Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Érdemes eldobni egy biztos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes eldobni egy biztos kapcsolatot egy olyanért, ami még egyáltalán nem biztos?

Figyelt kérdés

Párommal 4 éve vagyunk együtt. Havonta 2-3 alkalommal aggresszívan viselkedik, nem mindig ért meg, sokszor a számomra fájó dolgokat is egy vállrándítással kezeli. Régebben volt egy próbálkozása, hogy megcsaljon, csak a csaj gombás lett, így nem lett a találkából semmi. Neki nőnapra vett bon-bont, én még szóban sem kaptam köszöntést.

Azt mondta, le akart cserélni, de kaptam még egy esélyt. Sokszor vigyáznom kell mit mondok, mert hamar besértődik. Ha ez msn-en történik, akkor lelép, kikapcsolja a telefont, elérhetetlen lesz. Ha élőben, akkor lelök az ágyra, vagy a hajamat húzva taszít el. Ha nekem esik rosszul valami, akkor vállat ránt, és közli, majd ha megint normális leszek, akkor foglalkozik velem. Ha elszáll a dühöm, és meg akarom vele beszélni, akkor sem érdekli. Eddig 1x kért bocsánatot, amikor engem és másik 8 társunkat hagyta benne az ürülékben.

Viszont van pozitív oldala is. Jó vele a szex, illetve olykor aggódik az egészségemért. //Most pl a hörim lehetséges, hogy fertőző beteg, és párom azért aggódik, nehogy megharapjon, és elkapjam.// Ezen kívül, amikor jól megvagyunk, akkor tényleg jól megvagyunk. Hülyülünk, nevetgélünk, reggelente még bújni is szokott hozzám. Ám bármikor mondok valamit, ami neki nem tetszik, akkor annyi a boldogságnak. Szóval vigyáznom kell, mit mondok.

Bánt még, hogy soha nem jön velem nődokihoz, vagy soha nem vesz magától ajándékot. Annak a csajnak vett, nekem soha.

Mindezen azért gondolkoztam pont most el, mert jött egy fiú, aki úgy tűnik pont olyan, mint amit páromtól várnék el. Bár ő mostanság nem keres, állítólag nincs kedve semmihez. Eddig úgy gondoltam, biztos én vagyok rossz barátnő, hogy meg kell válogatnom a szavaim, hogy párom ne legyen mérges, és nem kell elvárnom, hogy minden szarért bocsánatot kérjen. Viszont ez a srác kedves, nem bánja ha keresem, és ha esetleg megbánt, akkor bocsánatot kér.

Viszont mégis párommal vagyok 4 éve, és nem tudom, hogy érdemes-e kiugrani, ha ez a srác tényleg olyan, mint amilyennek gondolom. Párom itt van a közelben, egy suliba járunk, a másik srác az ország másik végén lakik, és egész nyáron gürizik, hogy legyen pénze.

Ti maradnátok a párotokkal? Normális, hogy a másik srác nem keres? Illetve ha nem lenne másik srác, akkor is együtt maradnátok egy olyan fiúval, mint párom?

2010. aug. 19. 19:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Itt nem azon van a hangsúly, hogy biztos vagy bizonytalan egy kapcsolat, hanem hogy a kapcsolat jó-e vagy sem.

Ráadásul nem is holmi apró összezördülések vannak nálatok, ha jól nézem. Gondolkodj el rajta, mi a jobb? Évtizedeket lehúzni egy rossz kapcsolatban/házasságban, vagy kockáztatni, hogy valaki mással lehet, hogy nem lesz hosszú idejű a boldogság? Nekem nyilvánvaló a válasz, de ahogy az embereket ismerem, a rosszabbat fogod választani kényelemből és megszokásból, és mert valamiért mindig a genyó pasiknak kedveznek a csajok.

2010. aug. 21. 10:24
 12/23 anonim ***** válasza:

Ma 10:02 vagyok megint. Ez még eszembe jutott. Félre ne érts, nem kioktatásnak szánom, csak azért írom le, hátha ez is segít egy kicsit, hogy tisztábban lásd a helyzeted, vagy hátha ez is kicsit másként mutat rá a helyzetedre.

Ha egyáltalán felmerül benned, hogy mással kellene elkezdeni másik kapcsolatot, akkor a kapcsolatod szerintem már eleve, alapjaiban nem lehet jó, hiába van a párodnak jó oldala is.

