Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan és mikor mondjam el az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan és mikor mondjam el az elmondhatatlant a férjemnek?

Figyelt kérdés

Nyáron lesz 2 éve, hogy összeházasodtunk, 5 éve vagyunk együtt, nemcsak a férjem, hanem lelki társam, barátom is egyben. Ennyi idő után is minden nap szoktunk mélyebben beszélgetni, a harmonikus kapcsolatunk fő pillére, hogy mindent megbeszélünk, és közösen keresünk a problémákra megoldást. A legnagyobb problémámra azonban biztos vagyok benne, hogy nincs jó megoldás, olyan kompromisszum, mely mindkettőnk számára egyaránt elfogadható lenne, pedig rengeteget rágódtam rajta már. Imádja a gyerekeket, közeli barátainak az elmúlt 1-3 évben sorra születtek a gyerekeik, szeretne sajátot is. Nagyon jól kijön a kicsikkel, a gyerekek is ösztönösen keresik vele a kontaktust. Beszéltünk még a kapcsolatunk legelején erről a kérdésről, akkor elmondtam neki, hogy először a karrieremben szeretnék egy bizonyos szintig eljutni, valamint nem kevés bakancslistás helyet bejárni a világon, utána esetleg beszélhetünk róla. Egyre erősebb bennem az érzés, hogy nem akarok gyereket, egyszerűen nem érzem magam jól a társaságukban, zavar a sírásuk, gügyögésük stb. Nem lenne tisztességes, ha a férjemet megfosztanám attól, hogy apa lehessen, másik oldalról nézve egy gyerek sem érdemel olyan anyát, aki nem szereti őt önzetlen szeretettel, tiszta szívvel. Arra gondoltam, hogy az lenne a legkevésbé ellenemre, ha egy iskoláskorú (min.6-7 éves) gyereket fogadnánk közösen örökbe a későbbiekben, néhány év múlva, mivel a nagyobbacska gyerekekkel jobban kijövök. Persze ez is csak félmegoldás lenne, de jobbat egyszerűen nem tudok kitalálni. Ti hogy viszonyulnátok mindehhez, ha a férjem helyében lennétek?

Kizárólag konstruktív véleményekre vagyok kíváncsi, gyalázkodó, válásra buzdító kommentekből nem kérek!

2021. márc. 16. 19:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
6-7 éves örökbefogadott gyerekkel pokoli nehéz. Nekem van ismerősöm, aki örökbe figadott egy 7 éves kisfiút. Hát nem volt egy diadalmenet, pedig rögtön az örökbefogadó családhoz került a gyerek, nem volt intézetben. Az örökbefogadó szülők mindent megtettek a gyerekért, de sajnos az élete első 7 évét nem sikerült kinevelni belőle. 18 éves koráig maximálisan támogatták, amikor is nem volt hajlandó leérettségizni a "gyerek". Ekkor elküldték dolgozni, és a fizetéséből haza kellett volna adnia. Ez persze nem tetszett a fiúnak és elköltözött ki tudja hová. Néha meglátogatta az örökbefogadóit, és olyankor mindig eltűnt valami a házból. Amikor egy értékes laptop tűnt el, a befogadó apa munkaeszköze, akkor megkérték a fiút, hogy ne menjen oda többet. Azóta nem tudunk róla. Nagy valószínűséggel elkallódott a drogodok útvesztőjében. És ez nem egyedi történet. A gyerek első 3 évében kialakulnak az alapvető személyiségjegyei. Utána már nem nagyon tudod nevelni. Idomítani, formálgatni igen. Beleteszel 1000 egység munkát, és kb.1 egységet kapsz vissza. Nagyon kemény dolog.
2021. márc. 16. 20:10
 12/26 anonim ***** válasza:
93%

Felesleges cseszegetni a kérdezőt, ő maga se láthatta előre, hogy nem fog akarni gyereket. Ez nem olyan dolog, amit biztosan előre el lehet tervezni, nagyon sok embernél láttam, hogy kijelentette, hogy őmárpedigsoha/nanáhogysőtnyolcat, aztán pár év alatt megváltozott a véleménye.

Amúgy kérdező csak mondom, hogy sok nő, attól még hogy idegen gyerekeket nem bír elviselni, a saját gyerekét imádja, vagy a gyerek születésekor jön rá, hogy valójában mindig is gyereket akart, szóval még ne vésd kőbe, hogy nem akarsz te se.

