Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kezdjek a nem megbeszélt problémáimmal?
Nagyon bonyolult helyzetben vagyok a barátnőmmel, de nem akarok novellát írni. A lényeg, hogy mindkettőnkben van egy csomó ki nem mondott feszültség, vélt vagy valós sérelem. Én az őszinteségnek vagyok a híve, de egy csomó külső- belső tényező miatt egy csomó dolgot nem tudtunk átbeszélni, és ezek folyamatosan rakodnak, gyűlnek. Párszor már belekezdtem, de mindig meghiúsul a dolog. Nem ér rá, épp duzzog, dolgozunk, alszunk, vezetek, stb. Van olyan dolog amit már 2 hónapja tologatunk, és azóta lettek újak is. Ezek miatt vagy teljesen el fogunk távolodni, vagy ha egyszerre kerül elő minden, akkor szakítunk. Nem vagyok híve a felejtsük el módszernek, de azt sem szeretném ha " bennünk maradna". És így vergődni sem jó. Egyszer megírtam emailben, nem volt ideje elolvasni, aztán meg véletlen kitörölte. Szóval nem sikerül sehogy se.
Valami ötlet, tipp, praktika?
Nem tudom hány évesek vagytok, de a kommunikáció alap dolog egy párkapcsolatban. Enélkül nem fogtok egyről a kettőre jutni, és úgy tűnik, hogy a párod nem is hajlandó még csak próbálkozni sem.
Erre nincs konkrét praktika, mindkét fél kell egy kapcsolathoz, hiába küzdesz, ha ő nem hajlandó beszélni a problémákról.
Ha ennyire elfoglat kérj nála időpontot.
Most hétvége van. Kérd meg, hogy üljetek le beszélgetni.
Ne a kifogásokat keresse, mert ha valaki vagy valami fontos arra van idő.
Régen azt mondták, hogy sose feküdjetek úgy ágyba, hogy nem beszéltétek meg és nem tisztáztátok, ha gond van. Ezért se volt annyi válás.
A gondokat nem majd beszéljük meg, hanem egyből. "Nem hívtál, pedig megbeszéltük, és rosszul esett. Bocs, nem akartalak megbántani, de zsúfolt napom volt." "Nem vitted le megint a szemetet, és megint túl sok munka hárult rám. Tudom, de el kellett rohannom, ...miatt, nem volt időm." Érthető, mire gondolok? Egyik egy mondatban elmondja, hogy mi baja, a másik egy mondatban reagál. Semmi emelt hang, semmi vádaskodás. Az érzéseid és a problémát mondd el. Ez legfeljebb két perc. Ha ennyi idő nincs egymásra, szakítsatok.
A gyűjtögetéssel pont az a baj, hogy ha a másik nyakàba zúdítod egyszerre, akkor ő szakít, ha nem mondod el és benned marad a tüske, akkor te szakítasz.
Ezen a ponton garantált, hogy balhé lesz, és vagy együtt maradtok, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!