Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretném felvenni a párom nevét házasságkötéskor, de ő ragaszkodna hozzá. Mit tegyek?
Az az igazság, hogy amiatt óckodom ettől, mert nagyon rossz kapcsolatban vagyok a párom apjával. Egy undorító, bunkó, nárcisztikus alkoholista. Több aljas dolgot is elkövetett velemszemben, és a családommal szemben. A saját családját sem tiszteli, a feleségéről nem is beszélve.
Lehet, hogy nem normális ez, de nem tudok megbékélni azzal a gondolattal, hogy ilyenmódon "közöm legyen hozzá". Nem tudok elvonatkoztatni ettől valamiért, pedig tudom, hogy alapból hülyeség és nem kellene, hogy ilyesmi befolyásoljon ebben, de az érzéseimen nem tudok változtatni.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Páromnak mikor megemlítettem, hogy lehet, hogy megtartanám a saját nevem, de nem mondtam, hogy miért. Láttam rajta a meglepettséget, szomorúságot. Mondta, hogy ő szeretné, ha felvenném a nevét.
Nem szeretnék csalódottságot okozni neki, de azt sem szeretném, hogy életem végéig frusztrált legyek amiatt, hogy olyan nevem van, amitől irtózom az említettek miatt.
Mit tegyek?
Mi lenne ha a kérdésre kapnék választ és nem a párkapcsolatom és leendő házasságom minősítése lenne egyeseknél a téma? :)
Ha meg nem tudnak ezek az ikletők a kérdésre irányulóan kommentelni, akkor nyugodtan tovább lehet állni, nem kötelező reagálni.
Lassan 10 éve vagyunk együtt, abból 5 éve együtt élünk. Had döntsük már el mi, hogy össze akarunk-e házasodni vagy nem. Köszi. :)
De most mit vársz? Te nem akarod felvenni a nevét. Akkor ne vedd fel. Mi a kérdés?
Én sem fogom felvenni a vőlegényem nevét. Ő is egyszer elkezdte mondani, hogy pedig szép szokás, kifejezi az összetartozást, meg még pár ilyen patriarchális baromságot bedobott. Mondtam, hogy oké, ha ő felveszi az enyémet, akkor én is az övét. Na az már nem tetszett neki. Úgyhogy ennyiben maradtunk.
Ha szomorú, majd túléli. Azért engedtessék már meg, hogy mindenki a saját nevéről döntsön. Igazából neki ebbe a világon semmi joga beleszólni. Változtassa meg a saját nevét ha ilyen passziója van.
Én ezt azoknak írtam, akik nem a kérdésre válaszoltak.
Korábban írtam is, hogy köszönöm szépen azoknak, akik a kérdésre irányulóan írtak normális hangvételű, stílusú véleményt, tanácsot.
Elég sok használható, elgondolkodtató válasz jött ezek közül, így sikerült döntenem. Ez volt ezzel a célom. Kíváncsi voltam, hogy más ebben a helyzetben mit tenne vagy volt-e már valaki így. Ezáltal el tudnak-e billenteni valamerre a döntésben.
Szóval köszönöm mégegyszer, aki segítő szándékkal írt. ❤
Aki pedig direkt rosszindulatúan, nem a kérdésre válaszolva kommentelt, annak kívánok, hogy sikerüljön megbékélnie magával és boldogabb élete legyen, ne abban lelje az örömöt, hogy a másikat provokálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!