Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zárkózott nők! Hogyan lehet titeket megnyitni?
Azokra a nőkre gondolok, akik nagyon megválogatják, hogy kit engednek magukhoz közel.
Nekem nehéznek tűnik egy ilyen nővel összejönni.
Olyan nőkről beszélek, akik mindenkivel szemben zárkózottak, és lassan nyílnak meg.
Kifejezetten inkább az érdekelne, hogy a megnyílás folyamatában, ami az ismerkedéstől a párkapcsolatig tart, mit kellene tenni.
Abban a GYIK-es téveszménen, miszerint a külsőn múlik minden, nem hiszek. A nők kevésbé külsőcentrikusak.
Másrészt nem elzárkózó, hanem zárkózott nőkről beszéltem, akik valami miatt azok lettek, és csak kevés embert engednek magukhoz közel.
Bár én sem vagyok normális, hogy a GYIK ezen kategóriájában érdeklődöm. :D
"a nők kevésbé külsőcentrikusak"
Kérdezz már meg egy nőt is erről szerintem, de egy olyat aki néz is ki valahogy.
Azért nem nyílnak meg, mert nem tetszel nekik.
Kedves kérdező! Én összesen egy darab zárkózott nő vagyok az összes közül, úgyhogy nem tudok mindenki nevében beszélni, de az alapján, amit én gondolok:
- Hagyd, hogy a kapcsolatban az események az ő tempójában történjenek, illetve bizonyítsd szavakkal és tettekkel, hogy ez neked rendben van, nem fogod emiatt elhagyni. Rengeteg helyről ömlik az, hogy ha a randizás elején nem tudjátok eldönteni, hogy örökkön-örökké, ha nincs azonnal testiség, és ha pár hét után nincs szex, akkor hagyd a másikat a francba. Nekem ettől mindig görcsbe rándul a gyomrom, nem azért, mert frigid lennék, hanem mert nekem ennyi idő egyszerűen nem elég. Ha kicsit önbizalomhiányosabb zárkózott lányt fogsz ki, akár még bele is próbálhatja erőltetni magát egy olyan helyzetbe, ami neki nem kényelmes, és ez egyikőtöknek sem jó.
- Próbáld meg az elején úgy megközelíteni, mint egy barátságot. Próbáld meg először megtudni, hogy milyen ember, mit szeret csinálni, mi érdekli, stb. Ha úgy érzi, hogy emberileg egy hullámhosszon vagyok, és emberként is érdekled, könnyebben meg fog tudni nyílni kapcsolati szinten is.
- Emellett finoman éreztesd, hogy többet érzel iránta, de ezt lassan, fokozatosan. Érdeklődj felőle, küldj neki valami apróságot, amiről eszedbe jutott (nem kell, hogy tárgyi legyen, elég valami mém vagy fotó is), bókolj neki, támogasd a nehéz helyzetekben, stb.
- Tartsd tiszteletben a határait. Valószínű máshol vannak neki, mint neked. Erről nyugodtan lehet kommunikálni.
- Ha elkezd megnyílni neked, mondjuk elkezd baromi sokat beszélni egy témáról, vagy a napjával kapcsolatban, vagy beszélgetést akar kezdeményezni, ne küldd el a francba. Alap dolognak tűnik, de egyeseknek nem az.
- Ha van valami oka annak, hogy zárkózott (pl. előző párjai átvágták, valamilyen módon bántalmazták, önbizalomhiánya van, kihasználták stb.) érdemes kifejezetten azon a területen támogatni. Nyilván ezen fejleszteni és ezen továbblépni ő tud, de pl. ha az előző barátja otthagyta első szex után, érdemes éreztetned vele, hogy te nem tennél vele ilyet, hogy te őt a személyisége miatt szereted, és nem fogod elhagyni, te akkor is élvezed a társaságát, ha éppen nincs szex, stb.
Egy másik darab zárkózott nőként egyetértek a 18-assal.
Az a legjobb, ha olyan vagy, mint amit leírt, nem pedig eljátszod. Ha te azonnal dugnál, de kitartasz, mert dicsőség lesz megcsinálni egy zárkózott nőt, akkor inkább ne.
Hozzátenném, hogy a biztonságérzet nagyon fontos. Ne tűnj el szó nélkül, kommunikálj, ha kérdés, baj van, ne ide írj ki kérdést, hanem hozzám gyere. Ha valami probléma van, ne nyomd el, hogy majd egy összeszólalkozás alkalmával a fejemhez vághasd, hanem ahogy felmerül, oldjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!