Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Olvasók akiknek ment már tönkre párkapcsolata, mik voltak az első jelei a süllyedő hajónak és mi volt az a pont ahol már biztosan tudtádok hogy ennek nem lesz jó vége?
#19 Igazad van, a gyerekkori minták tényleg rengeteget meghatároznak.
Viszont mindkét félnek dolgoznia kell a kapcsolaton. Ha csak az egyik teszi, akkor veszett fejsze nyele. Én is jártam pszichoterápiára, rengeteg önismereti anyagot fogyasztottam el, és úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem az utóbbi években, de a kapcsolatunk egy helyben toporgott. Sőt, egyre rosszabb lett, ahogy egyre többet megengedett magának, például állandóan parancsolgatott. Ha meg is beszéltem vele, kb. 2-3 hétig tartott a pozitív változás, utána kezdődött minden előlről.
Utolsó megmentési kísérletként kértem az akkori páromat, hogy forduljon ő is pszichiáterhez, főleg úgy, hogy ő egy konkrét diagnózisra tippelt magát illetően. Már 1-2 éve mondogatta akkor, hogy ő valószínűleg az, és EGYSZER majd kivizsgáltatja. Még akkor sem volt hajlandó cselekedni, amikor már nagyon kifelé állt a szénája. Megkérdeztem, hogy miért. Nagy nehezen kinyögte, hogy attól fél, hogy bebizonyosodik: ő a hibás a saját sikertelensége, problémái miatt. Hát, ezt már eddig is tudtuk, mert mégis ki más lenne a felelős az ő életéért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!