Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítanátok a barátnőtökkel ha nem szeretne soha gyereket? Hogy mondjam el neki, hogy nem szeretnék szülni?
Sziasztok! 7 éve vagyunk együtt a párommal, én 26 éves vagyok a párom 33. Egy ideje felmerült benne, hogy szeretne gyereket. Nos, én egyáltalán nem érzem azt, hogy bármikor is szeretnék gyereket, nem érzek magamban anyai ösztönt (bár tudom, hogy ezt nem is ilyenkor kell érezni) és bármennyire ronda dolog ilyen mondani, de egyszerűen borzongok a pici gyerekektől. Nem szeretem a sírást és brutális módon türelmetlen vagyok velük szemben. A páromnak ezt nem tudom, hogyan mondjam el, ugyanis többször szóba került, hogy én “nem szeretem” a gyerekeket, de neki csak annyi a válasza, hogy a sajátomat úgyis másként fogom látni.
Tudom, hogy véges lehet emiatt a kapcsolatom, de én nem szeretnék magamnak egyáltalán gyereket. Sem anyagi sem párkapcsolati problémánk nincs, tényleg szuper minden és nem ez az ok, hogy nem szeretnék gyermeket, hanem az, hogy a szívem legmélyén sem érzem azt, hogy édesanya szeretnék lenni. Ti voltatok már ilyen helyzetben? Mit tegyek?
"De ha azért nem akarna, mert egy önző, önimádó, egoista, akinek csak a saját kényelme a fontos"
Miért lett szitokszó a kényelem?
A kényelem akkor lehet szitokszó, ha a te kényelmed a szeretteid rovására megy. Például: a pár egyik tagja kényelmesen fekszik a kanapén egész nap, míg a másik másodállást vállal, hogy el tudja őt is tartani, és otthon is ő csinál minden házimunkát.
Ebben az esetben azonban senkinek sem megy a rovására a kérdező "kényelme". A gyerek meg sem fogant, tehát NINCS, a párjával pedig őszinte volt.
Ha viszont ennyire értetlen, akkor én leülnék vele megbeszélni, hogy nagyon komolyan mondtam, hogy nem akarok gyereket. Már egészen kicsi korom óta így érzek, és ez nem fog megváltozni. Ha elhiszi, akkor hoz egy döntést, hogy ez a kapcsolat fontosabb számára, vagy az, hogy valakitők gyereke legyen. Ha meg nem hiszi el, akkor komolytalan, és az ő álláspontját nyomatja ezerrel, hogy "úgyis változni fogsz". Ez az igazi önzőség, amikor nem fogadom el a másik vágyait, vagy éppen azoknak hiányát.
Szakíts még holnap.
1. nem érti meg, amit mondasz
2. hárít, bagatellizál
3. ebben em fogtok megegyezni sohasem
Mindenáron én sem akarok gyereket.
Ha boldog lennék a párommal, csak ezért nem szakítanék vele.
20F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!