Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy értessem meg a párommal,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy értessem meg a párommal, hogy emiatt a betegségem miatt nem szeretnék vér szerinti gyermeket?

Figyelt kérdés
Endometriózist diagnosztizáltak nálam majdnem 10 éve, azóta 2 műtéten is átestem, nem zárható ki, hogy nem fog ismételten kiújulni. Az orvosom szerint örökölhető, nem akarom, hogy a saját gyerekem (lány esetén) valaha is ennyit szenvedjen ezzel, mint én. 20-as éveim végén járok, ezt leszámítva nem zárkózom el a gyerekneveléstől (örökbefogadás).

2021. márc. 31. 15:56
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Nem az én menstruációmon, fájdalmaimon van a hangsúly, hanem azon, hogy az esélyét sem szeretném megadni annak, hogy a gyerekem ilyeneken menjen keresztül, mint én, a legalatomosabb betegségek egyike ez. Sosem próbáltam, nem is fogom, a fogamzásgátló a lehető legrosszabb megoldás, csak a tüneteket fedi el.
2021. márc. 31. 18:32
 22/29 anonim ***** válasza:
24%

Hát így muszáj lesz olyan párt találnod aki nem akar saját gyereket , de hajlandó az örökbefogadásra .

Csak kíváncsiságból , de majd 16 éves gyereket szeretnél örökbe fogadni , hogy biztos legyél benne nincs olyan baja , mint neked ? Csak ez az egy betegség a kizáró ok vagy minden más ?

Ha így gondolkozol szerintem az örökbefogás se lehet a megoldás hiszen betegség bármikor kialakulhat .

2021. márc. 31. 18:55
 23/29 anonim ***** válasza:
41%

Nekem is endometriózisom van, nem akarlak elkeseríteni, de kb 10 nőgyógyász mondta, hogy a súlyos endometriózisnál (ahol van bélérintettség) kb csak 25 éves korig jöhet össze a gyerek. Szóval nem 'akarom vagy nem akarom' kérdese a vérszerinti gyerek, hanem jó nagy esély van rá, hogy nem is lehetséges. Több (10+) 30 körüli endometriózisos rokonom, ismerősöm is van, csak 1-nek jött össze a gyerek, de neki is csak azért, mert 25 éves kor alatt próbálkoztak. A maradék meg évekig szenved, lombik stb, aztán a végén meg örökbefogad vagy lemond a gyerekről.

Szerintem így mond el neki, hogy örökbefogadnál, mert nem akarod örökíteni, de nagyon nagy az esély rá, hogy meddő is vagy, főleg 2 műtét után. Mindig csodálkozom, hogy mások nőgyógyászai nem tartanak felvilágosítást a betegségről...

2021. márc. 31. 19:56
 24/29 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg itt senkinek nem tiszte megítélni, hogy akar-e gyereket vagy sem. Biztos vagyok benne, hogy rettenetesen nehéz döntés volt meghozni. Nem hiszem el, hogy komolyan képes valaki azzal jönni, hogy neki is ilyen betegsége van, de nem olyan súlyos, mit rinyál a kérdező. Nincs két ugyanolyan ember, és ez a betegség sem ugyanolyan. Az meg nyilván nem kizárható, hogy örökbefogadott gyerek is beteg lesz. De a kérdező lelkiismerete így tiszta, nem ő ,,okozta" a betegséget, sőt nagyon nemes dolgot tett az örökbefogadással
2021. márc. 31. 21:26
 25/29 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező,először magad próbáld elfogadni a betegséged,aztán hozz döntést. Hogy mit,az a Te és a párod magánügye,közös döntése. Sokan egyáltalán nem akarnak gyereket,de az ritka,aki szeretne,akár lehetne is,és az ögökbefogadás mellett dönt. Ki tudja milyen génekkel...
2021. ápr. 1. 08:14
 26/29 anonim ***** válasza:
85%

Ha nem fogja fel, hagyd ott.

Én sem fogok szülni öröklött és öröklődő autoimmun betegség miatt (nekem már maga a terhesség is extra-rizikós lenne a hormonális változások miatt). A párom tudja, megérti.

2021. ápr. 1. 10:41
 27/29 anonim ***** válasza:
38%

Mennyi érzéketlen, okoskodó kommentelő van itt... félelmetes...

A 24-es tökéletesen leírta a helyzetet. Senkinek nincs joga más döntése felett pálcát törni. A kérdező amúgy sem azt ké4dezte, hogy vállaljon-e gyereket, hanem, hogy hogyan mondja el, hogy nem akar.

Az meg milyen érv, hogy nem tudhatja, hogy az örökbe fogadott gyereknek van-e bármilyen betegsége? Ez hogy jön ide? Nem kényelmességből nem akar (potenciálisan) beteg gyereket, hanem azt nem akarja, hogy ő legyen a gyerek szenvedéseinek az okozója. Nekem örökletes autoimmun betegségem van apai ágról, pokollá tette az életemet. Anya nem tudta, hogy örökletes, régen kevés volt az immunológus, nem foglalkoztak az ilyen betegségekkel elég körültekintően. De ha megtudtam volna, hogy anya végig tudta, hogy örökölhetem és önző módon mégis természetes úton akart gyereket, azt nagyon nehezen bocsátottam volna meg! Szóval én biztosan nem fogok szülni. Nem tudnék a gyerekem szemébe nézni és azt mondani, hogy "igen, tudtam, hogy valószínűleg szenvedni fogsz majd, de kit érdekel? Hurcollak orvoshoz meg amúgy is szenvedek én is."

Szerintem nem kell a legelején elmondani az ilyet. Ne hallgass arra, aki ezt mondja. Ez egy elég kegyetlen és kivitelezhetetlen tanács. Senki nem várhatja, hogy már a második randin megnyílj és feltárd a lelked mindenféle random férfinak. Ez mégis csak borzasztóan személyes, nem tartozik egy idegenre. De túl sokáig se húzd, mert az nem tisztességes. Meg kell találni az arany középutat. Hiszen a férfinak is joga van tisztán látni. Szerintem 1-2 hónap komolyann járás után, ha előjön a téma, hogy ki hogy tervezi a jövőt, akkor el lehet mondani. A legjobbakat kívánom Neked! :))

2021. ápr. 5. 15:32
 28/29 anonim ***** válasza:
53%

27-es, Te olyan bölcs vagy, de nem olvasod a kérdést?A kérdező írja: hogy mondja el a párjának?Gondolom itt nem arról van szó,hogy majd ha lesz, hanem van, és annak hogy mondja el.

Ha csak tőmondatban kellene válaszolni: így, ahogy nekünk elmondta.

2021. ápr. 5. 17:47
 29/29 anonim ***** válasza:
69%

#28, De igeb, elolvastam a kerdest. Bar igazad van, teny, hogy fokent a tobbi kommentre reagaltam, semmint az eredeti kerdesre. Elnezest! :)

Csak annyira sok volt a 0 egyutterzest tanusito komment, hogy kikivankozott a velemenyem.

Tudom, hogy a kerdezonek van parja es nem a jovore erti a kerdest. En egyszeruen csak altalonassagban valaszoltam. Es szerintem igazad van, pont ugy kell elmondani, ahogy a kerdezo ide leirta. Oszinten es egyenesen.

2021. ápr. 5. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!