Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy besegítsen a házimunkába és a ház körüli tennivalókba?
Három gyerekünk van és már nekik is feltűnt, hogy csak én csinálok mindent. Sajnos már volt, hogy ők is rákérdeztek, hogy nekik miért kell pakolni és takarítani a szobájukban, ha az apjuk semmit sem csinál...
Én próbálkoztam eddig is rávenni, adtam neki kisebb feladatokat, de egyszerűen nem csinálja meg, mert úgy van vele, hogy ráér még, nem is olyan nagy munka, miért nem csinálom meg én stb. Ha végül valamit megcsinál, akkor azt hallgathatom hetekig, ráadásul mindig úgy csinálja meg a dolgokat, hogy ne legyen jó és javíthassam ki én. Ha szóvá merem tenni akkor meg megsértődik
Én még gyesen vagyok, egyszer azt mondta, most ezért kapom a fizetésemet. Na ez azért rosszul esett. A gyerekekkel is minden az én feladatom és sajnos esetükben sokkal több a tennivaló mint normális esetben és a napirendtől sem térhetek el nagyon.
Hogyan tudnék rá hatni, hogy segítsen kicsit vagy legalább ne csináljon annyi rumlit és koszt?
Egy főnyeremény a férjed. Gondolom tudja, hogy elhagyni úgyse fogod, így aztán mindegy is mit mondasz neki.
Esetleg próbáld meg levezetni neki egy napod, hogy az hány óra munkaidő milyen rossz "fizetésért". Ha nem hatja meg akkor gondolkozz el azon, hogy akarsz-e a cselédje lenni vagy igazából ha elhagyod akkor csak több szabadidőd lesz.
Egyébként milyen probléma van a gyerekekkel és férjeddel?
"Ha nem csinálok meg semmit körülötte, az sem érdekli."
És akkor mi van?
Ettől még nem kell megcsinálnod helyette.
Ugyanez volt nálunk, csak 2 gyerekkel.
Próbáltam mindent. Végül váltunk, hát egy felüdülés volt, prdig féltem tőle.
Elképesztő mennyivel egyszerűbb így, hogy egy emberrel kevesebbre kell főzni, mosni, teregetni. Mintha az egyik gyerek felnőtt és kirepült volna kb.
Gondolkodj el rajta.
Egy éven belül kaptak mindhárman autizmus diagnózist. Nyilván nem abban az évben merült fel, hogy furcsák, de akkor merült fel, hogy talán apukánál is lehet valami. Nála leginkább a szociális kapcsolatok és a rugalmatlanság a probléma. Mindig is kicsit furcsa volt, már mikor megismertem is, de akkor nem jelentett problémát. Kicsit körülményesebb volt mint mások, de elfogadtam olyannak. Mostanra viszont sokat romlott a helyzet.
Nem, elhagyni nem fogom, ezt tudja ő is. Elég részletesen át szoktunk beszélni mindent. Ezért is nem értem, hogy pont ezt miért nem tudjuk megoldani.
"Az autizmus spektrumot alkot, ami a normálistól a súlyos állapotokig terjed, és sokféleképpen nyilvánulhat meg."
Természetesen nem egy idilli állapot, de ha nem volt egyértelmű akkor gondolom nem súlyos verzió, szóval ettől még lehetne normális családi életetek. Olyan mintha ez kifogás lenne a helyzet rendezésére. Ha mellette akarsz maradni, érdemes lenne akár szakembert is bevonni a megoldás keresésbe
Én is azt mondom,hogy sajna ha megbeszélni nem tudod vele, akkor a megszoksz vagy megszöksz érvényesül.
Ha nem váltok el, akkor el kell fogadnod őt így és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!