2021. márc. 16. 20:18
 13/26 anonim ***** válasza:
84%

Azt, hogy neked fogalmad sincs arról, hogy milyen egy 6-7 évesen örökbe adott gyerek. Gyanítom, hogy annyira se jönnél ki vele, mint egy saját csecsemővel. Sőt, megeshet, hogy a férjed se. Szóval szerintem rettenetes ötlet.

Azt nem tudom, hogy a férfiaknál, hogy van, mert én nő vagyok. De megszállottan akarok gyereket. Nagyon jól kijövök velük, a munkám is gyerekekhez kötődik. De ha sajatom nem lesz, örökbe fogadni akkor se szeretnék. Pont az lenne a lényege, hogy kettőnk szerelméből van. Benne van a férfi, akit szeretek.

2021. márc. 16. 20:20
 14/26 anonim ***** válasza:
79%
En a ferjed helyeben csalodott lennek hogy a sajat genjeimet nem orokithetem tovabb, ha veled maradok.
2021. márc. 16. 20:27
 15/26 anonim ***** válasza:
20%
Hagyd ott... Talál nàlad jobbat aki szül majd neki gyereket... Te meg majd siránkozhatsz valamelyik bakancslistás helyen
2021. márc. 16. 22:31
 16/26 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem jogod van a véleményedhez.Ha idő közben kiderült számodra ,hogy nem szeretnél saját gyereket ,akkor semmiképpen ne szülj!Ne is érezd rosszul magadat.Nem kell szülnöd csak azért,mert itt mindenki buzdít ,hogy a szent gyermek mekkora áldás...Szerintem beszéld meg a férjeddel ezt és nagyon fontos ,hogy ne engedd befolyásolni magadat,hogy majd megszereted ,ez az élet értelme szokásos önámító és közhelyes frázisokkal.A férjed ,ha neki nem felel meg el tudja maga is dönteni mit szeretne.Szerintem az örökbe fogadás egy nagyszerű opció,mégha itt sokan le is akarnak beszélni róla
2021. márc. 16. 22:38
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Először is mihamarabb mondd el, neked volt időd gondolkodni, neki is szüksége lesz rá, és nem becsületes egy ilyen dolgot titkolni. Arra azért készülj fel, hogy ez nagy eséllyel a kapcsolatotok végét jelentheti, mert ha ő szeretne gyereket a válás lesz a legtisztább megoldás.

A rendszerben nem csücsülnek az örökbe fogadható 6 éves probléma mentes gyerekek, ilyen korban testi/szellemi fogyatékos, vagy minimum mentálisan sérült és/vagy roma gyerekek lesznek, nem biztos, hogy ez lenne az ideális kompromisszum.

2021. márc. 16. 22:40
 18/26 anonim ***** válasza:
53%

Valószínűleg ebbe meg ő nem fog belemenni.

Nem a válásra buzdítással lenne itt a baj, hanem hogy a kettőtök elképzelése nem egyezik.

Sajnos van egy barátom ahol hasonló volt a helyzet, annyi különbséggel hogy ők csecsemőt akartak pont ilyen okból örökbefogadni. A pasi imádta a gyerekeket. Nagyon várta hogy legyen így vagy úgy.

4 év, tanfolyam és csomó pénz, papírmunka után szóltak nekik hogy vsn baba, van 2 napjuk dönteni, kell vagy nem.

15 éves kapcsokat, 10 eves házasság.

A pasi az utolsó nap visszamondta hogy nem kell a gyerek és el is költözött pár napon belül. El is váltak. A pasi azóta egyedül van, 43 éves most.

Azt mondja szerinte már nem lesz neki soha, pedig nagyon szeretne.

Nagyon sajnálom őt, a nő miatt elvesztegetett ennyi évet.

Ne teddezt teis. Mond meg hogy bem akarsz, és ha ő akar sajátot akkor engedd el. Ne legyél önző

2021. márc. 16. 23:27
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem akkor járnál a legjobban, ha elválnál, elkötnéd magad és a főnököd szeretőjeként utaznád be a világot. Akkor virágba borulna az életed.
2021. márc. 17. 01:35
 20/26 anonim ***** válasza:
10%

Állítólag az ember (gondolom a legtöbb) úgy van programozva, hogy a kisbaba látványa - a baba arc - ösztönszerűen gondoskodást, szeretetet vált ki.

Nem tudhatod Kérdező, hogy szülés után nem imádnád-e a sajátodat.

Válaszom: mond el neki így ahogy itt leírtad. Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Amikor összekerültetek még nem tudtad. Az ember változik.

2021. márc. 17. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!