kiskori trauma okozza, minden más férfi mellett így gondolkodna.
Nem kell hozzá túl nagy dolog, hogy ilyen kialakuljon, nálam például az okozta, hogy tudtam, hogy apám csalja anyámat, láttam képet a nőjével, de nem mondtam el akkor senkinek. Rengeteget hallottam a szüleimet vitatkozni, aztán egyszer csak megoldódott, együtt vannak. Voltak kb 10 éves, amikor ez történt. Megpecsételte ez a lelki világom nagyon.
Több, mint egy éve járok pszichológushoz, rengeteget segített, sokat változtam. Nem mondom, hogy most minden tökéletes, de már nem abból állnak a napjaim, hogy ilyeneken agyalok. Kezdek bizalmat érezni az emberek iránt.
Azért írtam le neked ezt, mert szerintem a barátnődnek is tudna segíteni, persze neki is akarnia kell.
Szerintem hagyd kicsit megnyugodni, belül úgyis tudja, hogy túlzott és ha tényleg szereted, ülj le vele őszintén kommunikálni, támogasd őt.
De ezt am nehéz tolerálni, és idegőrlő, energia elszívó...mert állandóan az az érzésem van hogy bizonygatnom kell, magyarázkodnom...ami fárasztó.
És akkor jön azzal, hogy mi lesz akkor később, mert ha most én igy lefosom őt, akkor azért érezné ő folyton azt hogy egy értéktelen senki, mert hogy lefosom...na erre mit lehet mondani most őszintén?
A multkor az történt, hogy épp irkáltunk egymásnak viberen, ő otthon home ofice-ban tolta, én meg a városban jöttem-mentem intéztem a teendőm, és épp egy boltba tartottam, és mielőtt beléptem írt hogy "de jó most lett szabad 10 perce így velem töltheti". Na és erre nem írtam semmit, csak mentem tovább be a bolba, és 7 perc mulva ahelyett hogy írtam volna gondoltam inkább felhívom telón. Nem vette fel. És később írta hogy "írtam hogy csak 10 percem van" és lefostam. És akkor kaptam hogy én őt leszarom, nekem ő nem fontos, nekem ő a 100 ik helyen van az életemben, és ő neki meg én mennyire fontos vagyok, hogy ha fontos lettem volna akkor igenis figyelembe veszem hogy ő most 10 percre ér rá, és akkor előtérbe helyeztem volna. (hozzáteszem előtte is irkáltunk szóval nem értettem..) meg mondtam neki, akkor miért nem hívott fel telón? honnan tudnám hogy csak mert leírta viberen akkor én mindent dobjak el és teremjek ott. Úgy voltam vele, ő tudja mennyi ideje van, ha valóban fontos az a 10 perc hogy beszéljünk, akkor hívjon telón ne írjon. Szóval nem értettem az egészet, és ezen 1 hétig volt vita :(
és ment durci, ment a ridegülés, ment a szándékos leszart, nem írt csak sok óra mulva stb...telót nem vette fel. És mikor szóvá tettem, kaptam hogy: hát ha te leszarsz engem akkor én is igy...
Súlyos problémái vannak, ez biztos.
Ha belátja, hogy ő megy szembe az autópályán, és nem mindenki mással van a baj, akkor még talán menthető a kapcsolat. Ám ehhez aktív mentális munka, talán szakemberhez való fordulás is szükségeltetik a részéről.
Ha viszont NEM látja be, hogy problémás a viselkedése, akkor FUSS, SZALADJ, és meg ne állj! Az ilyen toxikus, uralkodási mániás emberek még olyannak is tönkre tudják a mentális egészségét, akik amúgy kiegyensúlyozottan, vidáman mentek bele a kapcsolatba. Itt az én példám: sajnos alapból is hajlamos vagyok magamba fordulni, de amikor exem kezdte kimutatni a foga fehérjét, akkor naponta megfordult bennem az öngyilkosság gondolata, és naiv módon tőle vártam az érzelmi támogatást. Érdekes, a szakítás óta szeretek élni, és nem akarok meghalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!