Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól gondolom hogy nem nekem kellene a feleségemet nevelnem hanem a szüleinek kellett volna?
Én igaziból nem teljesen értem a frusztrációd okát. Biztos, hogy idegesítő, főleg, ha 5 éve tart, de külső szemmel, számomra pont ez a leírás nem gond.
Egyedül laptop és a két matrac, amin fenn lehet akadni, bár ha nagyon szűken nézzük, akkor gondolom, hogy ágymatrac és az egyiken te alszol, miért kevésbé fontos, mint a képek a nappaliba? Egy laptopért 167 ezer nem sok (gondolom, hogy akkor neki nem volt, vagy a harmadikat vette meg?)
Nekem is 30 ezer forint körül van a heti vásárlásom két főre, ha belegondolok, hogy nektek három fő van, ahol az egyikőtöknek napi 8-10 pelenka kell, őszintén meglep, hogy kijöttök ennyiből, ha csak ő fizeti a bevásárlásokat.
Igaziból nem látszik a leírásodból, hogy mire költi el a pénzt és úgy érzem, hogy te sem tudod. Jó lenne készíteni egy részletes összegzést néhány hétig, hogy hátha akkor több motivációja lesz változni.
Talán levonhatnád tanulságképp, hogy nem veszünk el senkit "jobb híján", és legfőképpen nem csinálunk neki gyereket. Az emberek valamenyit ugyan képesek változni, de az alapvető hozzáállásuk meg szokott maradni.
A feleséged továbbra is fogja szórni a pénzt - ha eddig nem tanulta meg, ezentúl sem fogja. Igazából az sem érthető, miért bízod a gyereked nevelését olyasvalakire, akinek szerinted komoly hiányosságai vannak.
Kb. a következő lehetőségeid vannak:
1. Így jártál. Legyártod a csokhoz a többi gyereket, dolgozgatsz, a feleséged a tévé előtt ülve elkölti a te pénzed is, te meg esténként egyedül intézed a háztartást és a gyereknevelést.
2. Teljesen elzárod a pénzcsapot. Te vásárolsz be, a feleséged meg azt eszi, amit hazaviszel. - Ez persze nem fogja megoldani azt, hogy otthon nem csinál semmit, és a gyerekednek is szar lesz így felnőni.
3. Mented a menthetőt, elválsz váltott gyerekfelügyelettel, így legalább tudod, hogy a gyerek legalább akkor normális körülmények között él, amikor nálad van (ha vasárnapi apukának állsz, arra számíts, hogy a feleséged a gyereket olyanná neveli, amilyenné őt nevelték).
Azzal nyilván te is tisztában vagy, hogy bármi mellett döntesz, a feleséged hamarosan meg fogja szülni a következő gyereket, hogy bebetonozza a helyét a tévé előtt. Gondolom, azzal is tisztában vagy, hogy a fiad sem véletlenül jött, hanem azért, hogy te ne válj el.
Fizeti a saját részét mindenbe, nem neked kell eltartanod, nem értem miért szólsz bele hogy a többit mire költi. Akkor érteném ha eltapsolna mindent és soha nem maradna alapvető dolgokra, úgy mint rezsi, kaja, és ezeket is neked kéne állnod teljes mértékben. De mint írtad, mindent felesbe fizettek. Egy felnőtt ember hadd költse már arra a fennmaradó pénzét amire jól esik neki.
A leírásod alapján különkasszán vagytok, tehát még az sincs hogy a közöst szórja olyan dolgokra amikkel te nem értesz egyet.
Akkor erre is dobjatok össze minden hónapban egy vésztartalékot amihez nem nyúltok, kezeljétek úgy mint plusz egy kiadást. (Ha eddig nem így volt. Nem is értem...)
De ha különkassza van, akkor egyik félnek sincs joga beleszólni hogy a maradék pénzzel mit csinál a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!