Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ultimátum: Erasmus vagy a párom? Tényleg ilyen sok egy szemeszter egy átszállás nélküli európai városban?

Nézd egy egyetemi félév kb 3-3,5 hónap. Plusz max egy hónap vizsgaidőszak. Legyen 4 hónap. Ennyi idő alatt lehet találkozni is.
Én azt gondolom, hogy ennyit ki lehet bírni ráadasul az erasmus hatalmas élmény, tapasztalat, kaland. Én nem hagynám ki. Ezek az élmenyek örökre veled lesznek, a pasid/csajod nem biztos.
Én azt gondolom hogy ez egy próba. Kibírja a kapcsolat vagy sem. Lesznek még olyan helyzetek az életben, kapcsolatban hogy lehet sokkal nehezebb lesz.

Mindenképpen Erasmus. Egyrészt pár hónapot simán ki lehet bírni, ha valóban szoros a kapcsolat és szeretitek egymást. Az erasmus pedig egy életre szóló élmény.
Aki nem “engedi el” a párját, az iszonyúan önző és birtokló.
Én ezekre gondoltam:
1. Egó- és dominanciaharc (én ezt is megtehetem)
2. Praktikus okok (nagyon drága, ne a szülők fizessék, jobban megéri nyaralni menni, 80%ban csak buli)
3. Irigység
4. Személyes preferenciák (ő hülyeségnek tartja)
5. Egészséges féltés

Nem mindenki csak piálni meg bulizni megy erasmusra. Rohadt sok tapasztalatot és plusz tudást szerezhetsz, ha egy másik ország másik egyetemén is tanulsz, egy másik oktatási rendszerben, más oktatóktól. ISZONYÚ JÓ NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉG. Sokszor mondják, hogy igazán csak az tanul meg folyékonyan beszélni egy idegen nyelvet, aki töltött el huzamosabb időt az adott nyevterületen, és ez nagyon igaz.
Egyébként önállóságot is tanulhat az ember, ha egyedül meg kell állnia a helyét külföldön, azt meg hadd döntse már el mindenki, hogy kibírja-e az albérletben/koliban “nyomorgást”. Hozzátenném, a legtöbb diák itthon is ezt csinálja, aki nem egy apró koliban vagy albérletben nyomorog, az rohadt szerencsés helyzetben van (de ez tényleg a kisebbség).
Egyébként később a CV-ben is jól néz ki, hogy jártál fél évet pl. egy nemzetközileg is elismert egyetemen külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!