Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha szerelmesek vagytok, akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha szerelmesek vagytok, akkor hogyan tudtok továbblépni?

Figyelt kérdés

Mármint arra gondolok, hogy én már kilencedik hónapja vagyok szerelmes egy fiúba, akit nagyon nem tudok elengedni, pedig nagyon rossz a kapcsolat. De valahogy el kell engednem.

Ha ez megtörténik, habár úgy látom, hogy nem fog záros időn belül, habár ez lenne az érdekem, akkor szeretnék új kapcsolatot. De félek attól, hogy senki mellett sem fogok megmaradni, mert az én volt barátomat szeretem.

Szóval, ha lecsengett egy nagy szerelem, és még mindig szeretitek, akkor ti tovább tudtok lépni úgy, hogy tisztességgel bele tudjatok lépni egy új kapcsolatba, és esetleg abban az új kapcsolatban megmaradjatok életetek végéig? Vagy amíg elmúlik a szerelem, addig azzal vagytok, akivel épp összehoz a sors, vagy aki épp megtetszik nektek? Szóval lehetséges komoly kapcsolatot így kiépíteni?

Már 24 vagyok és L, és igazából már szeretnék egy társat. Sosem voltam romantikus típus és eléggé racionális vagyok. De félek attól, hogy ha találok is valakit, nem leszek hozzá őszinte :S.

Nekem az a mániám, hogy a társam keresem egy életre, és úgy érzem, hogy most majd évekig kell várnom, mire ismét tisztességgel beleléphetnék egy komoly kapcsolatba, mert még mindig a volt barátomat szeretem.

Természetesen nem zárom ki, hogy jól érezzem magam mással, de hogy komolyat alakítsak ki, arra nem biztos, hgoy képes leszek. Fogalmam sincs, meddig bírnám. Alkalmi kapcsikat nem akarok.

Ha eltart három év alatt cseng le egy szerelem, akkor nekem még két évem van, és akkor már 26 leszek. Nekem,ha komolyat akarok, akkor érdemes kivárnom azt az időt, amíg lecseng a szerelem? Egyáltalán tudjátok azt, mikor ért véget? Lehet tudni? Egyik nap felkel az ember, és tudja, hogy vége?

Kíváncsi vagyok, kik hogyan dolgozzák ezt fel.

Köszike a válaszokat.

2010. aug. 15. 22:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha szereted, akkor miért akarod elhagyni?
2010. aug. 15. 22:33
 2/13 anonim ***** válasza:
Helyedben megkérdezném a volt barátod hogy ö is szeret-e még vagy nem mert te igen és ha nem a válasz akkor túl kell rajta esni és nem pedig azon filózni egyfolytában hogy összejövünk-e még vagy nem sajnos így van ez és persze ha új a kapcsolat új "barát" akkor csak rá kell figyelni remélem értesz és segítettem valamit. :)
2010. aug. 15. 22:35
 3/13 A kérdező kommentje:
Megvan az oka, hogy el akarom hagyni. Állítja, hogy szeret, de közben meg szerintem élettársa van.
2010. aug. 15. 22:46
 4/13 A kérdező kommentje:
Már kilenc hónapja tart, és én összesen nyolcszor láttam. Nem nevezhető kapcsolatnak, mégha ő ragaszkodik is ehhez a titulushoz.
2010. aug. 15. 22:47
 5/13 LASFASF ***** válasza:
Akit szeretsz, azt el is kell tudnod engedni...
2010. aug. 15. 22:50
 6/13 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, ne kezdj új kapcsolatba, amíg nem vagy túl a régin. Nem lesz olyan az a kapcsolat, mindig hiányérzeted lesz, szóval nem old meg semmit. Nem jó dolog mások szívével játszadozni.

Onnan fogod tudni, hogy túl vagy rajta, hogy az a másik fiú lesz a gondolatod reggel, amikor felébredsz, és este amikor lefekszel és álmodban is őt látod majd. Én amikor túljutottam a régin, azt pontosan abból tudtam meg, hogy addig éveken át szerepelt az álmaimban, de amikor szerelmes lettem újra, egy csapásra megszűntek az álmaim róla.

