Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szeretném felvenni a párom nevét házasságkötéskor, de ő ragaszkodna hozzá. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy amiatt óckodom ettől, mert nagyon rossz kapcsolatban vagyok a párom apjával. Egy undorító, bunkó, nárcisztikus alkoholista. Több aljas dolgot is elkövetett velemszemben, és a családommal szemben. A saját családját sem tiszteli, a feleségéről nem is beszélve.

Lehet, hogy nem normális ez, de nem tudok megbékélni azzal a gondolattal, hogy ilyenmódon "közöm legyen hozzá". Nem tudok elvonatkoztatni ettől valamiért, pedig tudom, hogy alapból hülyeség és nem kellene, hogy ilyesmi befolyásoljon ebben, de az érzéseimen nem tudok változtatni.

Volt valaki hasonló helyzetben?

Páromnak mikor megemlítettem, hogy lehet, hogy megtartanám a saját nevem, de nem mondtam, hogy miért. Láttam rajta a meglepettséget, szomorúságot. Mondta, hogy ő szeretné, ha felvenném a nevét.

Nem szeretnék csalódottságot okozni neki, de azt sem szeretném, hogy életem végéig frusztrált legyek amiatt, hogy olyan nevem van, amitől irtózom az említettek miatt.

Mit tegyek?

2021. febr. 10. 05:23
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
84%

Vegyen el? Nem. Házasodjunk össze. Ketten. Egyenlőként. Ha meg egyenlőség van, akkor nem csak a nőnek kell felvenni a párja nevét.

Az ujjamon a gyűrű, az, és az érzéseim kifejezik az összetartozásunkat.

Házastársak leszünk, de önálló lények is maradunk. Ha ő Rózsa Dénes marad, akkor én sem szeretnék innentől úgy létezni, hogy Rózsáné vagyok. Vagy a legjobb, Rózsa Dénesné, hogy ne is maradjon semmi a nevemből.

Plusz huszon x éve Tulipán Ilona néven ismernek, aztán majd a kutya se fogja tudni, ki az a Rózsáné Ilona.

2021. febr. 10. 12:09
 32/45 anonim ***** válasza:
20%

Azért kva jol indultok mondhatom!Lényegeben őt bünteted,mert az apja egy hülye!

Remélem majd ha neki is baja lesz az anyóssal,akkor mivel rád emlékezteti, rajtad fog elégtételt venni!Ezt ugye akkor ugyanúgy gondolom korrektnek tartanád,igaz?

Istenem hogy egyeseknek mennyi esze van!

A többi meg még azon van felháborodva,hogy mégis mit képzel a csávó!!Meg se szólalt szerencsetlen,csak nézett mint hal a szatyorban,de mar itt mindenki köpködi,meg szapulja!!

Hogy mer furán nézni,a szemétladája!!Zsaroló!!Miaz,

hogy valaki felvegye a férje nevét!!Micsoda szörnyűseg!!Hallatlan!!

:DDD

2021. febr. 10. 14:30
 33/45 anonim ***** válasza:
79%

Észrevettetek már hogy a hasonló kerdeseknel a válaszok többsége az hogy:

"Sosem venném fel a párom nevet"

"Ódivatú szokas, majd ha a férfi is felveszi a nő nevét"

A valóságban a nők kevesebb mint 10%-a nem veszi fel semmilyen formában a férj nevet.

Egyébként az igazán emancipalt nő nem házasodik egyáltalán!!!

2021. febr. 10. 14:35
 34/45 anonim ***** válasza:
76%

#33 "A valóságban a nők kevesebb mint 10%-a nem veszi fel semmilyen formában a férj nevet."

Hol élsz te? Falun? Elég sok házas nő van az ismeretségi körömben, de a legtöbbjük a leánykori nevét használja a mai napig.

2021. febr. 10. 15:19
 35/45 anonim ***** válasza:
100%

34 Ezt egy statisztikaban láttam nem olyan rég. Egyébként tenyleg falun élek :)

de Budapesten jártam egyetemre, és szinte az összes evfolyamtarsnom aki meghazasodott felvette a férje nevét, kivéve azok akiknek addigra már volt valami kutatói pályafutása. De azok között is van olyan aki férfi létére kotojeles lett.

2021. febr. 10. 15:27
 36/45 anonim ***** válasza:
56%

Szép prológus egy házassághoz, hogy a férj már most abban méricskéli mennyire fontos a nőnek, hogy felveszi-e a nevét vagy sem. Szép házasság lesz ebből is. Nem veszed fel, neki ezt meg el kellene fogadnia.

Én sem vettem fel a volt férjem nevét, mivel ő is Dr. meg én és nem akartam egy kilométer hosszú nevet. Neki pedig egy csúnya nézése sem volt és annak ellenére, hogy elváltunk, életem legnagyobb szerelme volt. Írom ezt úgy, hogy az én volt apósom is egy pokolfajzat volt, te se tudd meg, miket mondott rám a 7 év házasság alatt, azóta is gyűlöl (pl. azért szültem császárral, mert féltem az alfelem meg egy patkánylyukban élek a tetőtérben...). Na hagyjuk. Én biztos nem venném fel, ha nem akarnám. Ennyi.

2021. febr. 10. 15:32
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én szeretem a férjem családját, szépnek tartom a nevét. Ő is említette, hogy azért jól esne neki, ha felvenném. Végül nem vettem fel, szeretem a saját nevem és ezt a névfelvételt inkább hagyománynak látom, nem éreztem magaménak. Átbeszéltük párszor, elfogadta. :) Nekem rosszul esett volna, ha erőlteti.
2021. febr. 10. 15:34
 38/45 anonim ***** válasza:
19%
36 # os elbeszélget.Biztos rossz témához szólt hozzá,vagy olvasási, értelmezési keszség = 0
2021. febr. 10. 17:16
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
Jól látod, hogy behódolás - de a férjed felé is az. Ami nem baj, ha ezt akarod.
2021. febr. 10. 17:52
 40/45 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem gondold át ezt a házasság dolgot vele. Van néhány olyan pont az írásodban, amik megléte esetén külön-külön sem érdemes erőltetni a dolgot szerintem, pláne így együtt. Ez nem jó alap egy működő házassághoz. Sajnálom. Pl. Nem az a lényeg, mi lesz a neved (amit akarsz), hanem az, hogy ő ragaszkodik valamihez, amit te nem akarsz. Ez bukó.
2021. febr. 10. 21:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!