Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szeretném felvenni a párom nevét házasságkötéskor, de ő ragaszkodna hozzá. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy amiatt óckodom ettől, mert nagyon rossz kapcsolatban vagyok a párom apjával. Egy undorító, bunkó, nárcisztikus alkoholista. Több aljas dolgot is elkövetett velemszemben, és a családommal szemben. A saját családját sem tiszteli, a feleségéről nem is beszélve.

Lehet, hogy nem normális ez, de nem tudok megbékélni azzal a gondolattal, hogy ilyenmódon "közöm legyen hozzá". Nem tudok elvonatkoztatni ettől valamiért, pedig tudom, hogy alapból hülyeség és nem kellene, hogy ilyesmi befolyásoljon ebben, de az érzéseimen nem tudok változtatni.

Volt valaki hasonló helyzetben?

Páromnak mikor megemlítettem, hogy lehet, hogy megtartanám a saját nevem, de nem mondtam, hogy miért. Láttam rajta a meglepettséget, szomorúságot. Mondta, hogy ő szeretné, ha felvenném a nevét.

Nem szeretnék csalódottságot okozni neki, de azt sem szeretném, hogy életem végéig frusztrált legyek amiatt, hogy olyan nevem van, amitől irtózom az említettek miatt.

Mit tegyek?

2021. febr. 10. 05:23
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%
#20: ja, persze, mert ha azonosak a nézeteink, egyeznek az igényeink (már alapból), akkor természetes, hogy a férfi, de csakis a férfi pincsikutya. Ehhez a gondolkodáshoz inkább én gratulálnék neked.
2021. febr. 10. 08:25
 22/45 A kérdező kommentje:

16: Nem értem ezt miért írtad. Semmi kifogás gyártás nincs. Ugyanaz a problémám továbbra is, amit a kérdésben is írtam, a párom apja...és ezáltal nyilván nem szeretnék neki "behódolni" , amit ezzel a lépéssel éreznék jelenleg.

18,19: Ezt mondjuk rosszul látod. Semmi tudatos érzelmi manipuláció nem volt a reakciójában. Egyszer vetődött fel ez a téma, az én kijelentésem ezzel kapcsolatban meglepően érte, őszinte, minden hátsó szándék nélküli reakció volt a részéről. Ebben biztos vagyok. Azóta szóba se került az egész. Úgyhogy ezt a vonalat hagyjuk is.

A normális stílusú, hangvételű véleményeket, tanácsokat köszönöm szépen!

2021. febr. 10. 08:28
 23/45 anonim ***** válasza:
52%

Az én férjem se erőltette, hogy felvegyem a nevét. "Csak" elszomorodott, lógatta az orrát, meg miazhogynemlátszikhogyférjnélvagyok.

Utólag megbántam, hogy engedtem neki.

Igen, ez érzelmi zsarolás. Ha ebben csinálja, másban is fogja.

2021. febr. 10. 08:35
 24/45 A kérdező kommentje:

Továbbra is tartom, hogy nem akart érzelmileg zsarolni és nem is fog. De ezt nem is bizonygatnám tovább.

Sajnálom, hogy neked így alakult. Megkérdezhetem, hogy te miért nem akartad felvenni a nevét?

2021. febr. 10. 08:41
 25/45 anonim ***** válasza:
30%

Az hogy neked milyen kontextusban alakultak a dolgaid az egy dolog.A kérdező nem irta hogy "miazhogynemlátszikházasok vagyunk."A parja mégcsak meg sem szólalt!

Te a saját tapasztalatodat probálod másra rátukmálni.

Csakhogy a te férjed nem az ő leendő férje.

Az meg egyenesen muris, hogy zsarolásként próbálod beállítani azt,ami nem az,csupan mert a másik arcán megjelent valami érzelem.

Mert

Ezt még a kerdező is elmondta,de hiába!Már megbocsass,de az embereknek ,ha hiszed,ha nem,vannak erzéseik,amik gyakran látszanak. Ez szerinted zsarolás?Te csak hajtod a magadét,mint a trallala..

2021. febr. 10. 08:58
 26/45 anonim ***** válasza:
76%

Jobb lenne, ha elmondanád neki, hogy miért nem szeretnéd felvenni ezt a nevet. Így, hogy nem mondtad az okát, lehet hogy úgy érzi, az iránt vannak ellenérzéseid, hogy a vele való elköteleződésedet így a "homlokodra írd", tehát azt hiszi miatta van, tőle akarsz jelképesen elkülönülni, ettől nem csoda ha elszomorodik. Olyasmi lehet neki, mint ha ő meg bejelentené neked pl, hogy nem akarja viselni a gyűrűt. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az ő gyűrűviseléséért cserébe neked még a nevét is fel kell venned, csak az érzésre akartam hasonló példát hozni. Nyilván mindketten viselitek a gyűrűt, ezzel kvittek vagytok.)

Azt mondod, az, hogy nem akarod a nevet, csak egy érzés, és nincs racionális oka. De az, hogy ő szeretné, hogy felvedd a nevét, szintén csak egy érzés, és nincs racionális oka. A névfelvétel elutasítására nem kell "jó" indok.

Nekem még ennyire sem volt okom nem felvenni a férjem nevét, egyszerűen csak a nevemet az identitásom részének érzem, és nem akartam huszonakárhány év után egy másik néven létezni. Simán járnék "XY felesége vagyok" feliratú pólóban, büszkén vagyok a felesége, nem ezzel van bajom, de az én nevem az én nevem. Azt sem akartam volna, hogy ő vegye fel az enyémet. XY-nak ismertem meg, így szerettem meg, maradjon csak az, aki volt, a nevének varázsa van a számomra.

Ő is sajnálta kicsit, mert romantikusnak gondolta ezt az asszonynév dolgot, de azért szerencsére nem vette úgy a szívére. Így is mindkét irányban egyformán ki van fejezve az összetartozásunk.

2021. febr. 10. 09:43
 27/45 anonim ***** válasza:
96%
Jól kezdődik ha az igazi okot nem mondod el neki. Házasok lesztek, miert nem lehet elmondani hogy az apja miatt van? Lehet hogy neki ez eszébe sem jut. Természetesen a te neved nem kell felvenned, de ha ilyen alap dolgokat nem tudtok megbeszélni hamar baj lesz a házassággal.
2021. febr. 10. 10:05
 28/45 anonim ***** válasza:
13%
Ne buntesd a kretén apja miatt te is. adjatok büszkeségét a névnek a saját új és szeretetteljes kis csaladotokkal :)
2021. febr. 10. 10:22
 29/45 anonim ***** válasza:
94%

Az én nevem nagyon jó hangzású, történelmi magyar név. A keresztnevem is illik hozzá.

A férjem vezetékneve sváb, önmagában nem rossz. Az enyémmel együtt szörnyű. Ezért lettem ...né ... ....

Így simán elhagyhatom a -nét, ahol csak lehet. Meg is teszem.

2021. febr. 10. 10:28
 30/45 anonim ***** válasza:
18%
S az milyen zsarolás , hogy jegyezzen el, vegyen el !! De a neve nem kell! Beteg libák!
2021. febr. 10. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!