Amikor olyan sráccal randiztam, akibe nem voltam szerelmes, arra gondoltam a randi alatt is, milyen lenne azzal a régi sráccal üldögélni itt ezen a padon. És hasonlók:(

Aztán amikor újra szerelmes lettem, akkor izgatottan vártam minden randevút, és amikor ott ültünk egymás mellett, azt éreztem, hogy de jó, hogy Ő van mellettem és senki más, nem hiányzott senki, az a régi se, ha elém álltak volna ketten, az a régi lett volna az idegen számomra, és az új a minden. Igen, mert a szerelem ilyen. Ezt az élményt sose kapod meg, ha belemenekülsz egy nem igazi szerelembe, szülsz neki néhány gyereket, aztán orrba-szájba csalod, mert később persze újra szerelmes leszel.

Amúgy nem kiábrándítani akarlak, de a 2-3 év a viszonzott szerelmekre, az intenzív kapcsolatokra vonatkozik leginkább szerintem. A plátói nagy szerelmek tovább tudnak tartani, legalábbis én 10 évig voltam szerelmes valakibe, aki nagyon nagy volt és nagyon plátói.

És átéltem azt is, hogy néhány hónap és egy nagy bőgés árán le lehet zárni úgy akaratodon kívül valakit, hogy egyszercsak észreveszel mást és képtelen vagy kiverni a fejedből. Innen fogod tudni, hogy lezártad. Én azt gondolom, az igazi szerelem az, amit nem te akarsz, hanem ami ellen nagyon küzdesz, de semmit sem tehetsz, mert érezned kell...

2010. aug. 15. 23:17
 7/13 A kérdező kommentje:

Jó, de a kérdésem pont arra vonatkozik, hogy ha most én nem akarok senki érzéseivel játszani, és nem is akarok szexkapcsikba menekülni, akkor maradjak egyedül két-három, esetleg 10 évig? Most ez komoly?

Az élet egyszerűen nem cseszhet így ki velem.

Vagy az élet ki szokott így cseszni az emberrel?

Ez az élet?

Akkor most nekem egy értelmes kapcsolatom sem lesz?

A legrosszabb az egészben, hogy azt hiszem, hogy őt egész életemben szeretni fogom. Ilyenkor mi van?

Egy hónapig külön voltunk, akkor egész jól elvoltam egy másik pasival, bár plátói maradt a kapcsolatunk, nem is vagyok biztos benne, hogy mostanság megengedtném bárkinek, hogy hozzám érjen. De aztán megint előkerült az ex, és minden kezdődött előlről.

Namost, ha én sosem zárom le magamban, márpedig van erre vonatkozóan egy gyanúm, de én akarok egy nyamvadt családot, akkor nekem most szerelem nélkül kell házasodnom, és akkor annak rossz vége lesz? Hát, én is kezdek rájönni, hogy érzéseket színlelni nehéz, főleg egy életen át.

Igazából én egyre jobban szeretem azt a fiút, és nem idealizálom, tisztában vagyok vele, hogy egy szemétláda, és ezt már vele is közöltem.

Már nem úgy szeretem, ahogyan egy idealizált személyt. Hozzátenném,hogy úgy is szerettem, de aztán ez átváltott másfajta szerelemre. Most pedig kezdek átmenni elmebetegbe, közben meg az idegeim teljesen tönkremennek.

Szóval akkor, ha én tartani akarom magam a saját elveimhez, akkor pártában maradok? Vagy nem tartom magam az elveimhez, és szórakozom másokkal?

2010. aug. 15. 23:51
 8/13 A kérdező kommentje:

Azzal a fiúval, akivel egy hónapig voltam, vele más okból szakítottam,nem az exem miatt, egyébként jól éreztem vele magam, hiányzott is, bár nem szerettem, és nekem inkább baráti érzéseim voltak irányába. Meg valahogy nagyon lelkileg sérült vagyok, nagyon ölelgetni, csókolgatni akarom a másikat, odabújni, és valahogy nem viselkedem valami túl normálisan. A lényeg, hogy az új pasival nem az exem miatt szakítottam, más, számomra áthidalhatatlan probléma volt. Igazából vele hasonlóan éreztem magam, mint az azelőttivel, az elsővel,hogy oké, elvagyok vele, kedvelem, de nem szeretem, és valahogy mindkettőnél tudtam, hogy nem ők az igaziak. Úgy tűnik , hogy az igazit tényleg csak a szerelemben találod meg.

