Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz e az hogy feljelenthetem az anyósom azért mert kirak az utcára?
Hallottam valahol hogy ha kitesznek valakit utcára akkor feljelentheto az illető.
Nálam ah a helyzet hogy elég rossz anyósom van nála vagyunk párommal..próbálok kedveskedni anyósomnak.. házimunkát én végzem ennél többet már nem tudok tenni..de ő semmivel sincs megelégedve és gyűlöl is..kitalál dolgokat majd megfenyeget hogy kirak ..szóval kaptam 1.ig időt hogy elköltözzek de szó szerint nincs hova mennem csak egyenest az utca!Sajnos a drága anyósom nem viccel és tényleg kifog dobni.(Sajnos munkanélküli vagyok 2 hónapja . párom nem áll mellettem ki mivel már az anyja befolyása alatt van szóval szakítunk...mit tegyek?
Ki jogosult a birtokvédelemre?
A Ptk. szerint birtokos az, aki a dolgot sajátjaként vagy a dolog időleges birtokára jogosító jogviszony alapján hatalmában tartja. A dolog birtokát megszerzi, akinek a dolog tényleges hatalmába jut.
Olyan birtokos mellett, aki a dolog időleges birtokára jogosító jogviszony alapján tényleges hatalmában tartja a dolgot (albirtokos), birtokosnak kell tekinteni azt is, akitől a tényleges hatalmat gyakorló a birtokát származtatja (főbirtokos). Birtokos az is, akitől a dolog jogalap nélkül időlegesen más személy tényleges hatalmába került.
Közös birtok esetén a birtokvédelem mindegyik birtokost önállóan megilleti, és bármelyik birtokos követelheti a dolog közös birtokba bocsátását.
Szerintem te nem tudod, hogy milyen pert nyertél meg állítólag 😂😂😂😂
7.
Próbálsz gúnyolódni, nem ezek jelenlétével van a gond, hanem ezek mértékével. Betegesen túlvannak árazva az albérletek és akkor még fizess be előre 2 hónapot meg kauciót meg ki tudja mi mindent.
11#
A kérdező szivessegi lakáshasználó (ahogy en is voltam) akkor is ha arról nincs papir. Nem irja miota lakik ott, de ha ott él 2 hónapja akkor se tehetik ki, mert ugyan rosszul fogalmazott és nem feljelentest kell tennie hanem birtokvedelmi eljarast inditani. Nyugodj bele tudom mit nyertem meg. Ketvtanu igazolta hogy ott laktam x eve, senkit se érdekelt be vagyok e jelentve vagy sem. (Nem voltam).
De marad az egyszerubb eset mutasd meg hogy a nem fizető alberlot kiteheti az utcara a tulaj egyik naprol a masikra!
Van nőknek hajléktalanszálló. Nem sokkal jobb, mint az utca, de talán több segítséget kapsz, hogy találj egy munkát szállással. Jön a nyári szezon, elkezdődött a nyitás: esetleg a Balatonon kereshetsz ilyet, most még talán időben vagy.
Ami nagyobb kockázat, főleg, ha nem beszélsz nyelvet: külföldre kimenni. Sok esetben van munkásszálló is. Kvázi rabszolgamunka, de onnan tudnál dobbantani, és egy albérletet ki tudsz fizetni egy keresetből. Igazából már nincs mit vesztened.
15# Hát neked nem sok eszed van. Remélem egyszer bemegy hozzád valaki, hogy akkor ő mától ott lakik és te nem mered majd kirakni, mert szívességi lakáshasználó és félsz, hogy feljelent 😂😂😂😂😂
Idióta.
Azért a kérdezőt se azonnal akarják kitenni, kapott majdnem 2 hetet arra, hogy ez idő alatt találjon magának valami megoldást. Mivel hetek óta nem dolgozik, így gondolom pénze sincs és a srác meg az anyja tartja el.
Lehet, hogy velem van a baj, de ha szakítás van és a srác szüleinél lakunk, akkor nálam egyértelmű, hogy költözök, sőt ezt mondani se kéne!
18.
Szerintem a kérdező is így van ezzel, csak nincs hová költözni. Munka nélkül nem is lesz hová, de még ha lenne is munkája, akkor se tudna költözni, mert ott egy "picit" nagyobb a beugró, még egy fos '70-es évekbeli garzon panelre is, mint amennyi fizetést egy átlagember kap. Különösen Budapesten vannak pofátlan árak.
17#
Az idióta te vagy miutan te most azt vázoltad fel hogy a kérdező most sétált be hogy ő márpedig ott fog lakni. A kérdező eddig is ott lakott ki tudja hány hónapja ami nagy különbseg! Az anyósának 2 nap után kellett volna szólnia hogy nem lakhat ott, de hónapokig tűrte, vagyis szivessegi lakáshasználo lett.
Te direkt nem akarod érteni a különbseget??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!