Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom miért nem bízik a fogamzásgátló tablettában?
Mondhatni még új a kapcsolat, 2,5 hónapja vagyunk együtt, habár én már több, mint 2 éve szedem a tablettát, többek között azért is, mert az előző kapcsolatomban mindketten utáltuk az óvszert és közösen a tabi mellett döntöttünk a kellemesebb élmény érdekében. Exem nagyon örült és szerette, hogy szedem. A mostani párom nem bízik a tabletta hatásosságában, hosszú könyörgések után 2x tudtam rávenni, hogy óvszer nélkül merjük csinálni, de az ő elmondása alapján nem volt neki jó élmény, többször is rákérdezett, aggódott, hogy megjött-e már nekem a havi vérzésem, még vett is egy terhességi tesztet. Megint megígérté, hogy többet nem csináljuk óvszer nélkül és én tiszteletben is tartom az ő kérését, csakhogy számomra pedig az óvszer kényelmetlen és így teljesen fölöslegesen szedem a tabit.
Vajon miért ragaszkodik az óvszerhez és hogyan tudnánk ebben kompromisszumot kötni?
Szerintem is álom pasi, ha ennyire nem akar/fél a terhességtől.
Ha csak nem bízik meg benned, az más.
Már beszéltünk erről párommal, tudja, hogy én nem hogy most nem akarok gyereket, de nagyon sokáig úgy vélekedtem, hogy egyáltalán nem akarok gyerekeket és anyuka lenni. Azt is tudja, hogy én nagyon liberális vagyok és abszolút az abortusz mellett (amit mondjuk ő annyira nem támogat) és ha mégis úgy alakulna a helyzet, nem tartanám meg a babát. Másrészt nem ebben a hónapban kezdtem el szedni, tényleg több, mint 2 éve megállás nélkül szedem, kitapasztaltam már, hogy mit és hogy kell, sosem volt semmilyen probléma.
Ami miatt inkább aggódok, hogy inkább bennem nem bízik meg, úgy viszont az egész kapcsolatnak sincs értelme.
Szerintem teljesen korrekt a párod, és példaértékűen viselkedik.
Ahogy már írták: a férfinek odáig van döntési joga, hogy felhúzza az óvszert vagy nem húzza fel. Ha nem húzza feé, onnantól csak és kizárólag a nőre van bízva a dolog.
Ha megnézed itt a kérdeseket, mahára gyakori, hogy nem kifejezetten direkt, de elrontják a nők a szedést. Nem feltétlen azért, mert át akarja vágni a párját, hanem mert emberek és hibáznak. A tabletta megfelelő használat esetén nagyon jó hatásgokú, de "átlagos" használattal 100 nőből 8 teherbe esik egy év alatt. Igen, sajnos ennyire gyakori, hogy mégsem megfelelően szedik.
Ráadásul hiába mondod, hogy biztosan abortuszra mész, ez azért közel sem biztos. Nem egy ember van, aki aztán meglátja az UH-n az embriót és meggondolja magát. És onnantól kezdve a férfinak semmiféle beleszólása nincs.
Gondolom minimálisra akarja csökkenteni a teherbe esés lehetőségét, és megtanulta, hogy aki nem akar gyereket, az védekezik.
Ne kényszerítsd rá, mert akkor ő nem fogja élvezni az együttléteket. Ha te sem akarsz engedni, akkor sajnos nem illetek össze.
Én ezt egyáltalán nem venném magamra, én innen el se jutok odáig hogy ne bízna... egyszerűen felelősségteljesen viselkedik, mit meg nem adnék egy ilyen férfiért!
Egyébként mindenkinek ajánlott a kapcsolat első hónapjaiban óvszerrel védekezni, a betegségek miatt is, meg amíg jobban meg nem ismerik egymást. Teljeskörű bizalom 2,5 hónap után? Nem akarsz te egy kicsit túl sokat egyszerre?
Oké, te tudod hogy szeded és hogy figyelsz. De a párodnak eddig egy ismeretlen ember voltál nem? Ahhoz képest 2,5 hónap ismeretség lószar.
Aha...a nem tetsző válaszok törölve.
Mit akarsz hallani kérdező? Minek kérdezel, ha nem fogadod el a válaszokat?
Buta nő.
2.5 hónapos kapcsolatban, 20 évesen teljesen jól teszi. Ő csak így lehet benne biztos, hogy nem lesz idő előtt apuka.
Nekem a legrosszabb rémálmom a gyerekvállalás, 15 éve tabit szedek és mivel odafigyelek rá így sose csúszott be (nem is tartanám meg ha becsúszna), de pontosan tudom, hogy még így se 100% a védettség és ha a párom óvszerrel akarná csinálni, akkor eszembe se jutna ezen megsértődni. Nőj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!