Igazából az is feldoglozhatatlan,hogy nem csak egyszer szerelmes az ember, én monogám vagyok, és elképzelni sem tudom, hogy mégegyszer bárkit ilyen értelemben szeressek, vagyis szerelemmel. Nem az a kérdés, hogy megérdemli e, mert egyértelműen nem, hanem, hogy egyszerűen csak ez van, és kész.

Én hülye azt hittem, hogy lehet egy kapcsolatot racionálisan felépíteni. Az az igazság, hogy fel is tudtam volna építeni egy kapcsolatot racionálisan, ha nem leszek szerelmes :S, és meg is tudtam volna benne maradni, szerelem nélkül. Nekem a szerelem nem fontos. Még akkor is, ha érzem, hogy nem ő az, mert akkor ezek szerint az ember ezt csak a szerelemben érzi.

2010. aug. 15. 23:58
 9/13 A kérdező kommentje:

Akkor utolsó válaszoló, te ezek szerint 10 évig szerelmes voltál egy férfiba? De közben voltak komoly kapcsolataid.

Köszönöm válaszod.

2010. aug. 16. 00:01
 10/13 A kérdező kommentje:

Én küzdöttem ez elllen a szerelem ellen. De csúnya vége lett, lehet, hogy volt egy kisebb idegösszeomlásom, azóta meg pszichoszomatikus tüneteim vannak. Azóta tanultam meg magamba fogadni ezt az érzést, és azóta nem ellenkezem, és inkább elfogadom a szerető szerepet. Mert ugye valahol boldoggá tesz, hiszen szeretem, és hiába mondja, hogy ő szeret, sejtem,hogy ő nem szeret, szóval nem is hinném,hogy megbántanám őt. Ragaszkodik hozzám. De a racionális énem folyton fellázad ezellen, pluszban, hogy valszeg társa van, hát, így még féltékeny is vagyok. De eddig tényleg mindig akkor jártam a legjobban,ha hívott, akkor mentem. Ha nem így tettem, és feldühítettem, mindig én szenvedtem el a legtöbbet. Ezt ő pedig pontosan tudja, tökéletes pontossággal tudja,hogy mindent ő határoz meg, még akkor is, amikor nem ő határozza meg. Azt hiszem tudja, hogy a kezében vagyok. Hát, ez ellen természetesen küzdök. Többre tartom magam egy kutyánál, akinek , ha füttyentenek, ugrik. De nincs erőm kiszállni, pedig sok okom van rá, itt nem mondtam el mindent, azt, amit csinál velem, ahogyan a kezében tart. A saját anyám nem tartott így a kezében soha. Valójában soha senki sem tudott még a kezei között tartani úgy, mint ő. Szal, ha szépen belenyugszom, és megyek, akkor elvagyok, boldog vagyok, szerelmes. Ekkor járok a legjobban. Nem hiszem már, hogy ha elmennék egy pszichológushoz, segítene. Ő csak segít, hogy én feldolgozzam. De ezt én nem tudom. Soha ilyen játékban még nem voltam. GYerekkoromban mindenki kihasznált, mert érzékeny, naiv vagyok, nem szeretek másoknak fájdalmat okozni. A fiúm pont ezeken a pontjaimon bánt mindig, mert ismer jól, habár csoda, hogy egyáltalán a nevemre emlékszik, arra, hogy melyik iskolába jártam, már nem emlékszik.

Azt már nem tudom,hogy azért ismer e, mert megnyíltam előtte, vagy mert tényleg szeret a maga beeteges módján. De egészen biztos vagyok benne, hoyg tudattalanul összekapcsolódtunk, másképp nem ismerhetne így,hiszen soha semmit nem kérdez, sokat beszéltünk, de többnyire én, és nem magamról, csak csacsogtam, én is éreztem, milyen helyzetben vagyok.

Úgy érzem, hoyg ebből nincs kiút, és akkor most még ezt is mondjátok,hogy ez eddig eltarthat.

2010. aug. 16. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!