Az már eleve nem jó kapcsolat, amelyikben valaki ilyen komolyan fontolgatja, hogy mit kéne egy másik emberrel kezdeni.

Az nem lehetséges, hogy félsz egyedül maradni? És inkább benne vagy egy rossz kapcsolatban, semmint az egyedül lét?

2010. aug. 21. 10:36
 13/23 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt írtad hogy azt mondta nem tud változni.. most meg elhinnéd neki ha azt mondja hogy megváltozik? ilyen a természete, ezen még ha akarna sem tudna változtatni max egy ideig megerőlteti magát.. most ígérget mindent meg vmennyire figyelmes mert nem érzi annyira nyeregben magát... de ha megint úgy érzi h vele fogsz maradni ugyan olyan lesz mint eddig :/
2010. aug. 21. 11:06
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igazatok van. Máskor is ígérte már, hogy változik, bár most az is nagy szó, hogy 1 hétig nem találkoztunk, és nem veszekedtünk.

Már együtt élünk 1 éve, vagyis félig. Oda járok suliba, és ott lakok hétköznap. Tényleg félek egyedül maradni. Vagyis nem az egyedülléttől félek, hanem attól, hogy hülyeséget csinálnék, ha elhagynám, mert lehet ő az igazi. Most konkrétan egy helyben totyogok, azon vacilálva, mi lenne jó. Még barátnőm is, aki ismeri párom azt mondta, ő már rég lelépett volna. Annyira szeretnék egy olyan kapcsolatot, ahol engem is körülrajonganak. És mindig reménykedem, hogy ez jobb lesz.

Várom még a véleményeket, ha valaki még olvassa a kérdésem :)

2010. aug. 21. 11:33
 15/23 anonim ***** válasza:
Olvasd már vissza, légyszi, hogy mit írtál! Hogy ő lenne az igazi? Akivel egy hét nem telik el marakodás nélkül? Ezt ugye Te sem gondolod komolyan? De őszintén, mondd már el, nem egy ismerősöm járt hasonló cipőben, sőt, jóval durvább sztorikat is tudnék mesélni, miért tartotok ki ennyire fene mód amellett a pasi mellett, akivel egyértelműen nem működik a kapcsolat? Azon kívül, hogy lusta vagy lépni, és félsz a változástól. Ne röhögtess, ő lenne az igazi? Nem azzal csinálnál hülyeséget, ha dobnád, hanem azzal, ha ezt sokáig húznád. Ennél jobb úgysem lesz. Te magad mondtad, hogy hiába ígéri, nem változik. Nem tudom, hány éves vagy, de már csak azért sem kéne ezt erőltetned, mert ez jókora lelki sebet hagyhat benned.
2010. aug. 21. 14:04
 16/23 A kérdező kommentje:

Tényleg, kérdezték is a korom. 21 vagyok, párom 22, és a másik srác is.

Tudod kívülről mások tök jófejnek ítélik meg páromat, nem is gondolván, hogy ha rólam van szó milyen könnyen ki tud akadni. Mással türelmes, birka türelme van, viszont ha én teszek olyat, amit másnak mosolyogva elnézne, pl kérdezek egy számomra nem egyértelmű dolgot, akkor nekem ezt úgy reagálja le, hogy ne legyél már hülye. És nem az aranyosabb hanglejtéssel.

Nem akarok a genyó pasiknak kedvezni, hogy te mondtad, csak amikor normális, akkor tényleg iszonyat aranyos, viszont amikor hülye, akkor simán ott tudnám hagyni, csak azt általában másnap megbánnám.

2010. aug. 21. 14:45
 17/23 anonim ***** válasza:

Pont erről beszélek. Pár kedves szóért minden el van nézve. Amit leírsz, abból is kitűnik, hogy másokkal nem ilyen, másokkal jó fej, csak veled genyó. De tudod, mit? Maradj csak ennél a "biztos kapcsolatnál", az "igazinál", éld le veled az életed, és még véletlenül se egy olyannal legyél, aki nem csak akkor kedves, aranyos, amikor olyanja van. Ezt te már eldöntötted magadban, itt csak önigazolásra vársz. Hát tedd, de akkor a jövőben ne sírj, ha kihasznál, megaláz, megcsal. Amiket írtál, abban több olyan is van, ami egy értelmes nőnél azonnal szakítóok, de legyetek csak együtt, ha neked ez az igényed. És ha elismered, ha nem, te is olyan vagy, aki a genyó pasiknak kedvezel.

Sok boldog(talan)ságot!

