Mennyivel könnyebb elhelyezkednie annak, akinek van legalább egy középfokú nyelvvizsgája? Érdemes megcsinálni?
Normális helyeken már NEM azt nézik van-e papírod, hanem, hogy milyen a tényleges nyelvtudásod. Pl.: egy mezei EUROPASS CV-ben is egy skálás nyelvtudás megjelölés van, kutya se kérdezi van-e papírod róla.
Természetesen ha megvan a tudásod akkor megéri letenni a nyelvvizsgát, mert sok helyen még sajnos a nézik a plecsnit is.
Ha olyan állást pályázol meg, ami nyelvtudást igényel, akkor egyértelmű, hogy a nyelvtudásra szükséged van.
Ha nem olyat, akkor meg felesleges (állás szempontjából).
Semmivel sem.Ha kell a papír megjelölik.Ha meg nem akkor nem szólnak semmit.Én beszélek spanyolul(mivel itt éle)angolul de sosem kérték a papírt, de nincs is.A volt barátnőm most futott neki másodszor a felsőfokúnak és elhasalt rajta.Vicc, pedig simán tudja azt a szintet.Nem is megy többet.Az egyik ismerősöm Holland-német angol nyelvvel dolgozik az IBM-nél, és kutya nem kérdezte van-e papírja.
Szóval ha kell a papír akkor csináltass, ha nem akkor ne.Budapesten amikor voltam bementem az ELTE nyelvi karára, és meglepően hallottam milyen kutyán beszélnek az emberek, pedig középfokú nemtudom milyen C vagy mi a tököm nyelvvizsgájuk van.Amikor beszéltem velük köpni nyelni nem tudtak.Mókás volt.Pedig nem használtam semmi különlegeset(castellano-t), csak beszéltem mint itt.
A kérdés az:
Tudsz-e vagy nem?
És hogy milyen melóhoz kell.Ha kérnek papírt akkor csináltass, ha nem akkor pénzkidobás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!