Aki januárban államvizsgázott, de még nincs meg a nyelvvizsgája, csak abszolutoriuma az mit ikszeljen népszámláláskor?
Gondolom bölcsészként végeztél, hogy nem egyértelmű számodra a válasz.
Ha bemész a boltba és venni akarsz egy csokit, majd a pénztárnál azt mondod, hogy amúgy én megdolgoztam a csokiért, csak még a főnök nem adta ide a bérem, akkor most elvihetem a csokit? Szerinted mi lesz a válasz?
A diploma FELTÉTELE a nyelvvizsga, amíg ez nincs meg, addig nincs diplomád.
Viszont most, hogy jobban belegondolok, ha nem csúsztál, akkor a 7 szemeszteres képzés miatt közgazdász szakon végeztél, ez pedig így még tragikusabb.
Remélem tudod, hogy 2 éved van a nyelvvizsga megszerzésére, ha nem sikerül, akkor nem ér semmit a papírod sem majd. Olyan mintha semmit sem végeztél volna. Szerintem iratkozz be egy nyelvtanfolyamra.
Egyébként beírhatod, hogy felsőfokú végzettséged van.
"Remélem tudod, hogy 2 éved van a nyelvvizsga megszerzésére, ha nem sikerül, akkor nem ér semmit a papírod sem majd."
Ez tévhit. Jelen pillanatban nincs ilyen előírás a felsőoktatási törvényben.
Az elsőnek üzenem, hogy gondolkozzon még tovább, és nézze meg mi áll a www.gyakorikerdesek.hu kezdőlapján.
Nos az iskolát már befejeztem, levizsgáztam, eszerint az befejezett, ezért adtak abszolutóriumot. Viszont ez csak arra nem jogosít, hogy a bérkategóriába besorolhassanak és jelentkezzek Ma-ra... Szval mint a mesében.
Ha aközül lehet választani, hogy "érettségi" vagy "diploma", akkor érettségi, mert akkor a papírra kérdeznek.
Ha aközül, hogy "középfokú" vagy "felsőfokú", akkor felsőfokú, mert akkor a végzettségre kérdeznek.
kicsit vicces, mert a 18-as kérdés, hogy az iskolatípusok közül hány évfolyamát, osztályát végzett el sikeresen, mindegyikre írja be. (polgári??? szakiskola??? doktori phd??? de az a legszebb, hogy a 7 félév az ugye 3,5 év :) ezért behazudtam a 4-et :(
A 18-as kérdés meg a legmagasabb befejezett iskolai végzettséget kérdezi, na ez a BA, igaz abszolutoriummal abszolválva, hogy az iskola elvégezve, viszont szakképzettséget ez nem igazol, tehát mintha nem is lenne...
18:04
A BA képzés 3 éves --> 3 évet végeztél.
Nincs diplomád --> érettségi a végzettséged.
Béna kérdőív, nem ez az egyetlen hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!