2010. aug. 21. 15:09
 18/23 A kérdező kommentje:

Nagyon elítélsz... megértem... én is magam. Főleg azért, mert én soha nem voltam ilyen. Mindig hűséges típus voltam, és most két pasit is szeretek. Bár az egyiket még nem is ismerem.

Viszont... én is hibásnak érzem magam. Mert pl a legjobban azzal tudom felhúzni, ha a haverjáról kérdezem, mert egyből azt hiszi, hogy bajom van azzal, hogy vele van, vele beszél. Ennek az a történelme, hogy párom kocka, de ez a haverja még jobban. Napi 24 órában a gép előtt ül. Kedvelem a gyereket, nem lenne bajom azzal, hogy párom vele van, csak amikor vele beszél pl msn-en akkor én el vagyok felejtve, fél óránként ír 1 sort nekem, miközben a haverjával dumál. És ez rosszul esik, de nem tudom, hogy ez rosszul eshet-e, vagy én várok el túl sokat.

Ő az első komoly kapcsolatom, nem tudom mi normális elvárás, mi nem, épp ezért azt sem tudom, ki mennyit tűrne. Bár az már kiderült, hogy tűrés szempontjából jó vagyok, mert őt már elhagyták volna sokan.

Szóval kérlek mond el, jogos, hogy ilyeneket szóváteszek? Mert volt már rá példa, hogy a haverjával beszélt, én ott ültem mellette, és elvileg tanult volna, de a haverjával játszott, és ha mondtam neki, hogy tanuljon, akkor leharapta a fejem.

2010. aug. 21. 15:26
 19/23 anonim ***** válasza:

Először is bocsi az előbbi durva kirohanásomért, csak én egy elég sokat csalódott pasi vagyok, többek között voltam már párszor olyan helyzetben, hogy a csaj döntés előtt állt, hogy én, vagy egy barátodhoz hasonló jellemű pasi. Persze mindig alulmaradtam. Oké, nem a másikat hibáztatom, csak amikor annyi kettőnk között a különbség, hogy én nem szemétkedek vele - leszögezném, papucs sem vagyok - inkább mellette döntött.

De ne csak magamat nézzem, egyik volt csaj osztálytársam is több, mint egy éven át kínlódott egy sráccal, aki többször megcsalta, elhanyagolta, minden fontosabb volt nála. Mégis kitartott mellette, kb hasonló indokkal, hogy szerinte ő az igazi, meg hogy senki más nem fogja őt úgy szeretni. Nem tudom, kívülről eléggé máshogy látszódott a dolog. Szakítottak végülis, azóta majdnem összejött egy minden tekintetben rendes pasival, akit viszont röhejes indokkal ejtett. Mert hogy sokak szerint nem illenek össze. És ez nem egyedi eset, és ezt nem értem, ha valaki hanyagolja a csajt, egyáltalán nem figyelmes, legfeljebb néha elejt egy-két kedves szót, azzal már nyert ügye van?

Bocsi, csak ezzel a ténnyel nem vagyok kibékülve. És nem magam miatt, hanem azért, mert Te jobb pasit érdemelsz.

Jogos-e, hogy szóvá teszed? Jogos, mert rendszeresen hanyagol. Az, ha egyszer-kétszer előfordul, elnézhető. De amikor rendszert csinál belőle, az már nem.

Ugyan nem ismerlek, és ezt ne vedd udvarlásnak, de én boldog lennék, ha egy ilyen rendes, odaadó barátnőm lenne, és mondjuk eszem ágában sem lenne hanyagolni. Valahogy sejtettem, hogy ez az első komoly kapcsolatod, és érthető, hogy nem vagy boztos a dolgodban. És a Te életed, a Te döntésed, de mindenesetre ahol ennyi gond van, ahol már majdnem megcsalt, ahol már másfelé nézegetsz, szerintem ha fáj is, lépni kell. Mert a jövőben ez nem lesz így jó.

2010. aug. 21. 15:51
 20/23 anonim ***** válasza:
Ja, és egyébként tipikus, hogy ő szemétkedik, és még magát állítja be jónak, téged meg rossznak. Amikor megcsalt majdnem, milyen duma az, hogy kaptál még egy esélyt? Most ki ő, a főnököd, vagy a barátod? Ő csal meg, és ő dumál arról, hogy te kapsz még egy esélyt? Csak már bocs, de te meg olyan vagy, hogy ezt el is lehet veled hitetni. :(
2010. aug. 21. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!