Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Korlátozó kapcsolat?

Fiatal, tapasztalatlan és komoly önértékelési problémákkal tele fiatalként voltam ilyen kapcsolatban. Alapból nem voltam rendben, borzasztó családi hátterem volt, rettenetesen ki voltam élhezve a szeretetre, bármit megtettem volna érte. Szóval egyrészt ez volt a gond, hogy én voltam sérült.
A másik meg hogy ezek soha nem kezdődnek ám így - az elején hónapokig (nálunk több mint egy évig) minden csodálatos, a tenyerén hordoz, én is úgy éreztem hogy életemben először szeret valaki. Fogalmam se volt, hogy néz ki egy egészséges kapcsolat, nem volt előttem jó minta, ő meg annyira magabiztos volt, felnéztem rá. Szép fokozatosan kezdődött a konrtolláló viselkedés, először passzívan, megjegyzésekkel, aztán átcsapott érzelmi zsarolásba, fokozatosan lett egyre durvább a helyzet - ez meg olyan, mint amikor a békát beteszed hideg vízbe és úgy forralod fel, le se esik, hogy miben vagy benne, hiszen racionalizálsz mindent, szereted a másikat, nem akarod elhinni, hogy a rossz szándék vezérli, benned van az, hogy az első időszak milyen csodás volt, rettegsz, hogy egyedül maradsz.. Szép lassan durvul el a helyzet, mire az áldozat észbe kap sokszor már teljesen ki van szolgáltatba a másiknak és akkor se tud lépni, ha akar.
Én megembereltem magam és otthagytam őt, mert szerencsére volt két normális barátnőm aki észhez térített, tanultam belőle és soha többet nem hagytam magam ilyen helyzetbe kerülni, meg terápiára is elmentem, hogy saját magam rendbe rakhassam, de sokaknak nem megy ez így.
A miértek meg.. nem tudom, nem is akarom megérteni mi viszi rá őket erre. Van, aki ezzel fedi le a saját önértékelési nyomorát, van, aki nárcisztikus, sok oka lehet. Nincs rá mentség, szóval nem érdekel miért ilyen valaki, ha halvány jelét látom ennek a hajlamnak akkor azonnal kirúgom az életemből.

Számomra is furcsa az ilyen mértékű birtoklás.
Egyik barátnőm nagyon önbizalom hiányos, idősebb a párja, nemrég mesélte, hogy azért csak Gyest kap, mert a munkahelyéről "kivette" (ezt a szót használta) a párja, mivel 2 műszakban kellett járni meg néha hétvégén is, és hogy ez így nem élet 🤷♀️
Persze azért egy házasságban az ember megbeszéli a döntéseket, alkalmazkodik, de egy szinteb túl nem normális.
A mai 30-40es pasik azért még elég gyakran látták ezt otthon. A nő csak legyen haztartasbeli, ne ismerkedjen, ne baratkozuon, ne legyen sikeres, nehogy rajojjon, hogy máshol jobb neki.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!