Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van-e erkölcsi tartalma a kevesebb kapcsolatnak?
Fura a kérdés tudom, megpróbálom megfogalmazni érthetően:
Sokan párkereséskor előnyben részesítjük (első személyben írom, mert én is ide tartozom) azokat, akik korábban kevesebb partnerrel voltak együtt.
Nyilván ez a korábban bevett társadalmi elvárásokból is ered, meg abból az általános felfogásból, hogy aki sok partnerrel volt, az "r***nc" (fordított esetben ez kevésbé érvényes, de azért sok lány szemében is értékesebb egy kapcsolat attól, hogy a srác nem feküdt le korábban fűvel fával)
A kérdésem nem az, hogy ez jó vagy rossz, hanem hogy akik hozzám hasonlóan látják, milyen magyarázatot adnak maguknak (!) - nem kifelé, az elvárásoknak -,arra, hogy a "kevesebb több"?
Megbízhatóbb társ egy kapcsolatra?
Kevesebb az esélye, hogy nemi beteg legyen?
Netán valami más, erkölcsi magyarázatotok van?
Egyszerűen csak értékesebb attól, hogy te a kevesek közé tartozol?
Vagy csak a birtoklási vágy? (Egónak tesz jót, hogy keveseknek adta oda magát?)
Aki szerint pedig nem számít, miért nem? (Hisz ez csak egy aktus, fizikai szükséglet)
Én nem eszerint osztályozom a saját értékem, hogy hányadik vagyok a másiknak.
Ha értelmes, passzol hozzám, minden klappol akkor nem fog érdekelni, hogy hány partnere volt és az alapján kombinálni, hogy milyen ember lehet.
Szerintem ha valakinek kevesebb kapcsolata volt az jelezhet egyfajta igényességet, hiszen nem fekszik le fűvel fával, nem kezeli komolytalanul a párkapcsolat kérdését mintha az egy darab ruha volna hogy minden nap egy másikat hordjon, számomra ez azt tükrözi hogy az illetővel van értelme próbálkozni egy komoly kapcsolat elmélyítésével és közel sem biztos hogy ugyan így éreznék egy olyan ember iránt akiről tudom hogy a fél város átment már rajta.
De ezt személye válogatja hiszen azok számára akik szintúgy "igénytelenek" pont mindegy hogy hanyadikok a sorban.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
1# Bennem valamiért azért ott van az, hogy vajon ha nagyon sok partnere volt, akkor mennyire képes megélni a párkapcsolat intimitását? Vagy ha nekem sok partnerem volt, mennyire tudom én komolyan venni a párkapcsolatot? Nem inflálódik-e el attól, hogy korábban sok embernek adtam oda? (Mindkét nem szempontjából érdekel a kérdés)
2# Én is így látom.
6# A partnerek mennyisége szerintem sem befolyásolja a párkapcsolat minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!