Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Dobnátok a párotok, ha az elveszítené az állását és hosszabb idő elteltével sem sikerülne elhelyezkednie?
Érdekelne még,hogy ha már így ismernétek meg a fiút/lányt akkor kezdenétek-e vele kapcsolatot?
Természetesen nem azokra gondolok akik nem akarnak dolgozni,hanem akik a jelenlegi helyzet miatt zsákutcába kerültek.
Első sorban fiataloknak szól a kérdés,akik részesülnek még szülői támogatásban,persze mindenki írja le a véleményét.
Gondolom,hogy külön életet élő,illetve házasságban élő családos embereknél ez kicsit másabb.
Én jelenleg ilyen helyzetben vagyok..Páromnak szakmunkás végzettsége van, de perpill semmi meló a láthatáron. Nekem nincs keresetem, tanulok még, de hogy hozzánk költözik, anyum is segít rajtunk + iskola mellett, hétvégenként munkát vállaltam. Nehéz lesz, de szeretem és együtt mégiscsak könnyebb. :) Úgyhogy nem dobnám. Szerintem ha a párunkat igazán szeretjük, mellette maradunk, és nem az anyagi helyzete vagy a munkája alapján kell döntenünk a kapcsolat folytatásáról.
19/L
Használt babakocsi!
Teljesen igazad van.A munkáltatók nagyon könnyű helyzetbe kerültek azzal,hogy egy betöltendő helyre legalább 10-15 jelentkező van.Van miből válogatni,és inkább olyan embert keres aki alkalmas többféle munkakör betöltésére is,ha erre szükség lenne.Olyan feltételeket szabnak meg,hogy szinte lehetetlen annak megfelelni.Én pl. egy raktáros állásra jelentkeztem,minden szép és jó volt,meg volt a targoncás engedélyem is,de technikumi végzettséghez volt kötve.
Kérdem én: Melyik targoncásnak van technikumi végzettsége,illetve melyik diplomás ember fog napi 12 órát nyomorogni a fülkében???
melyik diplomás ember fog napi 12 órát nyomorogni a fülkében???
az amelyiknek nincs más lehetősége. Különben nagyon túlértékelik ezt a "diplomás" kifejezést. Diplomás az is, aki elment bölcsészen magyar, töri, szabad bolcsészet, filozófia stb. szakra, de a tanárit nem csinálja meg mellette. Mit ér akkor a diplomája? Nem helyezkedhet el a szakmájában, mert olyan nincs... Nem működtetnek irodaházat ahol a szabadbölcsészek összegyűlnek filozofálni és fizetést kapnak...
bocsi az offért csak azért írtam mert tegyünk már különbséget diplomás és diplomás között.
11:47-re: pontosan, azzal még kiegészíteném, hogy vannak másfajta munkaadók is: akik épp aszerint válogatják össze az alkalmazottakat, hogy minél "veszélytelenebb" legyen, és minél kevesebbet kelljen fizetni. A veszélytelent úgy értem, hogy egy diplomás ember általában könnyebben szembeszáll, ha nem megfelelően bánnak vele, míg egy olyan, akinek 8 általánosa van, úgy használja ki, ahogy akarja.
18:06 én diplomás alatt azt értem, akinek "valódi" diplomája van, tehát vagy régi rendszerben szerzett, vagy mesterfokú. Alapszakos diploma az semmi, csak a bolognai rendszer új hülyesége, ez olyan, mint ha a régi rendszerben félúton diplomát adtak volna, hogy tanultál már valamit, de semmire nem vagy képesítve.
hülye az, aki elhagyja emiatt a párját, főleg több év után
Munkát találni meg baromi nehéz, ha van diploma ha nem. A közgazdász szakma is kezd telített lenni, másrészről, a közgazdászok nagy része bankba megy dolgozni, ergo jól kell, hogy kinézzen. ilyen banki tanácsadónak elég a 2 nagy mell, meg a formás, vékony derék (tapasztalat..). Mondjuk, ehhez egy banki szakaszisztens végzettség is elég. Lényeg az, hogy most nem megy, és ez nem az egyes ember hibája.
Ja és egy betöltetlen állásra nem 10-15, hanem 100-200(!!!) jelentkező is van, akármilyen melóról is legyen szó.
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!